G4Media.ro

Emmanuel Macron a promis că va apăra libertatea presei în contextul limitării…

Emmanuel Macron a promis că va apăra libertatea presei în contextul limitării drepturilor francezilor de a filma intervențiile polițiștilor

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat vineri să apere libertatea presei şi libertatea de a manifesta, după protestele împotriva unui proiect legislativ în sfera securităţii care ar limita între altele dreptul francezilor de a face înregistrări video cu ofiţeri de poliţie, transmite dpa.

„Sunt restricţionate libertăţi în Franţa?”, a întrebat retoric Macron, într-un interviu acordat revistei online Brut, subliniind că răspunsul este afirmativ doar în contextul în care Franţa se confruntă cu pandemia de coronavirus, şi nu în alte împrejurări.

„Nu suntem Ungaria sau Turcia”, a spus Macron.

El a insistat că este de acord cu articolul 24 al proiectului de lege menit „să-i protejeze mai bine pe ofiţeri de poliţie”, asigurând că nu vrea ca îndeplinirea acestui obiectiv să presupună o restrângere a libertăţilor.

Preşedintele francez le-a luat apărarea ministrului de interne Gerald Darmanin şi comandantului poliţiei pariziene Didier Lallement, care au fost criticaţi după două incidente petrecute în noiembrie, evacuarea cu ajutorul poliţiei a unei tabere de migranţi şi agresarea de către poliţişti a unui producător de muzică de culoare.

Macron a admis că poliţiştii au fost violenţi, adăugând însă că expresia „brutalitatea poliţiei” a început să fie politizată.

Articolul 24 al legii ce ar urma să fie adoptată prevede că publicarea de imagini cu poliţişti în acţiune, cu scopul de a leza „integritatea fizică sau mintală” a acestora, poate fi pedepsită cu un an de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro.

Preşedintele francez a abordat în interviu şi alte teme deosebit de sensibile, cum ar fi islamul şi laicitatea. Franţa „nu are probleme cu Islamul”, a susţinut Macron, luând în acelaşi timp apărarea laicităţii Franţei, a consemnat AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Idealul meu este si sa mananc o prajitura, si sa am prajitura in frigider.

  2. Macron interzice filmarea mercenarilor străini din legiunea franceza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.