G4Media.ro

Elevii care au participat la Olimpiada Națională de Limba Engleză se plâng…

Elevii care au participat la Olimpiada Națională de Limba Engleză se plâng de condițiile de cazare, în timp ce oficialii consideră organizarea Olimpiadei, un succes

Între 17 și 21 aprilie, orașul Pitești a fost gazda Olimpiadei Naționale de Limba engleză. După ce EduPedu.ro a scris ieri despre condițiile de cazare din căminele de la Craiova de la etapa națională a Olimpiadei de Franceză, astăzi mai mulți părinți și elevi au contactat Edupedu.ro pentru a relata din experiențele lor din Argeș, ei fiind cazați la hoteluri și pensiuni, unul în oraș și altul în afara lui.

Dacă mesajele au fost de nemulțumire, oficialii au ținut să declare în presa locală că au conturat “o poveste fără pereche”.

Textul elevului participant, redat mai jos. “Îți înghețau mâinile pe pixuri, ne-am descurcat, ce să facem”. Hotelurile la care au fost cazați, aflate înainte în insolvență.

Citește articolul integral în Edupedu.ro. 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Era iarna in Arges?! Ca au fost olimpiade si in alte orase, Targoviste, Baia Mare, Bacau, Iasi etc etc. La Bacau au stat la camin, nu la pensiuni si nu s-au mai plans atat. Si da, a fost cam racoare, dar totusi nu a fost cu minus nicaieri. Cine s-a stiut sensibil s-a cazat la hotel de la inceput.

  2. Cum se face ca reclamații se primesc numai de la olimpiadele exotice, gen limbi străine.?..nu sunt reclamații la mate, fizica sau chimie și se plâng olimpicii la științe sportive.. sistemul de invatamant e asta pe care îl avem, olimpiadele se organizează cu fonduri ale autorităților locale și asta daca vor, nu ii obliga nimeni….copii ajung la olimpiade numai daca părinții investesc în pregătire, profesorii implicați ii găsești foarte rar…pe 14, luna asta am călătorit pe o cursă Tarom spre Baia Mare, era full, copii și părinți, mergeau la olimpiada de Chimie, pe banii lor, tineri superbi, anii viitori ii vom vedea prin alte tari…

    • Cum se face că tu n-ai fost la niciuna, dar știi să dai din gură?

      FYI, eu am fost la asemenea evenimente. Dar niciodată nu am pățit chiar, chiar asemenea mizerie.
      Am fost în situația, de la Focșani, de a sta într-o cameră cu TV de pe vremea lui Ceaușescu și cu mizerie în cameră, dar măcar toaleta era ok și la fel și mâncarea.
      Am fost în situația, de la Alba Iulia, de a vedea muște moarte pe jos necurățate de luni de zile și de a vedea spărturi în pereți pentru a trece o priză de pe hol într-o baie pentru a conecta mașini de spălat. Dar tot am avut mâncare ok și unde dormi fără să ne fie frică că va exploda buda.

      Serios. Matale ai citit măcar articolul sau îți bați joc de toată lumea?

    • Eu zic sa interzicem limbile exotice si sa cazam copiii in haznele, ce tot atata lux si pretentii!

    • „Stiinte sportive”

  3. Fiind unul din elevii participanți la olimpiada de engleză, pot spune că sunteți într-o eroare gravă. În primul rând olimpiada de engleză nu ar trebui considerată secundară față de cele de fizică, matematică sau chimie. Eu am fost la faza locală atât la matematică cât și la fizică și am avut punctaje chiar apropiate de primii elevi pe județ la ambele, dar nu consider că o olimpiadă este mai dificilă decât alta.
    În al doilea rând, dacă ajungi la o olimpiadă națională, la orice materie, nu poți ajunge prin tocit și prin meditații. Dacă ajungi la mate la națională cu siguranță ajungi pentru că-ți place materia. Da, probabil părinții au dat bani pe meditații, și probabil că acestea au ajutat, dar acestea nu sunt centrul cunoștințelor elevului. Cu atât mai mult la engleză, eu nu am cunoscut niciun elev care să fi luat meditații, și am vorbit cu elevi din București, Cluj, Covasna, Constanța, Sibiu, Alba și Neamț.
    Cât despre condiții, eu unul am suportat, oricum fiind printre elevii mai tineri din lotul județului meu. Și ceilalți elevi au suportat. Dar atunci când ISJ-ul local începe să se laude cu condițiile pe care le-au oferit, care sunt obiectiv cel mult mediocre, cred că au și elevii, cei mai buni din țară în domeniul lor, dreptul să se plângă măcar.

    • Sper că ai urmărit știrile, fix la Argeș spune dnul prof. conf. dr. ministru Sorin-Mihai Cîmpeanu că nu s-au confirmat reclamațiile.