G4Media.ro

Eficacitatea vaccinului anti-Covid Pfizer scade până la 84% la șase luni după…

foto: CNBC

Eficacitatea vaccinului anti-Covid Pfizer scade până la 84% la șase luni după inoculare – directorul executiv Pfizer

Gradul de protecție oferit de vaccinul anti-Covid Prizer/ BioNTech scade constant în timp, ajungând la aproximativ 84% pentru persoanele vaccinate la patru până la șase luni de la primirea celei de-a doua doze, potrivit directorului executiv al concernului Pfizer, Albert Bourla.

Acesta a declarat pe programul “The Exchange” al rețelei americane TV CNBC, că aceste concluzii se bazează pe un nou studiu finanțat de companie, care nu a fost încă evaluat de către colegi.

Studiul a constatat că eficacitatea vaccinului a fost cea mai puternică, cu 96,2%, între o săptămână și două luni după administrarea celei de-a doua doze. Acesta a scăzut în medie cu 6% la fiecare două luni, potrivit studiului, la care au luat parte 44.000 de persoane din SUA și din alte țări.

Am văzut și date din Israel că există o scădere a imunității și care începe să aibă impact asupra a ceea ce a fost 100% împotriva spitalizării. Acum, după perioada de șase luni, ajunge la 90% și până în jur de 85%”, a spus Bourla la CNBC.

Vestea bună este că suntem foarte, foarte încrezători că o a treia doză, un rapel, va prelua răspunsul imun la niveluri care vor fi suficiente pentru a proteja împotriva variantei Delta”, a adăugat Bourla, referindu-se la tulpina dominantă în SUA și în alte țări de pe glob. Nu este neobișnuit ca vaccinurile să scadă în timp în eficacitate, a subliniat Bourla, adăugând că există un precedent pentru vaccinurile cu trei doze pentru alte boli.

Pfizer intenționează să transmită oficial autorităților de reglementare americane date despre beneficiile unei a treia doze de vaccin Covid până la jumătatea lunii august, a spus Bourla.

La începutul acestei luni, când Pfizer și-a anunțat pentru prima dată planurile, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis o declarație comună care a respins apelul concernului spunând că “americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de o nouă doza la acest moment.”

Nici Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă doze de rapel anti-Covid în acest moment.

Cazurile de infectare cu Coronavirus au crescut la nivel național în SUA în ultimele săptămâni. În timp ce oficialii spun că majoritatea spitalizărilor și a deceselor cu Covid sunt la persoanele nevaccinate, varianta Delta este atât de contagioasă încât persoanele vaccinate pot transmite virusul la fel de ușor ca și persoanele nevaccinate, chiar și în cazuri asimptomatice, a declarat marți directorul CDC Rochelle Walensky.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ar fi total neprofitabil sa nu scada … nu ?!

  2. Care e nenorocirea? Vaccinul antigripal are 60% eficacitate, iar oamenii sunt multumiti de el. Se astepta cineva ca Pfizer sa te faca nemuritor sau sa te faca supraom ca-n Matrix?

  3. Da la ce îți trebuie antigripal ? Eu nu fac și tot nu mă îmbolnăvesc. Acum da , e drept că nu toți suntem la fel. Așa că , cine vrea sa se vaccineze de toate bolile pământului , o poate face liniștit . Mie nu îmi trebuie

    • tu nu existi , postacii inventati nu au organe care sa se deregleze , banuiesc ca sunteti mai multi cu acelasi nick !

    • Pe vremuri toata lumea era vaccinata antipolio, BCG, anti-variola, etc in mod obligatoriu si nu guița nimeni ca-s rele vaccinurile. Pun pariu ca toti antivacşării astia sunt de fapt vaccinati, fmîc.

  4. Singura problemă a acestui vaccin românesc este că nu există. În rest, da. E cel mai bun