G4Media.ro

SUA: Persoanele peste 65 de ani nevaccinate, care sunt infectate cu COVID,…

SUA: Persoanele peste 65 de ani nevaccinate, care sunt infectate cu COVID, au risc de 49 de ori mai mare să fie spitalizate decât cei din aceeași grupă de vârstă care sunt vaccinați cu trei doze

Datele, extrase din ratele de spitalizare între octombrie și decembrie 2021 potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) mai arată următoarele:

 • Adulții de 65 de ani și peste nevaccinați au risc de 17 ori mai mari de a fi spitalizați în comparație cu cei care sunt vaccinați cu două dozei.
 • Pentru adulții nevaccinați cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani, probabilitatea de spitalizare este de 44 de ori mai mare în comparație cu adulții stimulați din aceeași grupă de vârstă triplu vaccinați.

Datele confirmă cercetările și afirmațiile recente ale oficialilor din domeniul sănătății publice, potrivit cărora doza booster previne în mod semnificativ bolile severe și spitalizarea.

Între timp, un grup de autorități internaționale de reglementare a publicat vineri un raport în care spune că devine „din ce în ce mai clar că este necesară o doză de rapel pentru a extinde protecția vaccinului”, mai ales că varianta Omicron se răspândește rapid.

Cu toate acestea, raportul spune că „administrarea de doze de rapel multiple la intervale scurte nu este o abordare durabilă pe termen lung. Este nevoie de a dezvolta o strategie pe termen lung privind tipurile de vaccinuri necesare pentru a gestiona COVID-19 în viitor.”

Autoritățile de reglementare au îndemnat oamenii de știință să dezvolte un nou vaccin și să ia în considerare abordări alternative la vaccinurile monovalente, care conțin o singură tulpină a unui singur antigen, mai degrabă decât să vizeze mai multe tulpini.

Între timp, de la începutul pandemiei acum doi ani, SUA au înregistrat peste 69 de milioane de cazuri confirmate de COVID-19 și peste 860.000 de decese, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Peste 209 milioane de americani – 63% – sunt dublu vaccinați, potrivit CDC.

Sursa: USA Today

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Bun, acuma ca se știe clar, săriți pe ei si vaccinați-i.
  Lăsați in pace copii si tinerii sănătoși.
  Ati auzit Gheorghița, Rafira, Arafat?
  Asta dacă chiar va pasa sa salvați niște vieți si vaccinurile chair ii ajuta pe cei la risc.

  • Nu înțeleg ce îi fu pe sosocit grija de ceea ce fac alții cu copiii și ci corpul lor. Nu sunteți voi cu „copilul meu, alegerea mea, dacă nu vreau să îl vaccinez, nu îl vaccinez?”. La fel, dacă alții îi vor vaccinați, ce va fu pe voi grija?

  • Nu înțelegi ca nu ai cu ce.
   Iti aduc aminte ca statul roman mafiot pana mai dauna-zi amenința cu certificatul „no jab, no job” pe toți tinerii care muncesc, in loc sa-i fugărească pe cei care au nevoie, adică pensionarii care erau fix la pensie si nu la job.

  • Mergi si vaccinează-ti pe cine vrei ești liber sa o faci si nu te costa nimic.
   Nu asta era ideea.

  • Tot bateti toba cu obligatul, aveti un fix cu asta. Cine va obliga sa vaccinati copiii?