G4Media.ro

Ecranele publicitare din centrul Capitalei, metoda prin care bucureștenii ar putea fi…

Ecranele publicitare din centrul Capitalei, metoda prin care bucureștenii ar putea fi informați după marile cutremure despre adăposturile disponibile și posibilitățile de aprovizionare cu alimente

Cele 35 de ecrane publicitare electronice amplasate în marile intersecții și zone pietonale din centrul Capitalei ar putea fi utilizate de autorități pentru a le transmite informații bucureștenilor în cazul unui cutremur sau alt dezastru natural. Prin intermediul acestor ecrane, printr-un sistem automat de transmisie de date, autoritățile ar putea da informații despre adăposturile disponibile din fiecare zonă, centrele de aprovizionare cu apă, dar și opțiunile de căutare a persoanelor dispărute.

Dio Boacă, directorul Phoenix Media, care gestionează cele 35 de panouri, a declarat pentru G4Media.ro că firma pune la dispoziția autorităților – Ministerul de Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență – sistemul pentru utilizare în asemenea cazuri.

Cum ar putea însă funcționa sistemul de informare, dat fiind că în cazul unui cutremur major e de așteptat ca atât alimentarea cu energie electrică, dar și furnizarea de internet sunt grav afectate? ”Pentru a asigura funcționarea panourilor în situații de fortă majoră (cutremure, accidente chimice etc.), situații în care mijloacele tradiționale de comunicații nu mai sunt funcționale (fix, mobil, internet, satelit), Phoenix Media dotează fiecare ecran cu câte un generator dedicat exclusiv comunicării cu populația. Generatoarele sunt dotate cu un sistem de pornire automată și pot alimenta ecranele timp de aproximativ 6 ore”, spune Dio Boacă.

Într-o asemenea situație ar rămâne problema comunicării acestor informații de la instituții către rețeaua de ecrane. Aici ar intra în funcțiune comunicarea prin unde radio, sisteme utilizate și în prezent de instituțiile de forță – Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

”În momentul în care apare situația de forță majoră, instituția desemnată de stat pentru gestionarea crizei va putea prelua operațional comanda ecranelor la nivel de secunde, astfel încât autoritățile să aiba ochi și voce (în scris) pe ecranele din tot centrul orașului”, a mai spus Dio Boacă.

În plus, ecranele sunt dotate și cu peste 60 camere, care pot transmite autorităților ce se întâmplă în punctele în care sunt instalate.

Dacă ar fi implementat, acest sistem de comunicare în masă, bazat pe puncte geografice definite din București (Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, centrul istoric etc) permite informarea și direcționarea populației către centrele amenajate și evitarea eventualelor pericole secundare.

G4Media.ro a cerut Ministerului de Interne o poziție legată de posibila utilizare a acestui sistem. Vom reveni în momentul în care o vom primi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Foarte interesant. Ar fi util să aflăm cum sunt trimise datele la aceste panouri…
    Mai vede cineva oportunitatea?