G4Media.ro

Două spitale din Sibiu cu pacienţi COVID-19 nu pot folosi secţiile ATI…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Două spitale din Sibiu cu pacienţi COVID-19 nu pot folosi secţiile ATI din lipsă de personal / Toate paturile de terapie intensivă din județ pentru pacienții infectați cu coronavirus sunt ocupate

Pacienţii cu COVID-19 din judeţul Sibiu ar mai putea beneficia de 4 paturi în plus de Terapie Intensivă, în două spitale publice, Spitalul General C.F. şi Spitalul Orăşenesc Agnita, dacă aici ar exista personal specializat pentru ATI, au precizat marţi, pentru Agerpres, managerii celor două unităţi spitaliceşti.

În Spitalul General C.F. din municipiul Sibiu sunt internaţi doar pacienţi cu COVID-19. Aici este un salon cu două paturi de ATI, staţie nouă de oxigen importată din Italia, dar nu există niciun medic sau asistentă medicală de Terapie Intensivă. În cele două paturi din salonul pe care scrie ATI, sunt spitalizaţi pacienţi cu COVID-19, care beneficiază de tratament şi ventilaţie non-invazivă high flow.

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă poate asigura tratament de terapie intensivă în salonul cu cele două paturi ATI, pentru pacienţii COVID-19, directorul Spitalului General C.F., Horaţiu Cojocaru, a răspuns: „Nu, decât în măsura în care există personal pe ATI, specializat pe Terapie Intensivă.”

Aceeaşi situaţie este şi în oraşul Agnita, unde există spital cu 42 de paturi, din care 2 sunt de ATI, însă nu se face Terapie Intensivă, din lipsă de personal specializat. La Agnita există un singur medic care ar putea avea grijă de pacienţii COVID-19, care este bolnav. Pentru a asigura tratamentul şi supravegherea pacienţilor cu COVID-19, spitalizaţi la Agnita, fac naveta zilnic trei medici din două spitale din municipiul Sibiu, doi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi unul de la Spitalul de Pneumoftizologie.

„Să vorbim de Terapie Intensivă, nu pot să asigur, chiar dacă ele (paturile n.r.) sunt acolo. Avem un ventilator. (…) Nu este o Terapie Intensivă cu caracter permanent”, a explicat directorul Spitalului Orăşenesc Agnita, Nicolae Prişcă.

Potrivit directorului spitalului din Agnita, aici există o staţie de oxigen, dar care nu face faţă cererii de oxigen pentru pacienţii COVID-19, aşa că se suplimentează cantitatea de oxigen cu tuburi de oxigen.

În judeţul Sibiu sunt ocupate toate cele 24 de paturi ATI pentru pacienţii adulţi cu COVID-19. În spitalele din judeţul Sibiu sunt internaţi, marţi, 473 de pacienţi cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 82 de persoane şi alte 7 au decedat, potrivit datelor comunicate marţi de Prefectură.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. La ce trebuie ATI pt raceala?!?

    • E bun la deviația de sept, în cazul asistaților covidioți care trollează pentru mafia PRO-USL-PSD.