G4Media.ro

Donald Trump anunță reducerea la jumătate a numărului de soldați americani din…

Donald Trump anunță reducerea la jumătate a numărului de soldați americani din Germania și acuză Berlinul că este „restanțier” la plățile către NATO

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat luni, la Casa Albă, că reduce la 25.000 numărul soldaţilor americani staţionaţi în Germania, acuzând Berlinul că este „restanţier” la plăţile către NATO, scrie dpa, citată de Agerpres.

„Vom reduce numărul soldaţilor la 25.000”, a declarat Donald Trump. El a mai spus că trupele din Germania impun un „cost extraordinar pentru Statele Unite”.

Liderul administraţiei de la Washington a acuzat Germania că a tratat incorect Statele Unite în ce priveşte comerţul. „Aşa că dacă facem rău comerţului, facem rău şi NATO”, a mai afirmat preşedintele american, acuzând şi alte ţări că, de asemenea, profită, dar „cel mai rău profitor este Germania”.

Guvernul de la Berlin a anunţat săptămâna trecută, după o perioadă de speculaţii, că a fost informat de Washington în legătură cu reducerea numărului de trupe americane staţionate pe teritoriul Germaniei.

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german. Efectivele pot atinge 52.000 de membri cu ocazia unor rotaţii sau manevre.

Sursa: Facebook/ US Army

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu vă grăbiți să dezafectați cazărmile in urma lor, că Marele Blond cu Nas Roșu Aplicat are bagajele deja făcute și poa’ să tocmească și un milion de trolli piticul crăcănat, „mortul de la groapă” tot n-o să mai poată fi intors…!

 2. „Donald Trump anunță reducerea la jumătate a numărului de soldați americani din Germania”

  34500 / 2 = 25000. 🤣🤣🤣

 3. stia Putin ce face cand l-a cumparat pe Trump

 4. Ce insemna sa fii puternic.Le zici direct in fata ca sunt doar profitori!

  • Ce înseamnă să nu înțelegi nimic din lumea pe care trăiești dar să comentezi pe G4Media…
   Dom’ Dan, fii atent aici, this will blow your mind (ca să îl citez pe idolul tău Donald):
   Germania nu mai are voie să aibă armată semnificativă de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial! Actualmente are cam 180.000 de militari, cei mai mulți având rol de suport si nefiind antrenați pentru luptă. Din punct de vedere tehnic, au echipament de luptă puțin. În caz de agresiune externă din partea unei puteri serioase, ca rușii, sunt o piedică în calea uitării.
   Până să vină idolul tău Donald la putere, niciodată nu s-a pus realmente problema cine cât plătește, pentru că securitatea euro-atlantică nu are preț fix, e o chestie mai importantă decât banii (înțeleg, pentru tine și pentru Donald nu există ceva mai important decât banii, de-aia vă dă ecran albastru când încercați să vă gândiți la concept). Cu ceva noroc, din noiembrie lumea o să scape de Donald și lucrurile vor intra din nou pe un făgaș mai normal, nu vom mai avea la masă unul cu apucături de chelner isteric că nu și-a achitat cineva nota de plată iar Putin va fi mai puțin fericit decât este de trei ani.
   Dacă nu, abia aștept remilitarizarea pe bune a Germaniei. Varșovia va fi încântată. 😁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.