
Dolarul canadian atinge aproape maximul din ultimele şapte luni după ce premierul Carney anunţă că se întâlneşte cu Trump marţi, la Washington
Dolarul canadian s-a apreciat vineri faţă de moneda americană până la un nivel maxim nemaiatins de aproape şapte luni, pe fondul unei potenţiale relaxări a tensiunilor comerciale globale, ceea ce a stimulat încrederea investitorilor înaintea întâlnirii de săptămâna viitoare dintre premierul canadian Mark Carney şi preşedintele american Donald Trump, relatează Reuters, preluată de News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Prim-ministrul canadian Mark Carney a declarat vineri reporterilor că se va întâlni cu preşedintele american Donald Trump la Washington marţea viitoare.
Un loonie se tranzacţiona cu 0,4% mai mult, la 1,38 dolari americani, sau 72,46 cenţi americani, după ce a atins cel mai puternic nivel intraday din 17 octombrie, la 1,3761. Pe săptămână, moneda a crescut, de asemenea, cu 0,4%.
Premierul Mark Carney, victorios în alegeri, a declarat că va fi la Washington marţea viitoare pentru ceea ce se aşteaptă a fi discuţii „dificile, dar constructive” cu preşedintele Donald Trump.
Canada are aproximativ 75% din exporturile sale către Statele Unite, inclusiv oţel, aluminiu şi automobile, care au fost afectate de taxe vamale americane semnificative.
„Impactul tarifelor asupra activităţii economice din Canada şi potenţialul răspuns al guvernului canadian preocupă traderii”, a declarat Darren Richardson, director de operaţiuni la Richardson International Currency Exchange Inc.
Banca Canadei este de părere că un război comercial global de lungă durată ar putea declanşa o recesiune semnificativă în Canada. Partidul Liberal al lui Carney, care şi-a păstrat puterea în alegerile generale de luni, a promis reducerea impozitelor şi creşterea cheltuielilor pentru locuinţe şi infrastructură.
Semnele de relaxare a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China au dat un impuls Wall Street-ului, în timp ce dolarul american a pierdut teren faţă de un coş de valute importante, în ciuda datelor optimiste privind locurile de muncă din SUA.
Preţul petrolului, unul dintre principalele produse de export ale Canadei, s-a stabilit cu 1,6% mai jos, la 58,29 dolari pe baril, pe fondul prudenţei traderilor înaintea reuniunii OPEC+ pentru a decide politica de producţie a grupului pentru luna iunie.
Randamentele obligaţiunilor de stat canadiene au crescut, urmând evoluţia obligaţiunilor de stat americane. Randamentul obligaţiunilor pe 10 ani a crescut cu 10 puncte de bază, la 3,202%.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.