G4Media.ro

DOCUMENT Laurențiu Baranga a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

DOCUMENT Laurențiu Baranga a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma de bacalaureat și ”îşi cere iertare instituţiilor cărora le-a creat un prejudiciu de imagine”

Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma de bacalaureat, potrivit încheierii de ședință a Judecătoriei Sectorului 5.

„Cu privire la acuzațiile aduse declar faptul că a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reușit să obțin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale și am obținut diploma de bacalaureat. Menționez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obținerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani și o școală profesională. Nu am urmat cursuri liceale de 4 ani la liceul …, așa cum reiese din diploma aflată la dosarul cauzei. Nu am dorit să induc în eroare instituțiile de învățământ cu care am avut relații contractuale, deoarece celelalte diplome dobândite ulterior sunt obținute pe merit. De asemenea sunt de acord să fac toate demersurile necesare pentru a acoperi prejudiciul cauzat în cauză”, a arătat Baranga în declarația de inculpat.

În plus, fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor arată că este de acord cu plata prejudiciului de 640.000 de lei.

Baranga, care după falsificarea diplomei de bacalaureat a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne, și-a cerut scuze instituțiilor ”cărora le-a creat un prejudiciu de imagine”.

Citește aici documentul integral

Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. De ce statul Roman nu verifica toate diplomele angajatilor bugetari ???

 2. asta e sarcastic! in traducere liberă „imi pare rau că am avut ghinion”

 3. Și mălaiul produs nu se recuperează? El și toți urmașii lui ?

 4. E de acord sa plătească 640000 de lei pentru că știe că rămâne pe plus.

 5. Institutiile statului sunt mai teroriste decat Baranga cata vreme din 2016 toata Romania stia ca diplomele sunt falsificate.

 6. Măgarul asta nu inteleg de ce nu si-a completat studiile in timp ce era angajat cu acte false la institutii?! Apoi schimba postul cu cineva, pleca cateva luni si revenea cu actele bune. 6 cred ca e minimul la bac. Il iei cu tehnica si/sau o comisie mai indulgenta. Cel putin eu asa asi fi gestionat un asemenea caz. Prostia si hidrogenul.

 7. legati-l pe el, pe cei care il judeca si il elibereaza, pe cei care nu au controlat documentele.

 8. „un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată,”??!!!
  Ce „moment”, omule, ca AI MINTIT Toata viata ta de la momentul ala pana cand ai demisionat!
  Perioada asta NU e „un moment”, perioada asta inseamna Zeci de ANI, functii peste functii, BANI CASTIGAT(A-propos, DE CE AI FALSIFICAT?! Ca sa OBTII Diplome si Functuii si BANI!!!) cum ai avut atata tupeu ca DUPA ce in 2016 Instanta a Declarat FALSE Diplomele, sa CONTINUI sa aplici pentru Posturi inalte in tot soiul de Universitati=fabrici de diplome, cat tupeu, nici pic de frica nu ai avut ca te vor prinde?!
  Aici nu e nicicum vorba depsre „un moment”, e vorba depsre un psihopat, un bolnav de functii, de titluri, un om fara simtul realitatii!
  La puscarie meriti, esti pericol public si merita sa RASPUNDA si cei care si-au luat RESPONSABILITATEA Deciziei de a te NUMI in fel de fel de functii!
  Si ei TREBUIE sa RASPUNDA!
  La pedeapsa MAXIMA ceruta de LEGE, ca sa NU se mai repete astfel de cazuri!

  Citesc cum Judecatoarea a fost efectiv tulburata de sinceritatea(!!) acestui INFRACTOR(sunt Infractiuni FALSUL si UZUL de Fals si INSELACIUNEA!), sa speram ca nu o sa auzim Sentinta finala: Achitarea inculpatului, si-a recunsocut vina!!!

 9. Zice impostorul: „am avut un moment de scapare”…
  Sa ne gandim: s-o fi „scapat” pe el omul asta, oare??!!!
  Sau, CE-o fi „scapat”???!!!

 10. In vremea asta, alții, cu diplome muncite la două facultăți, cu un master și un doctorat, fac foamea fiindcă nu găsesc un loc de muncă.

 11. Am crezut ca e știrea că a dispărut!

 12. Dar, cei care i au dat diploma falsa,de ce nu ii condamna justitia? Cine sint, cu nume si prenume, ca asta minte si ii stie.

 13. Nu este o crima sa apelezi la mercenari,
  Ar putea fi de înțeles.

  Dar sa pui ca radar de tranzacții financiare ale traficanților de oameni etc, ca gardian al datelor ce ajung la SRI si antitero de oriunde etc. …….