G4Media.ro

DOCUMENT Au intrat în vigoare noile restricții COVID-19: Masca medicală sau FFP2…

sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media.ro

DOCUMENT Au intrat în vigoare noile restricții COVID-19: Masca medicală sau FFP2 devine obligatorie peste tot/ Ce alte măsuri trebuie să mai respectăm și care este diferența între carantină și izolare

Sâmbătă au intrat în vigoare noile măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 pe fondul creșterii numărului de infectări în valul cinci al pandemiei din România. Noile creșteri au loc în paralel cu un început de transmitere comunitară a variantei Omicron, conform declarațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

De sâmbătă măștile medicale sau FFP2 devin obligatorii atât în spațiile închise, cât și cele deschise, inclusiv pe stradă, indiferent dacă suntem singuri sau însoțiți. Astfel, măștile din plastic sau material textil sunt interzise.

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care prelungește starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022 pentru încă 30 de zile, potrivit unui comunicat al executivului.

Executivul precizează și diferența dintre carantină și izolare:

  • Carantina se instituie pentru persoanele care nu sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt în una din două situații: sosesc în România din alte state sau sunt contact direct cu o persoană infectată. Pentru persoanele infectate (care au rezultatul pozitiv la un test PCR sau antigen) se instituie măsura izolării”.

Principalele decizii din hotărâre:

– Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 8 ianuarie 2022, ca răspuns la situația sanitară provocată de pandemia COVID-19.
– Instituirea măsurii de protecție sanitară ce constă în purtarea măștii de tip medical sau FFP2 în toate spațiile închise și deschise. Aceasta reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19, la nivelul Uniunii Europene.

FFP înseamnă „piesă facială filtrantă” și este un standard european pentru eficiența măștii. Acest tip de mască filtrează cel puțin 94% din toți aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2.

Fac excepție de la purtarea măștii de tip medical sau FFP2 în toate spațiile închise și deschise, conform Hotărârii nr. 1 a CNSU:

  • Copiii cu vârsta mai mica de 5 ani;
  • Persoanele care sunt singure în birou;
  • Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare dintre celelalte persoane din public;
  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activități sportive.

– Menținerea măsurilor în vigoare referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

– Participarea persoanelor în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. De la această regulă sunt exceptați operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Acești operatori economici sunt restricționați la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în situația în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Aceeași măsură se aplică și în ceea ce privește activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora.

Noi reguli pentru izolarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 (au rezultat pozitiv la testul RT-PCR sau antigen) care nu prezintă simptome vor fi izolate, la domiciliu sau instituționalizat, pentru o perioadă de 7 zile dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, sau pentru o perioadă de 10 zile dacă sunt nevaccinate sau nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 care prezintă simptome vor fi evaluate de către medicul de familie sau în centrele de evaluare.

  • IMPORTANT! La centrele de evaluare se pot prezenta doar persoanele care au primit rezultatul poztiv al unui test RT-PCR sau antigen. La centrele de evaluare nu se realizează testare.

Persoanele care prezintă forme grave trebuie să apeleze în continuare la 112 și vor fi preluați de către echipajele de ambulanță și SMURD.

Toate detaliile în privința măsurilor de izolare, definiției de caz COVID-19 și a celorlate măsuri din domeniul sănătății publice pot fi găsite în Ordinul Ministrului Sănătății numărul 35 din 7 ianuarie 2022.

Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România sau sunt contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2

  • 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu se află în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi de la data confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
  • 5 zile pentru persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, precum și pentru persoanele care au fost confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în perioada cuprinsă între a 11-a și a 180-a zi anterioare datei intrării în țară sau contactului cu persoana infectată.

Persoanele care sosesc în România nu intră în carantină dacă se află în una dintre următoarele situații

1. Pentru persoanele care vin din state ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană sunt instituite următoarele excepții de la carantină (persoanele aflate în aceste situații nu intră în carantină):

  • persoanele care vin din state încadrate în zona verde sau galbenă și prezintă dovada vaccinării, dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la data confirmării până la data intrării în țară ori dovada testării negative RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
  • persoanele care sosesc din state încadrate în zona roșie și prezintă dovada vaccinării, dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;
  • copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;
  • copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, indiferent de încadrarea țării în zona de risc, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
  • persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona roșie și rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).
  • ATENȚIE!!! În situația în care aceste persoane nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;
  • persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;
  • lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria sau Bulgaria, precum și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respective;
  • elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare;
  • membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora nevaccinați ori care nu au fost confirmați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona roșie pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARSCoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;
  • conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă;
  • persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerate;
  • membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la București și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic și Consular al României și posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din zona roșie și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
  • elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara României care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și prezintă documente doveditoare;
  • piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă și personalul feroviar;
  • conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea acesteia ori dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional;
  • personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară cât și de la bordul navelor și elicopterelor de transport persoane sau de suport evacuare medicală precum și de la bordul celor care operează în zona economică exclusiva a României, care arborează pavilion român sau pavilion străin, dar aflat în managementul unui operator roman, într-un port românesc, cu condiția asigurări a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19;
  • personalul navigant maritim român care se repatriază prin orice mijloc de transport și cel care efectuează schimbul de echipaj la bordurile navelor aflate în porturile românești, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, la intrarea în țară, precum și la îmbarcarea/debarcarea de pe navă;
  • personalul tehnic care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze in zona exclusiva economică a României.

2. Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc epidemiologic, sunt instituite următoarele excepții de la carantină (persoanele aflate în aceste situații nu intră în carantină):

  • persoanele care prezintă dovada vaccinării sau dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la data confirmării până la data intrării în țară, însoțite de rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii)
  • copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani;
  • copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
  • persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea direcției de sănătate publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;
  • persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;
  • lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, precum și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din țările menționate, care la intrarea în țară fac dovada raporturilor contractuale cu operatorii economici respectivi;
  • elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare;
  • membrii delegațiilor sportive, precum și artiștii și staff-ul acestora care sunt nevaccinați ori care nu au fost confirmați;
  • pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, sosesc pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate;
  • conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă;
  • persoanele predate autorităților române în baza acordurilor de readmisie, returnate în procedură accelerată;
  • membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la București și posesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic și Consular al României și posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu, nevaccinați ori care nu au fost confirmați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
  • elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara României, care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și prezintă documente doveditoare;
  • angajații sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării și sunt vaccinați ori au fost confirmați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară;
  • piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă și personalul feroviar;
  • conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării cu schema completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea acesteia ori dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional;
  • personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară cât și de la bordul navelor și elicopterelor de transport persoane sau de suport evacuare medicală precum și de la bordul celor care operează în zona economică exclusiva a României, care arborează pavilion român sau pavilion străin, dar aflat în managementul unui operator roman, într-un port românesc, cu condiția asigurări a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19;
  • personalul navigant maritim român care se repatriază prin orice mijloc de transport și cel care efectuează schimbul de echipaj la bordurile navelor aflate în porturile românești, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, la intrarea în țară, precum și la îmbarcarea/debarcarea de pe navă;
  • personalul tehnic care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze in zona economică exclusivă a României.

Aceste prevederi pot fi găsite, pe larg, în Hotărârea CNSU numărul 2 din 7 ianuarie 2022.

De prevederile Hotărârii CNSU numărul 2/2022 beneficiază și persoanele care au primit deja decizii de carantinare, pentru că durata carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri se reduce conform termenelor prevăzute în Hotărârea adoptată astăzi, 7 ianuarie 2022.

  • Principalele activități interzise pe perioada stării de alertă:
    evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea), activitatea în baruri, cluburi sau discoteci.

Principalele activități premise dacă sunt îndeplinite anumite condiții:

  • competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României, în spaţiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la:
    – 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Repartizarea spectatorilor se face pe întreaga suprafață a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
    30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Repartizarea spectatorilor se face pe întreaga suprafață a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la:
    50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00 şi cu purtarea măştii de protecţie în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
    30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00 şi cu purtarea măştii de protecţie în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la:
    50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
    30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 500 de persoane, în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu modificările ulterioare, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • activitatea restaurantelor și cafenelelor este permisă, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, până la:
    50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00 în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
    30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00 în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la:
    50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00 în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
    30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00 în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Măsura nu se aplică persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din centrele şi parcurile comerciale;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Măsura nu se aplică unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale, precum şi benzinăriilor;
  • este permis accesul în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp a tuturor persoanelor fără a fi necesară dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și afișarea la intrarea în spațiul comercial a numărului maxim de persoane care se pot afla simultan în incintă;
  • activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi fitness este permisă fără a depăşi:
    50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
    30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise sau deschise este permisă fără a depăşi
  • 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • În cadrul instituţiilor de învăţământ sunt permise activităţile didactice şi alte activităţi specifice, precum şi organizarea şi desfăşurarea examenelor pentru elevi/studenţi, cadre didactice, în condiţiile respectării măsurilor de prevenire, stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii.

sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

74 comentarii

  1. Masca pe botic e semn de obedienta,de supunere,un fel de burka! Chilotul facial tras pana aproape de ochi,vaxxerilor,aratati ca sunteti k pe voi de frica,au trecut doi ani degeaba,intram in anul 3 de mascarada iar creierasele voastre n-au priceput nimic,niste robotei ret*ardati si ascultatori!

    • Guiti tu, dar n-ai ce face, trebuie sa te supui, ca altfel iti tabacesc jandarmii spinarea cu p.u.l.anul. 😂

    • Dom Calache, dvs sunteți genul de om supus oricum, se vede din felul în care vă exprimați. Deci n-ar trebui sa aveți probleme

    • Draggy,te-au lasat golanii insarcinat cu propaganda!

    • @Calache
      Cum e sa fii scl.avul lui Simion? Alt shaf n-ai stiut sa-ti alegi?

    • Gigi, ăsta e „noul normal” pe care îl permiți pentru urmașii tăi (dacă te înmulțești).

    • Cum e să fii șobolan cu cod de bare pentru big pharma?

    • Păi spuneți,-ne dl.John

    • Asta stii tu ca tu citesti carti de pro.paganda.

    • Saracul Calache, el latra si in somn, dar nu poate sa muste, ca n-are dinti 😂 Asa e cand ai boli pisihice multe si grave 🤣

    • @John
      pbs.org/video/brain-david-eagleman-episode-5-clip-8/

    • Esti frustrat John, turbezi? Amuzant 😂

    • @Gigi
      „Rade ciob de oala sparta”, naspetule.

    • Daca eu sunt naspete, tu esti asprete. 😁

    • Sensibilitate maxima, John, Gigi?

      Sun Tzu si Kung Fu Panda daca va mai prind ca mai scrieti mi.zerii pe la casuta!
      Ti-ai dracu’ de naspeti.

    • Sensibili.tate max.ima, John, Gigi?

      S.un Tzu si Ku.ng F.u Panda daca va mai prind ca mai scrieti mi.zerii pe la casuta!
      Ti-ai dracu’ de nas.peti.

    • Au sărit obedienții ca hienele la articolul ăsta, le-a dat nutreț pentru propagandă, au reapărut din hrubele în care se băgaseră după articolul de ieri care a spus că a trecut faza acută a pandemiei.
      Ce o să faceți anxioșilor dacă se termină pandemia, o să rămâneți fără obiectul muncii ? Sau o să vă reprofilați pe alt virus, pe gripă, pe răceală ?

    • Frica de ac se trateaza cu putin curaj!

    • Asa se intampla cand ti-e frica de dentist, fugi de ac ca necuratu’ de tamaie 😂 Oricum, romanachii nu le au cu igiena.

    • Muicoană, arătare, iar ai apărut să poluezi aerul?

    • Care esti, ma, acolo? Hashtagiul sau aiuristul?
      Bine, bine, sa nu ziceti ca nu v-am spus.
      La anii aiste asemenea comportamente de plozi, n-ai vazut.
      Si adolescentii au mai multa minte ca voi.

    • Fă, vezi că vorbesc cu Eugen să te injecteze direct în rect!

    • Cu hurdu.banul si hu.tupanul Eugen care esti tot tu? Asa si ce daca vorbesti tu cu tine? Sau isi bate hastagiul joc?

    • Fă muicoană ești drogată? Numa o leghebetistă ca tine poate mânca atâta arahat. Marș la produs spurcăciune!

    • Ai fost pe.ste si si uitat ca ai ramas fara job?

  2. Da nu își pune nimeni întrebarea ce fac cei care au masti textile cumpărate??? De ce nu vine statul sa ofere gratuit câteva măști pana își cumpără populația???? De ce nu s a anunțat din timp o data fixa ptr aceste măști ca să fie populația pregătită???? O măsură bună dar trebuia pregătită din timp.

  3. Eu nu am stranutat doi ani de zile, deci sunt IMUN!! Insa mi-ar placea sa primesc o doza de piele injectata direct intre b_uci de la sculareasa Mirela!

  4. Imi place sa port masca folosita de cel putin 4-5 luni <3

  5. Mai bine ar da astia un decret sa fie interzisa carnea, toti sa fim vegetarieni. Voi nu stiti ca de la consumul de carne ni se scurteaza viata si facem cancer?

  6. Bahahahaha ha hahha hahh Abia asteptam sa apara bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio. Pastila de ras la articole despre vaccinuri sau americani se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kurr gen mario zis chizdario, calache zis dobitache, boalivia un travestitt zis vomivia, altu zis kakaltu, motz de pe koiotz, je zis koa-ie, john zis limba-n colon, mirel zis pizdel, vasiliu fanel zis kakaniu miaunel, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cu gimnaziul facut la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sirr despre vaccinuri. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

  7. La Galati nu poti intra la fisc sa-ti platesti impozitele si taxele locale,BANI DIN CARE SE PLATESC SALARIILE CELOR DIN FISC SI PRIMARIE ,decat daca ai certificat sau test !!! Erau unii care nici pana acum nu se inghesuiau sa plateasca,dar acum au un motiv puternic ! O sa tipe functionarii ca nu au bani ! Un pic de imaginatie nu ar strica celor care se ocupa de administrarea Galatiului !!! Sa gaseasca solutii asa cum au gasit cei din privat !!

    • Era unu’ Draggy pe aici care spunea ca nu exista nicio restrictie,ca suntem noi niste anti occidentali mincinosi. Statul iti propeste instant conturile,nu uita ca esti aproape obligat sa ai cont la banca. Doar nesupunerea civica ii sperie,sa #stam toti acas o luna si sa nu mai muncim nimic,toate categoriile!

    • Asa este mai peste tot in tara, conform HG-urilor emise de guvern.
      Pentru plați exista si varianta de plata online.

  8. Masca FFP2 e 100% EFICIENTĂ si SIGURĂ !
    Se vede clar in Germania, Franta, Italia.
    In Portugalia la fel, a spus-o si amiralul.
    Mă MASCHEZ, mă IMUNIZEZ !
    Imi beau cafeau cu prietenii, ma urc pe scenă, ca am MASCĂ (sau anticorpi de la vaxx) ?
    Let’s go, Groggy !

  9. „Poartă mască, te FACE să te SIMȚI în siguranță !”

  10. De ce nu ofera statul măști si teste gratis populației ? (Evident, exclus politicienii, „magistrații” si restul paraziților bugetari)

  11. Soluția universală este GREVA GENERALĂ !
    Terheș Președinte !

  12. Lets go, Groggy!

  13. Imi vine sa zbier si sa dansez ca un apucat afara prin frig pe ritmuri fierbinti de manele in pauzele cand nu postez ca un bezmetic sau cand nu ma masturbez ca un maniac.

  14. „Masturbarea stimuleaza sistemul imunitar si combate infectiile” spunea un doctor de prestigiu din UK.
    Orice persoană care alege să-și întărească sistemul imunitar în loc sa si-l distrugă este de admirat.
    Poate dacă mai mulți ar alege calea masturbării în locul terapiilor genetice, am avea mai puțini bolnavi și nu am mai pune atâta presiune pe sistemul medical.

    • Cum se masturbează un tran.s.se.xu.al care și-a tăiat ciu.cu.relul ?

    • Calache „decat” femei si bani stie, atata ii permit obloanele de la ochi. Scurt orizont!

  15. Vaxx-erii uSECUrici au inceput sa cloneze si sa mănânce A(r)ahat !
    E bine !🤣
    Terheș președinte !

  16. Deageaba, nu respecta nimeni, nici pe strada, nici la mall, nici in birouri.S a dat liber la imunizare cu virus, problema e ca peste 2 saptamani spitalele vor fi pline .Se imbolnavesc si vaccinati si nevaccinati.Iar despre cifre sa stam linistiti ca psd veghează.Fiecare e pe cont propriu.

  17. N-am purtat în acești doi ani niciodată masca pe stradă și nici nu o voi face. La interior am purtat-o dar în bătaie de joc special ca să arăt ce părere am despre această mascaradă.
    Și acum dau cuvântul obedienților căcați pe ei de frică, slugoii „autorităților” , supușii de serviciu, idioții utili, credulii incurabili…
    Ps. Apropo…. știți că o să muriți până la urmă, da ? O să muriți sigur. Trist dar asta e, inevitabil…

    • Eu sunt vaccinat cu toata familia. Inainte am fost orb si protestam impotriva vaccinului, dar acum trebuie sa recunosc ca am gresit si imi pare tare rau pentru asta. Vaccinati-va cu totii dragii mei!

    • De fapt masca erau chiloții nespălați ai lui maică-mea. Îmi venea să borăsc de la miros de aia nu-i țineam corect pe fățău!

    • Am fost profund impresionat de protestul tau Ciordilde, mai ca mi-au dat lacrimile. Ai impresionat si autoritatile ce sa mai…

    • Ce satisfacție am când reușesc să vă enervez 🤣🤣🤣
      Crește inima în mine, îmi dă un vibe mișto.

  18. Uitandu-ma la prevederile privind purtarea mastii de protecie contra Covid incepand de sambata si la felul in care se aloca ajutorul dat pensionarilor cu venituri de pana la 1600 de lei in ianuarie 2022 nu pot decat sa ma gandesc, dar nu o fac explicit fiindu-mi frica sa nu-mi spuna cineva ca nu pot avea pareri despre starea medicala a cuiva nefiind medic si nici despre raspunderea fata de poporul care i-a dat increderea direct sau intermediat in alegerile si numirea in functiile maxime in stat si ca parlamentari, ministrii prim ministru si presedinte de republica impreuna cu organele informative care-i desrvesc si ca ar putea sa ma acuze de calomnie si sa ma cheme in insanta pentruca i-as fi declarat incompetenti, bolnavi mentali sau si mai grav vinovati de inalta tradare sau de ceva similar si aflat in legislatia tarii noastre unde se pare ca nu exista inalta tradare decat in lgatura u puteri straine, spunand doar ca pe cei alesi doar in campania elctorala as putea sa-i acuz de asa ceva sau poate nici atunci adica neputand invoca un astfele de motiv in explicatia de ce votez contra cuiva sau de ce nu onorez votarea cu prezenta mea , ei bine as declara ca amendarea doar a purtarii altor masti decat cele acceptate fara sa se prcizeze si amendarea purtarii celor acceptabile un timp mai mare decat cel recomandat medical pentru ca purtarea sa fie eficienta este o tampenie.
    Si in acelasi timp neacordarea ajutorului penntru pensionari doar pana la un venit de 1600, putand aparea in ianuarie pensinari cu contributivitate mai mica si cu venit mai mare ceea ce este o incalcare a principiului constitutional, este o alta tampenie la fel de sinistra ca si in cazul celei cu masca.
    Se doresc oare miscari ale polpulatiei care sa ajunga pana la o stare de beligranta pe fondul propagandei AUR?
    Am zis si sa fiu contrazis daca este posibil. ! ?

  19. Uitandu-ma la prevederile privind purtarea mastii de protecie contra Covid incepand de sambata si la felul in care se aloca ajutorul dat pensionarilor cu venituri de pana la 1600 de lei in ianuarie 2022 nu pot decat sa ma gandesc, dar nu o fac explicit fiindu-mi frica sa nu-mi spuna cineva ca nu pot avea pareri despre starea medicala a cuiva nefiind medic si nici despre raspunderea fata de poporul care i-a dat increderea direct sau intermediat in alegerile si numirea in functiile maxime in stat si ca parlamentari, ministrii prim ministru si presedinte de republica impreuna cu organele informative care-i desrvesc si ca ar putea sa ma acuze de calomnie si sa ma cheme in insanta pentruca i-as fi declarat incompetenti, bolnavi mentali sau si mai grav vinovati de inalta tradare sau de ceva similar si aflat in legislatia tarii noastre unde se pare ca nu exista inalta tradare decat in lgatura u puteri straine, spunand doar ca pe cei alesi doar in campania elctorala as putea sa-i acuz de asa ceva sau poate nici atunci adica neputand invoca un astfele de motiv in explicatia de ce votez contra cuiva sau de ce nu onorez votarea cu prezenta mea , ei bine as declara ca amendarea doar a purtarii altor masti decat cele acceptate fara sa se prcizeze si amendarea purtarii celor acceptabile un timp mai mare decat cel recomandat medical pentru ca purtarea sa fie eficienta este o tampenie.
    Si in acelasi timp neacordarea ajutorului penntru pensionari doar pana la un venit de 1600, putand aparea in ianuarie pensinari cu contributivitate mai mica si cu venit mai mare ceea ce este o incalcare a principiului constitutional, este o alta tampenie la fel de sinistra ca si in cazul celei cu masca.
    Se doresc oare miscari ale polpulatiei care sa ajunga pana la o stare de beligranta pe fondul propagandei AUR?
    Sa fiu contrazis daca este posibil. ! ?

  20. Pana acum a fost buna masca textila si acum brusc nu mai e buna? S-a facut virusul mai mic?
    E o mascarada!

  21. Domnule R A F I L A sunt lamurit ! Sunteti V A R Z A !
    Deci daca vii din FRANTA unde sunt 350000 cazuri pe zi nu este nevoie de Test PCR.
    Daca vii din SERBIA unde sunt 7500 cazuri pe zi ai nevioe de Test PCR.
    Logica de politruc. Si apareti cerand incredere in autoritati. Sunteti PE N I B I L !

  22. Gata!
    Guvernu a luat toate masurile necesare !
    O sa fie bine.

  23. haha, ce simplu era, daca permiteau doar masti ffp2/kn95 din martie 2020, virusul disparea fara sa fie necesar vaccinul

    • Ultima data cand am iesit fara masca afara a fost in 2020. N-am luat invadatorul si nu am de gand sa las masca chiar daca da un natarau lege ca e interzis sa porti masca pe strada. Am auzit comentarii, am vazut priviri incruntate, a si scuipat unul in directia mea, dar e viata mea si o apar cat pot de bine, nu astept de la stat sa gandeasca in locul meu, nu stau cu „mana” intinsa la stat sa mai zica ceva, sa-mi mai dea o permise, sa mai scoata o restrictie. Era la mintea oricui ca e o situatie serioasa si ca se moare. Lumea in loc sa se concentreze pe sanatatea proprie si celor din jur, macar a celor dragi, a aratat un comportament de soldat in termen, de prizonier. Ce poate fi mai satisfacator pentru o clasa politica pofticioasa de electorat numai bun de inrolat!

  24. Scapă de masca, vaccineaza-te!

    LOL

  25. Zilele trecute un consatean conspirationist mi-a atras atentia ca „in masca sunt virsusi” si ca „am o singura solutie, sa tai cu foarfeca straturile interioare astfel incat sa ramana doar cel exterior”. El asa facuse :)))))))). Asa ca FFP2000, daca intra omul cu foarfeca zboara muciusii omicroni unde vor ei. Sa traim! Bine.

  26. Anul viitor apare masca pfizer, 50 de euro bucata, platita de guvern