G4Media.ro

Doar mașini electrice sub brandul Renault până în 2030, apoi va urma…

Doar mașini electrice sub brandul Renault până în 2030, apoi va urma Dacia / Renault Zoe a fost al treilea cel mai bine vândut vehicul complet electric din Europa

Brandul Renault vrea ca până în 2030 să vândă în Europa doar vehicule electrice, faţă de obiectivul precedent de 90%, a anunţat joi directorul general Luca de Meo, adăugând că „va urma Dacia, iar electrificarea ei va fi realizată astfel încât nu vom majora preţurile”, informează Agerpres, care citează AFP.

Renault a decis să producă în China modelul electric Dacia Spring.

„Pregătim condiţiile pentru ca Renault să fie un brand 100% electric până în 2030”, le-a spus jurnaliştilor Luca de Meo la un eveniment al companiei.

Brandul Renault va lansa anul acesta un model compact electric, Megane, şi în curând o versiune modernizată a automobilului mic Renault 5, ambele produse în Franţa.

„Compania a reuşit să-şi reducă costurile fixe cu două miliarde de euro pe an, mai repede decât am prevăzut”, a explicat şeful Renault.

În primele 10 luni din 2021, modelul Renault Zoe a fost al treilea cel mai bine vândut vehicul complet electric din Europa, după Model 3 de la Tesla şi ID.3 de la Volkswagen. De asemenea, 15.000 de comenzi pentru Dacia Spring, un model produs în China, au fost făcute în primul semestru din 2021.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cazanele alea nu vor ajunge la mai mult de 10 % din piatza, cu totzi banii oferitzi moca de guverne. Deja in USA se vede, pt ca se cauta masini fara tableta, adica jafurile connectate nu au clientzi, pt ca nu vrei ca tot ce se intampla in masina sa ajunga in cloud. Masina trebuie sa fie private property!

    • Si pana la urma de ce eu, posesor de Corsa, 1.2, Euro 6, 3000 km pe an , trebe sa suport subvenitziile pt kakaturile alea electrice? Ca sa mi dea astia curent 2 ore pe zi ca inainte de 1989, si sa nu pot dispune de masina cand vreau eu, ci cand vor ei? Bay labarilor, se vede fum de la Dachau, cred ca se testeaza installatziile, asa ca va vine randul!

    • ba ma lesi… nu folosesti masina conectata la cloud dar folosesti telefon cu goagal care te asculta nonstop 🤣🤣🤣

  2. platesti la ea mai mult decat face 😀 faci pe zmeu degeaba pe net, ca iq il ai cat numarul de valve la motor.