G4Media.ro

Directoarea Administrației Spitalelor București: Cerem Ministerului Sănătăţii să recunoască starea de urgenţă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Directoarea Administrației Spitalelor București: Cerem Ministerului Sănătăţii să recunoască starea de urgenţă cu privire la lipsa de personal şi să facă o metodologie de ocupare a posturilor pentru un an

Directoarea generală a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Oana Sivache, a cerut luni Ministerului Sănătăţii să recunoască starea de urgenţă generată de lipsa de personal, dar şi să elaboreze o metodologie de ocupare a posturilor, similară procedurilor din pandemie, relatează Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„În numele pacienţilor, dar şi al personalului din spitale, cerem un plan naţional pe termen mediu şi lung de politici de sănătate publică, unitar, pentru urgenta rezolvare a problemelor celor mai grave. Cerem Ministerului Sănătăţii să recunoască starea de urgenţă cu privire la lipsa de personal din sistem şi să facă o metodologie de ocupare a posturilor din sănătate pe o perioadă determinată de un an de zile, similar procedurilor din pandemie. De asemenea, cerem modificări ale procedurilor de aprobare a nevoilor din sănătate, pe baza memorandumului. Singura entitate competentă, în măsură să evalueze fundamentarea nevoilor în sănătate, este Ministerul Sănătăţii, şi nu alte ministere”, a arătat Sivache, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul ASSMB.

Oana Sivache a menţionat că luni a avut loc o întâlnire cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu directori medicali, cadre medicale, preşedinţi ai asociaţiilor de pacienţi şi lideri Sanitas. La şedinţa de lucru au participat aproximativ 100 de persoane.

„Astăzi s-a tras un semnal de alarmă, întrucât blocajul din sănătate, generat pe motive financiare, dar sub o aparentă economie, a dus de fapt atât la pierderi de personal, cât şi la pierderi pentru pacienţi. Ne-am întâlnit astăzi cu dorinţa constructivă de a semnala faptul că încremenirea politicilor de sănătate poate duce la situaţii limită”, a spus ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Acesta este rezultatul inevitabil al economiei de comandă din sănătate: statul stabileşte numărul de posturi, iar nu neesitatea de personal.