G4Media.ro

Dezbatere: Bucureștiul poluat. Cum putem prioritiza măsurile și investițiile verzi/ Înregistrările sunt…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Uitați de biciclete. În București nu s-a mers niciodată cu bicicleta. București nu are clima pentru asa ceva. București nu Amsterdam sau Copenhaga. O soluție poate ar fi, mai degrabă, motoreta, ca în multe orașe italiene.

  2. Bă tată, toate imaginile di București când se vorbește la TV despre poluare sunt cu nasini în timpul iernii, la care iese abur din țevile de eșapament.

    Nimeni nu vorbește despre cabluri arse și cauciucuri sâmbătă noaptea, când nu e trafic.

    Pentru ca banii de la arzatorii de cabluri deșeuri cauciucuri ajung la partide.

  3. A existat și încă există o legislație legea fondului funciar, legea apelor, legea domeniului public și codul administrativ, care prevede că malurile lacurilor sunt domeniu public și că trebuie să rămână libere. Aici se puteau amenaja adevărate coridoare verzi al căror beneficii ar fi fost inestimabile pe termen lung. Doar că neștiința ori corupția funcționarilor și interesele unora ajunși puternici financiar din „întâmplare”, precum și acceptarea tacită a organelor de putere din domeniul siguranței și al justiției, au făcut că malurile Colentinei să fie ocupată până la limita apei și dincolo de ea chiar pe zone care, studiind hărțile de hazard ale Apelor Române, pot fi inundabile. De aspectele astea ONG-urile de mediu nu prea vorbesc. Și nici de dreptul cetățenilor care ar trebui să ajungă liber la malul apei, la un domeniu public, de care este văduvit. Iar autoritățile locale și ale statului caută soluții.