G4Media.ro

Deputații votează astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Deputații votează astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie

Camera Deputaţilor votează, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, transmite Agerpres.

Moţiunea, intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, este semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD.

Conform documentului, Pro România şi PSD solicită demisia ministrului Anisie, aceste formaţiuni acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Anisie a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă ‘dintr-o comedie’ şi le-a reproşat miniştrilor PSD care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online, deşi au avut fonduri la dispoziţie.

Ea le-a mai spus iniţiatorilor că guvernele PSD au dus „înapoi” sistemul de cercetare „cu zece ani prin subfinanţarea cronică” şi promovând oameni care „cred că cercetarea se face precum politica”. Potrivit ministrului, proiectele României în domeniul ştiinţific au „stagnat”, iar cele precum laserul de la Măgurele au fost „puse în pericol prin nefinanţare”.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Leprele astea altă treabă nu au? Ce tot atatea moțiuni? Puneti mana si faceți proiecte concrete pentru români,stârpiți coruptia,depolitizați sanatatea si invatamantul,reformați administrația publică….Nu mai mimați munca!!!
    Voi atat aveți in cap: CUM SĂ PUNETI IAR MANA PE CIOLAN!!! Asta e singura voastră grijă!

  2. PSD continua prima etapa a precampaniei sale electorale !

    PS. Si bineinteles , din pacate, PNL va continua sa doarma in papuci.

  3. Opțiunea fostului președinte al pesede ( omul cu moscheea in brațe) Veorel ponta și al urmașilor torționarilor comuniști pentru funcția de ministru al educației este o persoană de calibrul Veorica Dancila.
    Nici acum in pesede nu se știe dacă ficatul este situat între urechi sau dacă inima este in genunche sau dacă Turnul Severin este langa Turnu Magurele așa ca doua turnuri gemene sau in localități separate.
    Mai mult semnatarii moțiunii au avut un ministru al educației care susținea nici mai mult nici mai puțin că” în unele cazuri 12 este mai Mare decât 16” . Întrebare: Educație ? Ăștia confundă educația cu prostia instituționalizată !!!

    • @Moromete:
      Eiii… uite-asa ne tot intalnim in poiana fierariei lui Iocan ! :))

      PS. Prietenii stiu de ce ! :))

    • Erata: … „sa ne tot intalnim…”

  4. Multi needucati au semnat o petitie impotriva bunului simt. Cand in parlament ai atatia impostori circari infractori scandalagii care au ajuns sa demonetizeze valoarea acestei institutii fundamentale a democratiei fiecare gest al lor cchiar nu are valoare. partidele polpulist mafiote trebuie interzise, altfel nu ne va fi bine niciodata. degeaba arestezi hoti de bucunare daca astia care s au mutat cu neamuri cu tot in buzunaarul statului ne capuseaa asa. ei numesc judecatori ccr care consfintesc ca daca ei vor sa isi aroge pensii speciale pot sa o faca. isi voteaza singuri toate drepturile si regulamentele. unde e separatia puterilor in stat? imi este sila o infinita sila.

  5. Ministrul Anisie a avut o prestatie impecabila la motiune, peste asteptari. Pesedistii sunt ipocriti.Se compara cu celebrul ministru sindicalist Genunche?

  6. Scandalos este faptul ca actuala Opozitia, care a fost ani la sir la guvernare,acuza tocmai azi ,cand pandemia este in „desfasurare”,acuza actualul guvern , ca nu a facut reforma in invatamnt. Consider ca urgenta reformei in invatamnt este necesara , in toate ciclurile de invatamnt , dar si in invatamantul superior si in scolilte doctorale, reforma fiind necesara in sustinerea progresului societatii. Ca atare,cred este necesara introducerea imediata a unui set de criterii cu exigenta sporita in acreditarea Univ. private si in admiterea la scolile doctorale, In cei 30 de ani postdecembristi, aproape toti politicienii au obtinut diplome de licenta si titlul de doctor in stiinte, fapt carea a dus la demonetizarea atat a titlulurilor de profesii obtinute,atestate prin diplome de licenta, cat si a titlului de doctor in stiinte,cat si la degradaea invatamnatului doctoral prin anularea exigentei si a calitatii in elaborarea lucrarilor de doctorat. In privinta diplomelor de doctor in stiinte ,obtinute pe criterii „obscure” , comisia CNDATCU, poate ca are in vedere a analiza cu mai multa exigenta lucrarile ptr.care s-a acordat titlul de doctor in stiinte , macar ptr.respectul celor carea au depus o munca sustinuta ptr. obtinerea acestui titlu stiintific , cat si din necesitatea asigurarii progresului natiunii , care se poate realiza numai cu oameni scoliti temeinic , profesionisti capabili sa duca Tara spre bunastare.