G4Media.ro

Demersuri pentru declararea stării de alertă în județul Hunedoara, după ce gunoiul…

Demersuri pentru declararea stării de alertă în județul Hunedoara, după ce gunoiul a rămas neridicat în 61 de localităţi / Primăriile ar avea facturi neachitate  în valoare de aproape 14 milioane de lei

Autorităţile din judeţul Hunedoara fac demersuri pentru declararea stării de alertă după ce în 61 de unităţi administrativ-teritoriale, din cele 69 ale judeţului, gunoiul a rămas neridicat din 4 decembrie, operatorul regional de colectare şi transport motivând că nu mai poate îndeplini acest serviciu deoarece are conturile blocate de Consiliul Judeţean (CJ) şi nu mai dispune de resursele financiare pentru plata carburantului sau a angajaţilor, transmite Agerpres.

Containerele de gunoi sunt deja pline, iar în zona platformelor de colectare s-au adunat zeci de pungi cu deşeuri, oamenii acuzând o stare de nemulţumire.

Situaţia a fost analizată duminică seara la Instituţia Prefectului, iar Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul integrat de gestionare a deşeurilor judeţul Hunedoara” – ADI Deşeuri -, a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) să adopte o hotărâre prin care în cele 61 de localităţi afectate să fie declarată starea de alertă, apreciind că situaţia este „deosebit de gravă”, a informat Instituţia Prefectului.

CJSU va solicita acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă. „Imediat ce acesta va fi obţinut, printr-o hotărâre a CJSU Hunedoara va fi declarată stare de alertă pentru cele 61 de localităţi”, precizează Prefectura Hunedoara.

Operatorul regional de salubritate, Brai-Cata SRL, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că nu a mai putut ridica resturile menajere deoarece conturile bancare ale societăţii au fost blocate prin poprire cerută de CJ Hunedoara, din cauză că firma nu a achitat o redevenţă.

Compania mai susţine că primăriile din cele 61 de localităţi afectate au facturi neachitate în sumă de aproape 14 milioane de lei.

În replică, primăriile din Deva, Hunedoara şi Orăştie au anunţat deja că sunt cu plăţile la zi, iar pentru acele facturi pe care le apreciază ca fiind „fără un temei real” s-au adresat instanţelor de judecată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. IN romania SINGURELE „impozite” COLECTATE INTEGRAL SUNT SPAGILE !

  2. Stare de alerta?
    Dar ce credeati ca se va intimpla in zonele unde banii sint cheltuiti toti pentru salariile alora din primarie (ca asa a inteles Dragnea sa-si apropie primarii) si nu mai au, printre altele, pentru salubritate.
    Pina la urma e vina cetatenilor din zonele respective, sa stea sa le ajunga gunoiul sub nas.

    • Si eu vreau sa nu mai platesc facturile si apoi sa declaram stare de urgenta :)))

      Ati votat bine, bravo!

  3. Si eu vreau sa nu mai platesc facturile si apoi sa declaram stare de urgenta :)))

    Ati votat bine, bravo!

  4. Sunt curios cat timp mai rezistă praduirea banului public cu facturi umflate, adică sunteți conștienți că cvasifalimentul primăriilor e dor chestiune de timp

  5. Brai Cata nu este firma aia pe care o gasise Clotilde pentru Sectorul 1?

    • Daca primarul a bagat in buzunarul lui inloc sa plateasca firma , care e treaba cu Clotilde si firma aceasta?

  6. nici n-are rost sa mai citesc, va meritati gunoaiele dupa cum ati votat