G4Media.ro

Defibrilatoare automate, montate în municipiul Botoșani / Acestea pot fi folosite de…

Sursa foto: Pixabay

Defibrilatoare automate, montate în municipiul Botoșani / Acestea pot fi folosite de persoane neinstruite, iar rata de supravieţuire în caz de stop cardiac crește cu până la 75%

Patru defibrilatoare automate vor fi montate în spaţii publice din mai multe zone ale municipiului Botoşani, pentru a facilita acordarea ajutor medical de urgenţă persoanelor cu probleme cardiace grave, a declarat luni, pentru Agerpres, primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, cadrele medicale din Botoşani vor oferi populaţiei recomandări cu privire la modul de utilizare a aparaturii medicale.

„Vom face achiziţia unor defibrilatoare pentru acordarea de suport medical celor care au nevoie, de către cetăţeni, după o instruire prealabilă pe care o vor face colegii de la UPU- SMURD”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.

Investiţia se ridică la peste 60.000 de lei.

Potrivit specialiştilor, defibrilatoarele pentru acces public pot fi folosite de persoane neinstruite pentru a creşte şansele de supravieţuire în caz de stop cardiac cu până la 75% prin administrarea unui şoc salvator de viaţă în primele minute de la apariţia stopului cardiac.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ăstea nunsunt aceeași care au pierdut tramvaiele și au cumpărat autobueze electrice cu banii pe care nu îi au?

  2. O idee buna, bravo.

  3. atentie, un defibrilator poate ucide un om care nu este in stop cardiac dar primeste socuri electrice.
    Dar ce conteaza asta, important e ca avem o jucarie noua cu care putem sa ne distram

  4. Nu este o jucărie. Acest tip de defribilator nu-ți administrează șoc decât dacă detectează prezența unei aritmii. Inima nu este oprită, doar că nu „bate” cum trebuie. O astfel de „jucărie” poate ar fi salvat viața tatălui meu, pe stradă. Oricine, chiar fără pregătire de specialitate, poate să-l opereze. Putem vorbi de investiții proaste (borduri, panseluțe etc) , dar asta nu este una. Aș fi vrut să avem așa ceva și la Cluj. S-a opus administrația.