G4Media.ro

De Dragobete, doritorii vor putea să se căsătorească „de probă” la Castelul…

Sursa foto: Facebook Muzeul Castelul Corvinilor

De Dragobete, doritorii vor putea să se căsătorească „de probă” la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Sărbătoarea iubirii la români, „Dragobetele”, va fi marcată luni, 24 februarie, la Castelul Corvinilor din Hunedoara prin „căsătorii de probă” pentru o zi, care vor fi oficiate în capela monumentului istoric de către primarul municipiului, Dan Bobouţanu.

„Toţi îndrăgostiţii sunt aşteptaţi cu ocazia Dragobetelui la Castelul Corvinilor, unde îşi vor putea oficializa relaţia pentru o zi, printr-o «căsătorie de probă». În general, sunt turişti care vin în vizită la castel şi includ în programul lor şi acest moment emoţionant”, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

Ceremoniile vor fi oficiate în capela castelului între orele 12.00 şi 13.00, iar tinerii „căsătoriţi” vor primi din partea autorităţilor o diplomă, flori şi câte un pahar de şampanie.

Cuplurile care sunt interesate să ia parte la acest eveniment trebuie să se înscrie pe pagina de Facebook „Sărbătorim Dragobetele la Castel”, accesul pentru aceşti turişti fiind gratuit.

Sărbătoarea Dragobetelui la Castelul Corvinilor din Hunedoara a început în urmă cu trei ani, de atunci, zeci de cupluri fiind prezente, pe 24 februarie, în capela monumentului istoric, pentru a spune „Da”, chiar şi pentru o zi, în faţa prietenilor şi autorităţilor.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de peste 400.000 de turişti.

Sursa foto: Facebook Muzeul Castelul Corvinilor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Foarte bine. Mai ales ca este „safe” (se pot desparti apoi amical la Cetatea Neamtului).
    😉

  2. Dragobetele e o sarbatoare locala impusa ca „sarbatoarea iubirii” la romani. De fapt este sarbeasca, dupa cum ii spune si numele. Dragobetele era un talhar de drumul mare si un violator, spre deosebire de Valentin, preot crestin. A prefera un violator unui preot spune multe despre un popor ce se vrea crestin de doua mii de ani. Apoi, a imbina „traditia romaneasca”, ce se vrea „altfel” decat cea universala, cu „casatoria de proba” este o tampenie, intr-adevar, specific „romaneasca”.

  3. Bine ca este doar pentru o zi pentru ca daca o lungeau cu proba aveau timp sa miroasă pericolul :-))))