G4Media.ro

De ce Tribunalul Olt l-a eliberat din arest pe fiul lui Sile…

Sursa Foto: Facebook/ Albert Balint

De ce Tribunalul Olt l-a eliberat din arest pe fiul lui Sile Cămătaru, prins la volan cu permisul suspendat şi suspectat că a consumat droguri/ Anterior, recidivistul Balint jr. a înjunghiat un om şi a fost prins tot fără permis, cu focuri de armă

Judecătoarea Diana Mihaela Cotoi şi judecătorul Romeo Iulian Petcan de la Tribunalul Olt au motivat decizia de eliberare din arest a lui Albert Florian Balint, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru, prins cu permisul suspendat la volanul unui BMW, pe 27 decembrie 2019 . Mai mult, Balint jr. a fost testat cu aparatul DrugTest şi rezultatul a ieşit pozitiv, însă a refuzat recoltarea de probe biologice.

Fiul lui Sile Cămătaru a fost arestat pe 28 decembrie de Judecătoria Slatina pentru 20 de zile. Pe 9 ianuarie 2020, Parchetul Judecătoriei Slatina l-a trimis în judecată pentru conducere fără permis şi refuz de la prelevarea de mostre biologice. În cadrul procedurilor de cameră preliminară, Judecătoria Slatina a menţinut măsura arestului preventiv, Albert Balint a formulat apel şi, la 16 ianuarie, Tribunalul Olt l-a eliberat din arest şi l-a plasat sub control judiciar.

  • „Analizând acuzaţia penală adusă inculpatului din perspectiva necesităţii prevenţiei penale particulare, precum şi mijloacele de probă pe care procurorul a urmărit fundamentarea acesteia, judecătorul apreciază că, în mod raţional, inculpatul Balint Albert Florian poate fi bănuit că ar fi comis infracţiunile pentru care s-a dispus trimiterea inculpatului în judecată, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere (…) şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (…) descrise în rechizitoriu, în esenţă, astfel: la data de 27.12.2019, a condus autoturismul marca BMW X5 cu numărul de înmatriculare (…) pe DN 65 – E574, în interiorul comunei Găneasa, jud. Olt, având suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, iar la solicitarea organelor de poliţie, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanaţelor psihoactive.
  • Raportat la circumstanţele concrete ale cauzei, tribunalul reţine că măsura arestului preventiv a fost luată în raport de reţinerea în sarcina inculpatului a existenţei unor suspiciuni rezonabile cu privire la săvîrşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 337 din Codul penal pentru care s-a prevăzut pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani, în contextul în care anterior a executat o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani şi 6 luni din executarea căreia a fost liberat condiţionat la data de 07.10.2014 cu un rest neexecutat de 538 de zile, însă având în vedere perioada în care inculpatul Balint Albert Florian s-a aflat în detenţie provizorie, precum şi împrejurarea că în cauză nu există date din care să rezulte că acesta se sustrage de la buna desfăşurare a procesului penal, se constată inexistenţa unor motive relevante şi suficiente care să justifice, în continuare, privarea de libertate prin menţinerea măsurii arestării preventive, simpla menţinere a temeiurilor de fapt ale arestării iniţiale referitoare la suspiciunea comiterii faptei de care este acuzat, prin raportare la periculozitatea socială concretă a acestuia, nefiind aptă, să justifice, în sine, menţinerea arestării preventive a inculpatului Balint Albert Florian”, se arată în motivarea judecătorilor Cotoi şi Petcan de la Tribunalul Olt prin care l-au eliberat din arest pe fiul lui Sile Cămătaru.

Pe 19 octombrie 2019, Albert Florian Balint a înjunghiat un tânăr la intrarea într-un club de manele din Timişoara. Victima a relatat că era beat şi a încercat să intre în club, însă nu a fost lăsat de administratoarea localului. I-a dat o palmă, a urmat o încăierare şi a fost scos din club. La scurt timp, fiul lui Sile Cămătaru, Alberto Balint, iubitul fetei, a ieşit din club cu un cuţit în mână, l-a înjunghiat şi a dispărut. Rănitul s-a urcat într-un taxi, însa i s-a facut rău şi a cerut ajutor la 112. Medicii au constatat că rana era superficială.

Poliţiştii credeau că Balint junior era fugit în Germania, însă l-au prins în Bucureşti pe 15 decembrie după o urmărire ca-n filme şi după ce au tras focuri de armă. Şi atunci a fost prins cu permisul suspendat. A fost reţinut şi dus la Timişoara, după care, pe 17 decembrie 2019, a fost eliberat pentru că victima şi-a retras plângerea.

În trecut, Albert Balint, 32 de ani, a fost condamnat pentru trafic de droguri de mare risc la 5 ani şi jumătate de închisoare şi eliberat condiţionat pe bună purtare în octombrie 2014.

Cine sunt judecătorii care l-au eliberat pe Balint jr. Potrivit unor surse judiciare, judecătoarea Diana Mihaela Cotoi este cea care judecă dosarul lui Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal, trimis recent în judecată pentru uciderea Luizei şi Alexandrei.

Numele judecătoarei Cotoi apare şi în dosarul fostei preşedinte a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, condamnată definitiv în 2017 la 8 ani de detenţie efectivă pentru că, în 2011, a primit şpagă 200.000 de euro de la Bercea Mondialu ca să îl pună în libertate.

Mita pentru judecătoarea Marinescu a fost primită prin intermediul unui avocat din Baroul Olt, Dumitru Cismaru. Acesta este finul judecătoarei, dar şi rudă cu Darius Vâlcov, fostul primar din Saltina, devenit apoi consilier al premierului Viorica Dăncilă şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. Dumitru Cismaru este unchiul administratorului public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru, care, la rândul lui, este văr cu Vâlcov, potrivit presei locale.

Sursa Foto: Facebook / Albert Balint

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. pentru ca coruptie

    • Ptr k justitia din Romania e o gluma ptr smecheri (securisti,interlopi,etc).

    • Unde este atletul corectitudinii politice, domnu’ Gelu Dumineca, sa ne explice cum sta treaba?
      Dar printul desertului, regele ONG-urilor si favoritul reginelor Nordului, Dnul Valeriu Nicolae?
      Bravo Bossu Sile, macar mata nu esti ipocrit ca astia si turma lor de sugative abonate la banul public.

  2. Ca-n perioada fanariotă, când scăpăm de ciumații ăștia?!

    • Trafic de droguri de mare risc….eliberat din închisoare înainte de termen…
      Tentativa de omor, vătămare corporala, conduce fără permis drogat, posibil beat… eliberat din arest preventiv…
      Ba băieții lăsați deoparte patriotismul sau aberațiile gen ‘vreau sa trăiesc în tara în care m-am nascut’ și plecați unde vedeți cu ochii… Tara nu face nimic ptr cetățenii ei… Patriotismul nu tine de foame și nici nu te salveaza când îți dă la cap un cămătar de asta…

    • @ estul salbatic, bai baieti de la est, astia trebuie sa mearga la bulau sau sa emigreze la voi in Rusia, fac cariera acolo la cata treaba aveti voi cu justitia !

    • Dacă asta ai înțeles tu din comentariul meu… Ma așteptăm ca iq-ul unui cititor de pe site-ul asta sa fie la un nivel cel puțin decent…

  3. De aia e necesar amendamentul 2.

  4. Posibilitatea retragerea plangerii persoanei vatamate a fost facuta cu dedicatie de PSD !
    Infractorii si interlopii care se pupa pe gingii cu baronii PSD fac presiuni si amenintari, victima cedeaza si voila, noi ne trezim cu criminalii liberi printre noi.
    Burtosii protejati si numiti politic de PSD nu mai trebuie sa-si intrerupa pauzele de cafelute si baronetul PSD colecteaza donatii si voturi de la infractori care fac campanii electorale in zonele pe care le terorizeaza!

  5. Dati-le pensii speciale, nu vedeti ca le merita? Alfel se aduce atingere independentei justitiei.

  6. Un fel de Irak, a devenit Romania 🙁

  7. Raspuns la intrebarea din titlu – pentru ca spaga.
    In acest caz nu se poate vorbi de incompetenta. Totul e clar – nema permis (cu recidiva), droguri si urmariri….
    E suficient sa vedem poza si integem despre ce „concetateni” este vorba.
    Pentru asta si altele ca asta, nu se cere pensie speciala. Se cere integritate.

  8. Ce imbarligatura !!!

  9. Pentru că primesc pensie specială indiferent de infracțiunile pe care le fac! Judeii se apără unii pe alții, iar cesemeul îi spală pe toți, colegial. păi, de ce să nu avem și noi, ”civilii”, sisteme de judecată colegială, cum sunt staborurile?! Părerea mea.

  10. Judetul Olt ? E limpede, trebuie doar sa te uiti la prea cinstitele fetele care „conduc” judetul….
    La vilele politistilor, magistratilor… Care se pensioneaza la 39 de ani, dupa o munca grea…

  11. asta ar fi in stare sa-l achite si pe dinca

  12. Hai domle ca n-a dat in cap la nimeni, a baut si el un pahar si a condus cum face orice om normal in Romania, si pe fraieru ala la intepat decat putin cat sa-i vina mintea la cap sa nu se mai lege de fomeile altora

  13. Ca sa nu-i mai poata elibara pe acesti „nevinovati”, ar trebui calcati putinb cu masina. Inainte si inapoi. De vreo 30 de ori!

  14. hai la pensia speciala

  15. Rușine judecatoarei!!!! Indiferent cât șpagă ai înghițit de la bronzați sper să îți iasă pe ochi…
    Îți doresc să te întâlnești în trafic cu bronzatul jr , asta după ce a tras două liniuțe pe nas și să te bage un pic sub roți…. sau poate un pic mai mult
    O justiție de tot rahatul din lume făcută după șpaga pe care o primesc lichelele de judecători.

    • Spaga !! Cum se poate,spagarie si poate influentze oculte,la cei mai bine platiti „speciali” din statul roman ?! Intr o tzara cu adevarat europeana (adica educatie,norme si mentalitati europene) asemenea verdicte a la „nasul” in cazul acestor interlopi si a la Nord Corea in cazul Gh. Ursu,nu prea ar exista (astea s doar doua ex din ultima saptamana).

  16. România = Zigoinenland

  17. As vrea sa comentez ceva si aici, dar sa mor daca mai am cuvinte!

  18. nimic nou…asta se intampla de 30 de ani.. judecatorii sunt corupti mare parte din ei

  19. Fâssss. Postacul gudurat a trecut de la albedou la „partidul mic si radical” , ca toti ceilalți sunt o apă și-un pământ. Adicătelea, să trecem la anarhie și la haos, pentru că așa le convine interlopilor din mafia PRO-PSD-ALDE pe care a slujește trolul. Și să fim „vigilante” cu justiția, cu statul de drept și cu politicienii care nu sunt populiști. Cu hoții, corupții, extremiștii și cu ăia care legiferează în favoarea infractorilor, nu.

  20. Cu astfel de judecatori nu ma mira ca si Gheoghe Dinca sa fie scos din arestul preventiv.

  21. Chiar nimeni din țara asta nu se sesizează că această eliberare este strigătoare la cer? Unde este Inspecția judiciară, unde este Secția specială, unde este Ministrul justiției, CSM-ul, Președintele? Chiar nimeni, nimeni?
    Apropo de Secția specială: dacă nu trebuie scăpat ceva grangure politic (gen Nuți sau Mazăre) sau trebuie intimidat vreun judecător căpos, Secția specială nu se sesizează; iar acum nu mai este cool să o urmărească pe Kovesi, mai ales că nu mai este în post să ceară subalternilor să mai și lucreze pentru salariile nesimțite…
    Iubesc România!

  22. Stati linistiti ca le vine randul si la justitiarii astia. La fel ca Dragnea care de la atata putere se credea zeu, asa si astia au ajuns sa sfideze opinia publica fara a le pasa, se cred intangibili, dar vor sfarsi ca Dragnea la puscarie, mai devreme sau mai tarziu.

  23. Eu am să merg pe un altfel de raționament .Poate această soluție judiciară ,privind punerea în liberate au unui individ cu antecedente penale deosebit de grave ,are drept cauză și sentimentul de teamă al magistraților, nu numai pentru ei dar și pentru cei apropiați lor.Înainte de a ridica piatra și a lovi , să mai cumpănim.Este o variantă , poate eronată dar dacă totuși… După cazul Caracal cred că bulversarea este cuvântul care îmi vine în minte.