G4Media.ro

De ce tremură Angela Merkel/ Care sunt bolile de care ar putea…

De ce tremură Angela Merkel/ Care sunt bolile de care ar putea suferi

Parkinson, scleroză multiplă, frig, anxietate – crizele de tremurat ale cancelarului Angela Merkel au stârnit numeroase teorii în presa din întreaga lume, în timp ce şefa guvernului german asigură că starea ei de sănătate este bună, fără să dea însă mai multe explicaţii, notează marţi într-un comentariu agenţia EFE.

În Germania, unde majoritatea cetăţenilor consideră că aceasta este o problemă personală a cancelarului (părere exprimată de 80% dintre cei intervievaţi într-un sondaj publicat pe 19 iulie de televiziunea publică ZDF), pe reţelele de socializare se vorbeşte despre posibile cauze, unele hazardate şi puţin fundamentate.

Crizele de tremurat ale lui Merkel, în trei episoade

Prima dată a fost pe 18 iunie la Berlin. Merkel era alături de noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, la ceremonia de primire a acestuia, când şefa guvernului german a fost cuprinsă brusc de un tremurat care a durat câteva minute. Ea a spus în aceeaşi după-amiază la o conferinţă de presă că a fost vorba doar despre o stare de deshidratare, după ce stătuse câteva ore în picioare la o temperatură de peste 30 de grade, fără să bea apă.

Dar acelaşi episod s-a repetat pe 27 iunie, în timpul unei ceremonii alături de preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, şi din nou pe 10 iulie la primirea premierului finlandez Antti Rinne, venit în vizită oficială în Germania. Merkel a dat asigurări atunci, încă o dată, că se simte ”foarte bine”. Totuşi, a doua zi ea a rămas aşezată în timpul intonării imnului german la o altă ceremonie oficială.

Parkinson şi alte teorii

Mass-media germane, deşi mai preocupate decât cele internaţionale să analizeze acest subiect, s-au aventurat să diagnosticheze problema lui Merkel, în timp ce se discută dacă şefa executivului ar trebui sau nu să ofere mai multe informaţii despre afecţiunea de care suferă. Se vorbeşte astfel despre frig, stresul asociat responsabilităţii funcţiei şi chiar despre cancer, dar ca posibilă cauză cel mai des evocată pe internet este boala Parkinson.

O explicaţie avansată de publicaţii senzaţionaliste sau de grupuri de pe reţele de socializare având legături cu extrema dreaptă este că imnul naţional german i-ar declanşa cancelarului crizele de tremurat. Canalul de Youtube ‘Schattenzeit’, cunoscut în Germania pentru teoriile sale conspiraţioniste virale, a publicat un film intitulat ”Merkel se prăbuşeşte cu imnul naţional! Imaginile vorbesc mai mult decât cuvintele”, film ce are aproape 200.000 de vizualizări şi susţine că tremuratul lui Merkel ar avea o legătură cu o posibilă repulsie a ei faţă de acest imn.

Ce spun experţii

Medicii avertizează însă că este hazardat şi riscant să se pună diagnostice doar pe baza unor imagini video, deşi ei nu prea cred că ar putea fi vorba de cancer sau Parkinson. În ceea ce priveşte această ultimă afecţiune, impresia din imagini este că, având în vedere modul în care se mişcă, Merkel nu prezintă semne ale bolii Parkinson”, explică preşedintele Asociaţiei de Neurologie din Madrid, David Perez Martinez. Un alt neurolog, Juan Carlos Portilla, afirmă şi el că tremuratul lui Merkel nu este specific acestei afecţiuni, în cazul bolii Parkinson tremuratul fiind mai continuu şi însoţit de alte simptome, cum ar fi lipsa agilităţii.

David Perez Martinez descrie simptomele cancelarului drept un ”tremurat predominant în poziţie ridicată sau ortostatică”, ce ar putea fi legat de o tulburare motorie rară – care nu este gravă şi se poate trata uşor -, întâlnită de obicei la femeile cu vârste avansate (Merkel a împlinit 65 de ani) şi care este caracterizată prin tremurături rapide ale picioarelor şi trunchiului ce apar când pacientul stă în picioare.

În orice caz, spune şeful secţiei de neurologie a Spitalului 12 Octombrie din Madrid, ”a priori nu pare a fi vreo boală gravă sau cancer, cum s-a afirmat prin unele media, şi nici o infecţie sau un fond infecţios”.

Juan Carlos Portilla adaugă, la rândul său, că aceste episoade repetate de tremurat pot avea multiple posibile cauze, începând cu cele neurologice şi până la afecţiunile tiroidiene, fiind posibil şi un răspuns psihosomatic la anxietate sau panică, această ultimă versiune fiind apropiată şi de cea oficială prezentată de Angela Merkel.

Potrivit unui articol de specializate, citat de agenţia EFE, ”tulburările de mişcare psihogene” sunt rare, dar mai frecvente în cazul femeilor şi nu sunt atribuite unor afecţiuni organice cunoscute, ci unor răspunsuri psihosomatice, adică unor efecte fizice generate de tulburări psihologice, cum ar fi anxietatea, stresul sau panica.

Ar avea sens astfel răspunsul purtătorului de cuvânt al lui Merkel, care a pus ultimele două episoade de tremurat pe seama ”amintirii” primului episod.

Susţinând această opinie, publicaţia Der Taggespiegel aminteşte experienţa trăită de scriitoarea americană Siri Hustvedt, care în cartea intitulată ”Femeia care tremură” a relatat cum a început să treacă prin episoade de tremurat după moartea tatălui ei. Or, Angela Merkel şi-a pierdut tatăl în 2011, iar mama ei a murit anul acesta în luna aprilie.

Totuşi, atrage atenţia neurologul Perez Martinez, ”este foarte complicat să analizăm cauzele, dat fiind că nu putem descrie clinic tulburările şi nici nu cunoaştem istoricul medical al Angelei Merkel”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. E clar că Merkel suferă grav de L.S.P.I.A. ,sindrom tot mai răspândit la femei,de aia tremură în halu ăsta….L.S.P.I.A. = Lipsă Severă de P#lă de Imigrați Africani

    • Esti nebun cum folosesti numele domnului

    • ai si tu o obsesie. stupida. cu imigrantii. iti place cand germania are continuu crestere economica? ca sa o aiba are nevoie si de imigranti, ca nemtii vor doar joburi bine platite, alea prost platite nu le mai fac, dar cineva trebuie sa le faca. liderii lor realizeaza asta. ca nu au gasit inca o formula ideala, incat sa accepte imigranti, dar nu prea multi, e firesc. dar o rezolva ei.

  2. Honni soit qui mal y pense!

  3. Lăsați comentariile răutăcioase! Doamna Merkel este un model adevărat de dăruire pentru poporul ei! Nu aveți nici un drept să comentați starea ei de sănătate, pentru simplul motiv că nemții ei (80%) au afirmat că e problema ei personală! Mai bine doriți-va să avem și noi o astfel de Angela Merkel, ce bine ne-ar fi!!!

    • @ MIRU KADAR

      merkelina tremura de emotie, caci germanika este pe locul 7 in clasamentul paradisurilor fiscale

      FINANCIAL SECRECY INDEX 2018

      NARRATIVE REPORT ON GERMANY

      RANK 7

      […] Germany played a key role in 2013-2014 in weakening proposed EU rules to require the public naming and shaming of people or institutions found to be breaking anti-money laundering rules.

      As a result naming such offenders is not always obligatory.

      Over the last 10 years, Germany has confiscated approximately €6 million per year from the Italian mafia but evidence points to the fact that this is just a tiny fraction of the total and completely insignificant compared to the €100 billion estimated to be laundered in Germany every year.

      Following the Arab spring, Germany froze billions of dollars’ worth of assets from countries such as Libya, Tunisia or Egypt,

      raising the question of how they managed to get to Germany unchecked.

      Germany has lagged behind other European partners such as France or Switzerland, in pursuing illicit funds from overseas kleptocrats and

      has played rather an obstructive role when the European Union sought to set up Eu-ropean financial sanctions.

      PART 1: NARRATIVE REPORT

      Overview

      Germany as an offshore centre and intra-German tax competition

      Legal reforms have left important loopholes

      Unregistered bearer shares continue to exist in Germany

      The German beneficial ownership register fails to provide true transparency

      The new reporting obligations for ownership of shell companies have serious flaws.

      No transparency for civil society and poor countries

      Tax enforcement suffers from understaffing and fragmented regional systems of tax collection

      Tax scandals shake confidence in the legislature

      The scale of Germany illicit financial flows

      DETALII

      […] serious loopholes remain in national legislation and negligent enforcement of tax and anti-money laundering regulations still pose a threat to their effectiveness.

      […] the German government has been ambiguous on public CbCR,

      and opposed public registers of beneficial ownership

      as well as unilateral automatic reporting of tax information to developing countries, insisting on reciprocal exchange.

      This opposition to true fiscal transparency

      is alarming

      as the involvement of civil society and the access to information by countries most harmed by illicit outflows are crucial for an effective fight against illicit financial activities.

      […]
      Although Germany does not practice banking secrecy like neighboring Switzerland, regulative loopholes, lax enforcement especially for non-resi-dents, and in general, a strong emphasis on confi-dentiality of tax information have made it an attrac-tive destination for illicit and questionable flows in the past.

      German companies have to publish their annual accounts in a central depository that is accessible free of charge.

      Nevertheless, a significant share of companies, including some of the biggest, as well as foundations and other legal vehicles

      are exempted from the duty to publish profits and tax payments.

      The German tax authorities have been criticised for their fragmented, low-tech and under-resourced approach to collecting tax, especially from wealthy people, and for having inadequate means to deal with large taxpayers.

      [….]
      Major tax evasion (“Steuerhinterziehung in beson-ders schweren Fällen”) is not a predicate crime for money laundering purposes in Germany.

      This implies that banks may easily accept money stemming from tax evasion, especially if committed abroad.

      In addition, the relatively low fines and low number of convictions relating to failures to prevent money laundering by banks and other institutions point to weaknesses in the policing of anti-money laundering rules

      chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://financialsecrecyindex.com/PDF/Germany.pdf