G4Media.ro

De ce, în cazul vârstnicilor, fracturile necesită recuperare medicală specială (P)

De ce, în cazul vârstnicilor, fracturile necesită recuperare medicală specială (P)

Fracturile sunt des întâlnite în rândul persoanelor vârstnice, accidentele survenind în urma unor căzături inclusiv în propria locuință, din cauza amețelii sau a pierderii echilibrului. Pierderea elasticității oaselor,  osteoporoza fac ca, adesea, fracturile să fie grave, iar pacienții să aibă nevoie de intervenții chirurgicale și apoi de perioade mai lungi de refacere. Acest tip de fracturi poate genera pierderea independenței motorii a pacientului și, implicit, nevoia de a fi permanent asistat.

După externarea post-operatorie, de frica durerii la fiecare mișcare, pacienții au tendința de a evita să meargă, ceea ce reprezintă o greșeală, întrucât poate duce la eșecul operației. Cu cât vârstnicii operați încep să se miște mai repede, cu atât șansele lor de recăpătare a mobilității sunt mai mari. Pentru o recuperare de succes, este însă nevoie de specialiști.  Recuperarea medicală la domiciliu este aproape în totalitate ineficientă în acest stadiu al afecțiunii, întrucât teama de durere îl determine să renunțe la mișcare. Pacientul trebuie să înceapă cât mai rapid exercițiile asistate de kinetoterapeut și fizioterapeut.  

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi autorizate și 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase.

Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, sunt importante mediul în care au loc procedurile și relația pe care pacienții au au cu specialiștii în recuperare medicală. Spitalul Sfântul Sava a pus un accent deosebit pe crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, să fie un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă. 

Recuperarea medicală cu internare în Spitalul Sfântul Sava se realizează în saloane cu 2 sau 3 paturi, condițiile de cazare fiind excelente, de hotel de 4*. Fiecare salon are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii. Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă, iar de curând are și o secție de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim de ATI, cu 18 paturi. 

Spitalul Sfântul Sava a fost ridicat de la zero în urmă cu patru ani și funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști, 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.




Am amețit și am căzut, nu știu cum, între un fotoliu și măsuță. Fiica mea nu era în țară. Am rămas încuiată în casă. Au chemat vecinii pe cineva să spargă ușa și au chemat salvarea. Așa am ajuns la spital, unde am fost operată. După patru zile de la operație, am venit aici, la Spitalul Sfântul Sava, și am început exercițiile chiar din prima zi. În 19 zile de internare, iată că pot să merg cu cadrul și să mă sprijin pe acest picior bolnav. La început, abia poți să-l târăști. Terapeuții sunt foarte buni, nu știau ce să îmi mai facă, să fie bine. Chiar dacă terapia a fost puțin dureroasă, eu sunt foarte curajoasă: am venit aici să mă fac bine” – Mioara Emicu, pacientă a Spitalului Sfântul Sava

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează