G4Media.ro

Daniel Dăianu, despre contrele dintre PSD şi PNL pe alocarea pentru investiţii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Daniel Dăianu, despre contrele dintre PSD şi PNL pe alocarea pentru investiţii în buget: Ar fi trebuit să fie o discuţie în coaliţie, România nu îşi permite un nou divorţ / Avem un curent antivaccinist foarte puternic, ne poate exclude din UE

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că era nevoie de o discuţie în coaliţie, pe buget, în contextul nemulţumirilor legate de alocarea a mai puţin de 7% din PIB pentru investiţii, el apreciind că ”România nu îşi mai permite un nou divorţ, referitor la o eventuală rupere a coaliţiei. El a mai spus că în România este un curent antivaccinist foarte puternic care ar putea să ne afecteze şi din punct de vedere politic.

Preşedintele Consiliului Fiscal a afirmat, despre diferenţele de viziune dintre PNL şi PSD pe marginea proiectului de buget pe 2022, că ”ar fi trebuit să fie o discuţie în coaliţie”.

”E puţin spus regretabil că într-o ţară care să confruntă cu asemenea dificultăţi, nu doar de consolidare bugetară ci de şocuri puternice care lovesc în economie şi în societate în ansamblu, şi o situaţie internaţională gravă, ar trebui ca cei care alcătuiesc o coaliţie să încerce să aplaneze, să concilieze viziunile diferite, pentru că ele sunt inerente”, a arătat Daniel Dăianu.

Întrebat dacă această ajustare a procentului pentru investiţii, pe anul viitor, are ca explicaţie că nu au ajuns banii, Dăianu a confirmat această impoteză.

”Vă aduceţi aminte, prima opinie după preluarea mandatului, la Consiliul Fiscal, am spus că bugetul este extraordinar de încordat, aveam un deficit structural de peste 5%, ceea ce înseamnă că trăieşti peste putinţă, cu aproape 5% din PIB. Au crescut cheltuielile, deficitul structural în 2021 a fost peste 7% din PIB”, a afirmat el, precizând că s-a încercat o consolidare în 2021, dar ”am avut disputele politice care au redus din ceea ce începusem”.

Dăianu a mai spus că exista riscul ca deficitul bugetar să ajungă la 6,2% – 6,3%, fără a ţine cont de supraestimarea veniturilor bugetare.

”Nu este ceva ce poate fi fatal pentru o coaliţie, care să producă iar un divort. Eu cred că România nu îşi permite un nou divorţ”, a spus preşedintele Consiliului Fiscal, apreciind că ”PSD-ul nu trebuie să fie populist, iar Partidul Naţional Liberal este firesc să accentueze investiţiile şi nevoia de a cheltui banul cu chibzuinţă, deşi şi un partid social-democrat ar trebui să fie obsedat de acest lucru”.

Daniel Dăianu a mai declarat că ”în România avem un curent antivaccinist foarte puternic şi asta are de ce să ne îngrijoreze, pentru că ne poate crea probleme în gestionarea pandemiei, dar poate avea efecte pe plan politic”.

”România se poate exclude din UE din acest punct de vedere, dacă în celelalte ţări se va merge pe această idee. (…) Curentul antivaccinist va face mult rău României”, a arătat preşedintele Consiliului Fiscal. ”E greu a striga, a clama libertatea, să spui că eşti privat de libertate. Vrei libertate, te duci în pădure, stai în casă, trimiţi pe cei vaccinaţi la magazin”, a explicat el.

Despre efectele acestei pandemii a noului coronavirus, Dăianu a spus că va avea sechele mari.

”Revenirea economiei este foarte neuniformă, unele sectoare sunt efectate în continuare, avem costuri sociale şi psihice, pentru că sunt oameni marcaţi, învăţământul este dezorganizat, iar cine nu vede asta, înseamnă că este orb”, a afirmat el, precizând că pandemia a adus totuşi şi beneficii, precum telemunca, aplicaţiile permise de noile tehnologii.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Astia traiesc in concubinaj iar Daianu viseaza divort.

  2. Inca un specialist in vaccinuri si epidemii. A ratat o ocazia de a tace la modul savant.

    • Apreciez ca v-ati prezentat, sa stie lumea cine sunteti.

    • Era vorba de dl. Daianu.
      In rest avem oftalmologi, ginecologi, psihiatri, etc. care isi dau cu părerea. Un doctor in economist ne lipsea.

    • De unde stiti ca despre dl. Daianu vorbea si nu despre dumnealui?

  3. In continuare luati 14.000 euro/luna de la stat, domnu Daianu?

  4. Daca și-ar face meseria cu adevarat, Daianu trebuie să spună cat de apropiată de rațiune este prognoza de 6,5% inflație in 2022 luată in calculul Bugetului de Stat, nu să-mi faca politică sau campanie de vaccinare!

  5. Cumva o veste buna pentru dvs si doriti sa o impartasiti?

  6. Romania oricum nu merita sa fie in UE, numai vreo 15% din romani merita sa traiasca in UE, restul sunt neanderthali.

    • Tot ma intreb ce gandesti ca o sa realizezi cu acest tip de comentarii despre ”romani”? Generalizezi si esti monoton, ceva substrat pedagogic nu poate sa fie, cei mai multi, cand sunt ”certati” nu se ambitioneaza sa fie mai buni. Acuzati la infinit, umiliti, manipulati in curtea scolii de tipii ”tari”, toti copiii se retrag, isi astupa urechile si-si gasesc idealul si modelul in … AUR. Sigur poti fi mai constructiv sau sa comentezi numai fapte.
      S-a ”lucrat” zeci de ani ca oamenii sa devina needucati dpdv social, sa fieusor de manipulat, sa se reinstaureze in toata tara societatea feudala cu baroni calcand tantos prin noroaie si privind dincolo de burta in larg spre domeniile avute in stapanire. Nu este de mirare ca poti gandi ”romanii sunt asa si asa”. Problema este alta, cum svhimbi lucrurile? Totul este statistica cand te referi la mase. Masele pot ajunge sub niste forte si se schimba media. In bine sau in rau. (Mai sa fie, de ce imi aduc aminte de Trump, 🤔 cand spun AUR? )

    • Gunoiul e un munte de frustrare, dar nu-i de mirare, saracul are nevoi speciale. 😂

    • Cam așa este! Din păcate!

  7. Ieuropa NE ARE
    cod de bare

  8. daca punem in balanta ue si vaccin inseamna ca avem o problema grava de perceptie a realitatii Sa preferi sa iesi din ue numai ca sa scapi de vaccin atunci clar devi un pericol national Un roexit ar sterge romania de pe harta Numai un inconstient lipsit de informatie si pregatire si-ar dori asa ceva sau de ce nu , unii cu interese meschine racolati de nu stiu cine Norocul nostru sint cei peste cinci mil din diaspora care nici nu vor sa se gindesca ca ro ar vrea sa iasa din ue

  9. Asta și vrea PSD -ul și Ciolacu. Se vor incuscri cu Auricii.