G4Media.ro

Cum este reflectată retragerea forțelor SUA din Afganistan în presa americană

Sursa foto: Twitter/ U.S. Army

Cum este reflectată retragerea forțelor SUA din Afganistan în presa americană

Retragerea forțelor SUA din Afganistan după 20 de ani de prezență militară în țară domină marți primele pagini ale presei americane.

New York Times descrie părăsirea trupelor americane din Afganistan drept „un sfârșit necerimonios”, în timp ce The Washington Post afirmă pur și simplu că „cel mai lung război al Americii” s-a încheiat acum.

Wall Street Journal avertizează că „peste 100 de americani și zeci de mii de aliați afgani rămași în urmă se confruntă cu un viitor dominat de incertitudine și pericol”.

„Extragerea a acoperit o retragere tumultuoasă a trupelor americane, care au fost răsturnate după ce talibanii au preluat rapid guvernul afgan în această lună”, sintetizează situația USA Today.

„Pe măsură ce Biden își încheie misiunea în Afganistan, un val de refugiați apare la el acasă”, se arată în titlul publicat de Politico, care adaugă faptul că „Casa Albă încearcă să lucreze rapid pentru a opri criticile mai multor oficiali de stat și locali cu privire la relocarea refugiaților afgani”.

„Dezonoare”, scrie New York Post despre retragerea trupelor SUA din Afganistan, afirmând într-un editorial că „imaginea președintelui Joe Biden care fură o privire la ceas duminică în timpul unei ceremonii solemne pentru cei 13 membri ai armatei SUA uciși în Afganistan spune totul: Biden nu se poate confrunta cu realitatea pe care a creat-o; este disperat să meargă mai departe”.

Ultimii 6.000 de soldaţi americani au părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani, a anunţat luni seara Pentagonul.

Sursa foto: Twitter/ U.S. Army

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nici nu știu ce să aleg:
    – deja clasicul „fraților, am înfrânt!“
    – sau: „după ce îi bătea pe turci, Ștefan cel Mare cădea la pace cu ei și le plătea tribut“ .