G4Media.ro

Csoma Botond: UDMR a propus amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de…

Csoma Botond: UDMR a propus amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură după decizia CCR

Parlamentarii UDMR au propus în şedinţa Birourilor permanente reunite ca dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură să fie amânate după decizia Curţii Constituţionale, propunere aprobată, şi vor fi prezenţi în sală la citirea moţiunii, a declarat, pentru AGERPRES, liderul deputaţilor Uniunii, Csoma Botond.

Propunerea UDM a fost votată de PSD și PNL, astfel că votul la moțiune e amânat până după decizia CCR pe sesizarea depusă de premierul Florin Cîțu.

„În Birourile permanente s-a stabilit că astăzi, de la ora 16,00, vom avea plen reunit cu două puncte pe ordinea de zi. Primul punct – constituirea unei comisii de anchetă privind preţurile la energie şi punctul 2 – citirea moţiunii de cenzură. Punctul 2 al ordinii de zi a Birourilor reunite a fost stabilirea calendarului moţiunii, în speţă stabilirea datei şi a votului pe moţiune. Aici, noi, cei de la UDMR, prin domnul senator Turos Lorand, lider de grup, am avut o propunere: dat fiind faptul că Guvernul a depus o sesizare la Curtea Constituţională care vizează legalitatea depunerii moţiunii, sesizare care aduce în atenţia Curţii un conflict de natură constituţională între Executiv şi Legislativ, noi am propus ca dezbaterea şi votul pe moţiune să fie amânate până după decizia Curţii Constituţionale. Propunerea a fost aprobată”, a declarat Csoma Botond pentr Agerpres.

Liderul deputaţilor UDMR a menţionat parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi în sală la citirea moţiunii de cenzură: „Da, vor fi prezenţi”. (Foto: Csoma Botond / InquamPhotos Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Pare ca „sistemul” e Parlamentul.
    De ce nu merg bine lucrurile in Romania?
    Pentru ca regulile nu conteaza ci voința șefului.
    Mai bine votau pentru acea comisie parlamentara care sa investigheze, era mai credibil udmr-ul

    • Lunga amânare a moţiunii anunţă un Cîţu şef PNL, apoi şef la Cotroceni. Deci neo-USL, adică PNL-PSD-alţii, lărgit cu UDMR! O decizie parlamentară care avantajează AUR de două ori. 1. Contextual, este reconfirmat un sprijin larg al reprezentanţilor poporului pentru guvernul Cîţu, după ce, practic, în vară, a oprit vaccinarea, exact cum a cerut Şoşoacă, legitimându-se astfel obscurantismul antiştiinţific extremist. 2. Conform sondajelor, poziţionează partidul anti-vaccin drept principala procentual formaţiune politică de opoziţie a României din epoca Iohannis-Cîţu.

  2. Iar a ieșit vampiru ăsta din catacombe?

  3. nu ve superati acu. moghiorii au fost primul in guvern asta. moghiorii e primul in orice guvern

  4. in strada !își bat joc de noi !

    • Asta este pnl și psd, ca de remorca UDMR știm bine cu toți ce urmăresc de 30 de ani, însă este dureros cât toate luptele astea politice sunt duse pt interese proprii călcând în picioare nevoile curente ale societății care i-au votat, PSD părea un partid frecventabil, însă ciolacu mi, a amintit ce înseamnă să fi servitor, sa nu uitam, ca legea care permite azi ciumei galbene sa dea stare de alerta cât dorește pt a-și umplea buzunarele fără licitații și răspundere, este cu concursul PSD, care azi tergiversează moțiunea, după cum i se dictează de la Cotroceni

  5. Dacă as pute, în șuturi v-aș scoate din Parlament și din Guvern!

  6. Imparteala la PNDL 3 e asa: PSD& PNL cate 40% fiecare,UDMR 20%.

  7. Ar fi fost si culmea sa ceara UDMR respectarea Constitutiei Romaniei!

  8. ceva păduri ? ceva ape minerale ?

  9. Păreau mai dispuşi spre dialog. Puteau juca rolul de mediator în coaliţie.

    • Realitatea se vede cel mai bine în crize!
      În rest, este mult mai bine mascată!

    • Pai au dialogat.

      Ei au facut legatura intre PNL si PSD, ca e cam nasol in zilele astea sa apara poze cu liberali si psd-isti negociind pe la terase sau vile.

      Sunt exact ce va doriti, mediator in coalitie. Doar ca e vorba de coalitia USL 2.0.

  10. Constiutia e foarte clara si nu lasa loc de interpretari!
    Votati-i in continuare! Pe ei nu ii intereseaza Constitutia! (art. 113 alin. (3)) Pe voi?!?

    Constituția României
    Art. 113 – Moţiunea de cenzură
    (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
    (2) Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
    (3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
    (4) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.

  11. Asa parsivi ca astia nu e niciunul. zdrente ungurii astia, nu mai terminam dracului odata cu udmr-ul asta. Alo, ungurii din Romania, voua va place ce face partidul vostru?