G4Media.ro

Creștere de 10 lei pe zi pentru profesorii asistenți la Bacalaureat și…

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Creștere de 10 lei pe zi pentru profesorii asistenți la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2022, față de anul trecut. Sumele sunt impozabile

Sumele pe care cadrele didactice și auxiliare le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro.

La toate sumele sunt diferențe față de anul trecut, creșterile variind între 10 și 160 de lei. Pentru profesorii supraveghetori/asistenți, apare cea mai mică majorare, de doar 10 lei pe zi, astfel că revin 110 de lei pe zi pentru asistenții care participă la Evaluarea Națională și 120 de lei pe zi pentru cei de la Bacalaureat.

Indemnizația pentru președinții de comisii poate ajunge până la 2.200 de lei pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de absolvenți.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Slava Ucraina!!!

  2. Ce bătaie de joc, dar și-au făcut-o cu mâna lor votând PSDNL 55%.

  3. Efortul in cazul acesta este neglijabil fata de predare sau corectare, care nici ele nu sunt ceva deosebit, fiindca materia este potrivita pentru nivelul elevilor(cel mult18-19 ani) , cuprinde cunostinte dintr-o singura disciplina si nu este ceva nou pt profesori, o predau de mai multi ani pe aceeasi. Pe urma, tine de profesia lor, de ce sa primeasca bani in plus fata de salarii, ca doar nu lucreaza in afara programului( de fapt, supravegherea este o activitate simpla, nu inseamna a lucra efectiv, in sensul cunoscut pt alte profesii ) ?Alte categorii au activitati mai solicitante si primesc pentru ele numai salariul obisnuit .

    • nu sunt de acord. si nu uita ca un profesor nu e ca un muncitor care vine la program, dar cand sta acasa tot timpul e al lui. un profesor trebuie sa studieze si acasa, sa pregateasca orele de curs. ca unii nu o fac e irelevant. si ca idee mie unul mi se pare ca lucreaza in afara programului pt bac si evaluare. oricum, 10 lei e fix pix.

    • Esti pe langa, omule. Ba, se face in afara programului, ba, e greu sa corectezi, ba, nu e jobul tau oricum….Si da, lucreaza mult in afara programului.

    • In timpul in care elevii sunt in vacante, profesorii sunt in activitate(exceptand perioada de concediu), vin la scoala, insa nu predau, deci au suficient timp sa se pregateasca in timpul programului. La scoli si licee este vorba de lectii: texte, exercitii si probleme accesibile copiilor si tinerilor, n-ar trebui ca profesorii sa aiba vreo dificultate sa le retina sau sa le rezolve , sunt dintr-o singura materie si nu le vad pentru prima data.

    • Materia s-a schimbat acum patru ani atât la gimnaziu cât și la liceu. La toate disciplinele. Se lucrează și în afara programului, pregătind elevii pentru concursuri sau în cadrul unor proiecte.

  4. Ce caterinca.
    Cum sa ai elevi buni cu bani putini la dascăli?

  5. Hahahaha

  6. Ar trebui zero lei. Cand lucrează 2 sau 4 ore pe zi sau e vacanță nu se reduc salariile. Asta cu programul prelungit în timpul examenelor intra tot în atributiunile lor, doar nu or sa vina altii sa asigure desfășurarea examenelor.

    • la cat de rau sunt platiti…..come on, 10 lei IMPOZABILI e fix pix. desi uneori lucreaza 2-4 ore ei lucreaza si acasa. orele si lucrarile se pregatesc acasa, nu le inventezi cand ajungi la clasa. asa cum altii iau ore suplimentare cand li se prelungeste programul, asa mi se pare firesc si aici.

    • un profesor cu 10 ani vechime are nevoie doar de o ora sa-si pregateasca lectiile pt o zi, asa ca nu dau in branci muncind acasa.
      sport, muzica, desen, etc , ce sa pregateasca bre acasa?
      salariile nu mai sunt asa de mici

    • vorbesti sa nu adormi. sincer, chiar vorbesti sa nu adormi. eu zic sa faci tu subiecte de teza cu tot cu rezolvare si sa imi zici cate ore ti-a luat :D; da, stiu nu ai teza zilnic, dar nu se calculeaza asa.

      iar salariile sunt mici raportat la alte categorii speciale care ies la 40 de ani la pensie, au pensii speciale, sunt scutiti de impozite (nu toate la aceeasi categorie, dar se intelege ideea) etc etc.

      postezi ca sa zici ceva. le da 10 lei, e sa ii amageasca de fapt. cate sute de lei crezi ca aduna in luna aia????? ca bac si evaluare nu sunt zilnice si la bac nu ai acelasi profesor la toate probele. deci despre ce vorbim aici???
      problema e sistemul in sine, nu ca le da 10 lei.

  7. Măiculițăăăă, am dat lovitura! Mă îmbogățesc, în sfârșiiiiit!
    Să recapitulăm: prăpădiții care acceptă sau sunt obligați ( da, exact așa: obligați, ca sclavii pe plantație!) ca, la ora 6:30,
    (sau 7:00, cel târziu(!) să se prezinte la centrul de examen, se vor ” pricopsi” cu încă zece lei! Cam ce mi-aș putea cumpăra, din această…” amețitoare” sumă? O apă minerală, chiar dacă, de celw mai multe ori, centrele de examen se gândesc la năpăstuiții care conviețuiesc, câteva ore, în incinta unei săli de clasă și asigură o sticlă cu apă de la chiuvetă, pentru profesorii asistenți și candidați!
    Dacă fac o simplă socoteală și mai țin cont că pot asista la un liceu aflat la mulți km față de locuință, eu tebuie să mă pregătesc temeinic pentru zilele de stres maxim: trezitul la ora 5:00, găsiea unui mijloc de transport, pentru că eu nu am mașină personală…etc!
    Așadar, refuz oferta mai mult decât mărinimoasă a ministerului condus de dl. Tâmpeanu și voi merge la cules de flori de tei, pentru că o să-l valorific, cu siguranță, deoarece japița de isărescu îl bea, e clar, pentru că se vede că nu mai poate, dar îl recomandă, deoarece el s-a liniștit!