G4Media.ro

Coșuri de gunoi stradale cu posibilitate de colectare selectivă vor fi montate…

Sursa foto: Pixabay

Coșuri de gunoi stradale cu posibilitate de colectare selectivă vor fi montate la Brașov

Coșuri stradale cu posibilitate de colectare selectivă a deșeurilor vor fi amplasate în Brașov, în special în zona centrului vechi al orașului, au anunțat reprezentanții municipalității, transmite Rador.

Coșurile au 4 compartimente: 3 pentru reciclabile și unul pentru deșeurile menajere. De asemenea, ansamblurile conțin și scrumieră.

„Am luat această decizie pentru că cea mai mare parte din ceea ce se colecta din coșurile de gunoi stradale erau deșeuri reciclabile. Din păcate, fiind aruncate în același loc cu cele menajere, mare parte din aceste deșeuri erau contaminate. Până la sfârșitul anului vor fi amplasate 100 de astfel de coșuri de gunoi în zonele circulate cum sunt stațiile de autobuz, parcuri, zonele pietonale”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Într-o următoare etapă, municipalitatea va face un inventar al necesarului de astfel de coșuri în tot orașul, pe care vrea să le amplaseze, mai apoi, în cadrul unui program multianual. Costul fiecărui ansamblu a fost de 1400 de lei, fără TVA, iar primele 100 au fost achiziționate din bugetul destinat mobilierului urban stradal.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Educatia lasa de dorit .

    • Nepotul politrucului stalinist Miron Constantinescu ar trebui mai intai sa rezolve problema circulatiei masinilor si a parcarilor in Brasov. Si dupa aceea sa se ocupe de furaciuni sub masca ecologismului. Dar e in stare ??? Aiurea, are o facultate abandonata dar in CV figureaza ca-i inginer. La fel ca si cu cartea lui Grindeanu sau articolele lui Oprescu.

  2. In 10-15 ani or sa fie montate si in latrina Bucuresti.
    Brasovul este un oras superb! Bravo

    • Si ce te mai supara la orasul Bucuresti?

      Pe aceias logica a ta: Einstein a fost foarte destept dar tu esti o latrina :))))

  3. Daca cele din poza sunt, nu prea le inteleg forma. Nu prea par practice. Ideea ar trebui sa fie de maximizare a spatiului de depozitare vs spatiul ocupat efectiv pe asfalt( footprint)

    • 375 un cos din ala. Uitati-va cum arata, lucru manual facut in vreun atelier de scoala generala. Va dati seama ce furaciune se face??? O sa comande mii de astfel de cosuri de gunoi (desi in centrul vechi exista suficiente cosuri functionale) si cineva va baga in buzunar milioane din banii brasovenilor.

  4. Nu sunt cele din poza, cele reale( deja instalate) arata asa https://www.facebook.com/photo/?fbid=473157367703491&set=pcb.473157431036818

  5. Inițiativa frumoasa și foarte buna, totuși sunt foarte curios cum o sa funcționeze. Romanul este leneș , nesimțit și indolent din fire, prin urmare nu știu cât de multi chiar vor selecta gunoiul și nu îl vor arunca pe jos.
    P.S. Eu as propune sa se mai facă un cos special, respectiv coșul pentru cojile de semințe, care sa respecte tradiția milenara de rontait a poporului roman.

  6. Aplaud această reușită muncitorească a tovarășului primar fără facultate terminată, a reușit să pună coada la pruna, nimeni nu poate sta în calea progresului!

  7. Întrebarea e,unde rahat sfârșește gunoiul ca nu există la Brașov altceva decât o groapă comună!
    Rahat, hoție pe față.

    • Bingo!! The real question!!!!

      Recivlarea este posibila pentru foarte putine deseuri insa asta nu se spune…….

      Hotie, hotie, hotie

  8. Cele stradale nu vor functiona.
    Oricum putini vor respecta regulile si se vor isca si scandaluri. Mai mult, masina de gunoi va trebui sa duca gunoiul in triaj pentru a separa hartia, recipientele, sticla si menajerul.

    Majoritatea gunoiului este produs in gospodarie. Aici trebuie actionat, si trebuie actionat asa cum trebuie: selectie si amenzi.
    Trierea si selectia trebuie facuta din gospodarie in saci speciali care trebuie ridicati la zile diferite si dusi in locuri diferite de procesare: recipiente plastic si aluminiu, menajer, sticla, hartie.

    • Stii ca nu tot plasticul este reciclabil si ca in BV nu sint benzi pt sortarea lui?

      Ce faci cu deseurile feroase si neferoase?