G4Media.ro

Coronavirus: Cel mai mare ajutor de stat din istorie, de 2 trilioane…

sursa foto: Pixabay

Coronavirus: Cel mai mare ajutor de stat din istorie, de 2 trilioane de dolari, a fost votat de Senatul SUA. Cetățenii americani vor primi direct bani de la guvernul federal

Senatul american a votat miercuri un plan de 2 trilioane de dolari (2.000 de miliarde de dolari) pentru a susţine economia grav afectată de coronavirus, potrivit Fox News și CNN.

Inițiativa legislativă a fost susținută și votată în unanimitate de ambele partide – Republican și Democrat – și are susținerea președintelui Trump.

Vineri, proiectul va fi votat și de Camera Reprezentanților, urmând să fie promulgat ulterior de președintele Trump.

Epidemia de coronavirus a provocat peste 1.000 de morţi în SUA, unde numărul de cazuri raportate crește rapid în fiecare zi.

Pachetul prevede ajutoare directe atât pentru companii, cât și pentru cetățenii aflați în dificultate.

Astfel, 250 miliarde de dolari sunt destinați unor ajutoare directe către cetățeni – pentru prima oară în istoria SUA când persoanele fizice vor primi bani direct de la guvernul federal. Cetățenii care câștigă sub 75.000 de dolari pe an vor primi direct 1.200 de dolari, iar sumele scad pe măsură ce crește venitul.

350 de miliarde de dolari sunt destinați împrumuturilor garantate pentru micile afaceri, 250 de miliarde de dolari – pentru fondurile de șomaj și 500 de miliarde de dolari pentru companiile afectate. Mai sunt prevăzute sume separate pentru spitale și guvernele statelor din componența SUA.

Foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

    • PSD 5%, le mor votanţii de virus.

    • Genial, ajudoare cat deficitul pe doi ani al SUA. in loc sa ia masuri preventive in ianuarie, sa testeze agresiv si sa nu tot sustina ca virusul chinezesc nu va afecta SUA. Ii costa 1% din cat baga acum in economie. Faina treaba sa detii butonul de la imprimanta de dolari, mai ales acum ca dolarul SUA e cica moneda de refugie (nu ma intrebati de ce…). Si se vor mira apoi ca scade cursul dolarului cu 20% dupa criza, cum s-a intamplat si dupa criza din 2008. Acum doi ani dolarul era 3.75 lei, acum e 4.47 (peste 19% apreciere). Dupa criza toate aceste trilioane pompate in economie din burta se vor transforma in inflatie. Enjoy.

    • Pfff. Da repede un telefon Congresului sa anuleze. Apoi sun-o pe stasi merkel(posibil sa nu poată raspunde ca e in izolare) sa anuleze cele 750 mil pentru jermania. Repede, scrie o depeșa la comisia ue sa anuleze directiva aia ca e ok cu 5% deficit. Apoi sa faci un eseu pe tema “de ce un dolar mai slab e mai bun pentru economie”. Sa calculezi apoi inflația și deficitele in ue și cam ce înseamnă asta pentru leul jigărit cu care cumperi euro și dolari. Și apoi sa ne explici cu cuvintele tale ce înseamnă alea 1000 de miliarde de euro pentru sf-ul green New deal. Parca tu esti ăla cu 5% din 50% din populația SUA înseamnă 200k… ne-am lamurit. Și încă un articol drăguț despre cum se lupta Europa cu virusul chinezesc citește mai jos. Apoi compara cifrele, dacă poți bineînțeles.

      https://www.g4media.ro/statele-ue-au-nevoie-de-echipamente-medicale-de-zece-ori-mai-multe-pentru-combaterea-coronavirusului-document-intern.html

    • Pt Harley.
      Sa arunci cu bani in populatie e o idiotenie marca Trump. Trebuie ajutati oamenii si companiile IN DIFICULTATE, nu dat 3000 coco la toti oamenii, indiferent ca au probleme sau nu. Sa maresti cu 15% datoria SUA intr-o zi poate sa fie exact declansatorul unei crize a datoriilor (gen grecia). Nu trebuie risipiti banii, ca nu cresc in copaci.
      Cat despre un dolar slab fiind bun pentru economie, de acord. Dar eu vorbeam de dolar ca MONEDA DE REFUGIU, desteptule….Prostii cumpara dolarul acum, Trump zice „super tare” hai sa tiparim 2 trilioane si sa ne finantam economia aflata pe uscat, sponzorizeaza cei care ne cumpara moneda. Si dupa ce se linistesc lucrurile scade USD-ul pe care prostii l-au cumparat ca moneda de refugiu. Pt USA va fi bine, se stimuleaza exporturile, se inhiba importurile.
      Cat despre articolul tau….tocmai ce ziceam si eu. NU ARUNCI tardiv 3000 USD x 327 mil locuitori = 1 trilion dolari. Dai celor care au nevoie.
      Si daca in ianuarie, hai februarie investeau 20 miliarde USD in linii de productie pentru materiale (CUM ZICI SI TU in articol ca lipsesc), acum stateau mai bine, puteau gestiona laree epidemia, puteau salva economia cu mai putini bani.
      OK?

    • Referitor la cei 3000 usd, ieri asta era zvonul, probabil tot dume ca sa creasca bursele. Azi vad ca au mai nuantat. Dar tot e o suma mare si 250 mil usd data direct cetatenilor, oricum o iei.

    • Pt Harley, vad ca mesajul precedent nu a aparut.
      Nu e normal sa arunci cu sume astronomice in populatie, 250 miliarde aruncate aproape oricui, indiferent ca are dificultati sau nu. Marirea datoriei publice cu 15% intr-o zi poate duce la criza datoriilor, SUA are oricum o datorie colosala, risca sa ajunga ca Grecia.
      Poate ca dolarul slab ajuta economia prin stimularea exporturilor si inhibarea importurilor, dar eu vorbeam de dolarul ca moneda de refugiu. Cei care baga banii in dolari nu fac decat sa sustina politica lui Trump de a arunca bani in economie. Problema e ca criza se termina odata iar banii aruncati fara acoperire in economie se transforma in inflatie, curs scazut, adica pierderi masive pentru cei care au ales dolarul ca moneda de refugieu, da sefu’?
      Car despre criza de echipamente…e exact ce ziceam in postul peu initial. Daca in ianuarie bagau 20 miliarde (1%, sper ca am calculat corect, ca sar trolii) in linii de productie de echipamente, teste si ventilatoare, poate acum abordau criza mai la rece, fara heirup-uri din astea de trilioane. Nu?

    • Sa nu uitam ca anul asta este an electroral in Statele Unite iar Trump candideaza pentru inca un an.

  1. Nu mă străduiesc să vă spun cat este un trilion.
    Clar manipulați.

  2. Parcă-i întrecerea socialista la imagine: sa se arate cine poate sa dea mai mult, adică cine are cei mai mulți bani! SUA sau UE, SUA sau Germania…

  3. o sa produca un efect de „dead cat bounce” pe piata de actiuni si apoi o sa fie fix apa de ploaie

  4. Abia astept hiperinflatia!
    #EndTheFED

  5. Cetățenii americani AFECTATI vor primi direct bani de la guvernul federal.

    Folositi cuvinte corespunzatoare. Titlul e dezinformativ. Ii face pe majoritatea sa creada ca acum tot poporul american primeste bani din flori.

    Acelasi lucru e si in Spania, cei afectati primesc diverse ajutoare financiare. Ceilalti, intra in criteriile standard de ajutor social dupa formulele actualizate in situatia de urgenta.

    Nici o tara nu va da la 100% asa din burta bani, ci peste tot va fi pe diverse critrii stricte, desigur prioritari fiind cei ce sunt afectati de virus, cadrele medicale implicate in lupta impotriva virusului.

  6. Ei bine eu cred ca prin asta americanii recunosc faptul ca au abordat cu stangacie problema crizei coronavirusului, iar acum vin cu masuri populiste ca sa dreaga busuiocul.Inteleg ca acum pun la bataie o suma uriasa, care eu opinez ca depaseste cadrul unei compensari rationale legate de criza coronavirusului si pe cel al unei abordari economice corecte.
    Sa arunci cu bani la toti cetatenii pentru a le suplimenta veniturile si sa maresti nejustificat de mult fondurile de somaj,in loc sa creezi stimulente pentru integrarea treptata in procesul productiv a persoanelor in discutie,cu consecinta aducerii de venituri pentru trezorerie pentru a diminua efectul cresterii cheltuielilor determinate de pandemia coronavirusului- este dupa parerea mea o politica paguboasa chiar si pentru vremuri de criza, pentru ca in fapt,pe plan economic o adanceste.Iar pe temen mediu si lung poate prevesti o ampla cadere economica si chiar recesiune.Si daca abordezi subiectul la prima vedere chiar e o masura populista.Orice economist sau finantist rational se intreaba care e raportul dintre venituri si cheltuieli si instituie o bariera cat de cat rationala a cesterii deficitului.Dar iata ca la subiecte populiste republicanii si democratii isi dau mana.
    La fel au facut si politicienii nostri cand au propus marirea cu 40% a pensiilor in sistemul public de la 1 septembrie desi pentru acest lucru nu au indicat sau gasit nicio sursa de acoperire.
    Vremurile sunt periculoase,populismele deschid terenul pentru schimbari economice si sociale violente, nesanatoase.

  7. 2.000 miliarde or fi ele „2 trillion” in engleza, dar in romana sunt 2 bilioane.