G4Media.ro

Copiii și școlile devin țintă în campaniile de dezinformare ale mișcărilor anti-vaccin,…

Copiii și școlile devin țintă în campaniile de dezinformare ale mișcărilor anti-vaccin, pe fondul eforturilor de vaccinare a elevilor – analiză CNN

Informații false despre “experimente pe copii” și despre presupuse riscuri ascunse de autorități, proteste în jurul școlilor și chiar asocieri între campania de vaccinare și orori ale trecutului, inclusiv nazismul, fac parte din repertoriul campaniilor de dezinformare privind vaccinarea împotriva Covid-19, campanii care acum iau în vizor și mediile educaționale, arată CNN într-o extinsă analiză a fenomenului. Copiii și părinții acestora devin țintă pentru astfel de campanii în condițiile în care elevii cu vârste mari sunt categoria de vârstă care a început cel mai recent vaccinarea, iar cei cu vârste sub 12 ani așteaptă aprobările finale pentru a se putea imuniza la rândul lor împotriva coronavirusului.

  • Unele dintre exemplele oferite se văd și în campania împotriva vaccinării din România, dar, în cazurile prezentate de CNN, acele elemente sunt folosite în mod anume pentru a-i viza pe copii și părinți. Alte exemple sunt specifice acțiunilor de dezinformare care-i vizează pe aceștia.

Postul american își începe analiza cu situația din Marea Britanie, una dintre țările unde campania de vaccinare a elevilor de 12-16 ani a început mai târziu și unde această ofensivă a dezinformării se simte mai puternic. Dar CNN oferă exemple și din țări precum SUA, Franța sau Italia.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Aaaaaa….asa nu i bine, nu?!
    Dar daca mergeau cu steagul cu-(ristilor) , sa promoveze o boala mentala (lgbtg+), aia era ok!

  2. Cnn este canalul care-a decăzut enorm, pierzând 70% din rating și mai veniti cu fake-urile lor comuniste! A zburat puiu’ cu ața , nu mai au credibilitate latraii stangisti cu venituri uriașe obținute din propaganda si sponsori corporatisti !

  3. Stire falsa? Dezinformare? Serios??? Depide din care puct de vedere privim!!!

  4. Gresit „CNN”, corect FNN ( FAKE News Network ).

  5. Pai daca JCVI din UK a zis ca nu recomanda vaccinarea copiilor, pentru ca riscul e mai mare decat beneficiul, cum adica dezinformare? Ca guvernul lor a ales dupa aia sa nu ia in considerare avizul specialistilor, aia nu inseamna de fapt experimenteare pe copii?

    Despre ce dezinformare vorbim? Cine face dezinformarea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.