G4Media.ro

Constanța: Bărbatul care a omorât şi jefuit o profesoară din Cernavodă, condamnat…

Sursa foto: Pixabay

Constanța: Bărbatul care a omorât şi jefuit o profesoară din Cernavodă, condamnat la peste 27 de ani de închisoare

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, miercuri, pe bărbatul care în aprilie 2021 a omorât şi jefuit o profesoară din Cernavodă la 27 de ani şi patru luni de închisoare, decizie care nu este definitivă, relatează Agerpres.

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Judecătorii au contopit pedeapsa de 25 de ani de detenţie pentru omor cu cea de 7 ani de închisoare pentru tâlhărie în cea mai grea, aceea de 25 de ani, la care au adăugat o treime din pedeapsa de 7 ani.

„Condamnă pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 25 ani (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). (…) Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani închisoare la care se adaugă 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 7 ani închisoare), urmând ca inculpatul Hărăbor Romică Cosmin să execute în final pedeapsa de 27 (douăzecişişapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022”, se arată în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Constanţa.

Pe 8 aprilie 2021, o profesoară de psihologie a fost găsită decedată de către pompieri după deblocarea uşii locuinţei sale din Cernavodă, în urma alertării autorităţilor prin 112 de către sora acesteia, care locuia într-un apartament învecinat.

Potrivit anchetatorilor, ucigaşul este un bărbat care efectuase diverse lucrări în locuinţa victimei. Individul, sub pretextul că trebuie să verifice cum montase nişte jaluzele, a revenit în apartamentul femeii, în vârstă de 52 de ani, şi, încercând să îi sustragă cheile uşii de la intrare, a fost surprins de către aceasta. Pentru că profesoara începuse să ţipe, individul i-a astupat gura cu o pereche de şosete, i-a legat mâinile la spate şi a strangulat-o. El a sustras apoi 500 de lei, mai multe carduri şi telefonul mobil al victimei.

Criminalul a fost găsit de poliţişti în apropierea unei localităţi aflate la aproximativ 70 kilometri depărtare de Cernavodă şi a spus că se simte rău pentru că a încercat să se sinucidă ingerând antigel şi otravă pentru şobolani, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, el a fost reţinut şi arestat preventiv.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Eu inca astept sa-mi explice cineva cum foloseste societatii contopirea pedepselor. Don punctul meu, e ca si cum ai acorda un bonus: la o infractiune mai grava, poti urmatoarele sunt „gratis”.

  • 👍👍👍👍👍👍…‼️‼️‼️‼️‼️‼️politicieni corupti cu sofer, paza, vile…ii doare n p. la de securitatea si viata p.oulimii…cr.minalu si infractoru, protejatii lor…🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 2. Îți explic eu:
  Pedeapsa privativă de libertate are ca scop reabilitarea făptuitorului. În unele cazuri, din adunarea pedepselor, ar rezulta un cuantum nerealist din perspectiva speranței de viață. Și atunci, se calculează așa. Sper că înțelegi de ce…

  • exact , acesta este calculul pe care trebuie sa il faca infractorii: daca ma prind nu mai ies viu din puscarie.
   Nuca acum –primesc 12 ani , din care fac 7 si apoi pot sa o iau de la capat cu violurile si crimele.

  • protejarea cetatenilor si descurajarea c.riminalilor trebuie sa prevaleze fundamental in fata ,,reabilitarii,,…argumentul cu speranta de viata e gresit…contopirea se aplica si la pedepse mici lucru care arata intentia politicienilor corupti de a scapa ieftin…‼️‼️‼️‼️‼️‼️