G4Media.ro

Șeful Consiliului Județean Vâlcea: Zeci de lucrări sunt abandonate de antreprenori. Îmi…

sursa foto: Facebook

Șeful Consiliului Județean Vâlcea: Zeci de lucrări sunt abandonate de antreprenori. Îmi spunea un primar că s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, afirmă că în judeţ există zeci de lucrări ale căror beneficiari sunt autorităţile publice şi care au fost abandonate de constructori, el susţinând că pentru rezolvarea acestor situaţii este nevoie de „legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea”, relatează news.ro.

Rădulescu povesteşte, într-o postare pe Facebook, că un primar „s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea”, el adăugând că „această umilinţă trebuie să înceteze”.

 Fost parlamentar şi aflat în al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Rădulescu atrage atenţia, sâmbătă, asupra dificultăţilor cu care se confruntă administraţiile locale care semnează contracte pentru realizarea de lucrări, fără ca firmele contractante să respecte aceste contracte.

„Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administraţie, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă şi câştigă licitaţii, uneori zeci de licitaţii, pentru lucrări spre exemplu… lucrări pe care uneori… le întârzie sau şi mai grav în anumite cazuri… nu le fac.  Motivele invocate sunt nenumărate: că plouă… că ninge … că e COVID … că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive. Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilinţă trebuie să înceteze!”, scrie Constantin Rădulescu, pe Facebook.

Şeful CJ spune că numai în Vâlcea „avem zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor”, iar beneficiarii, autorităţi publice, au puţine instrumente pentru a le putea continua.

„Din păcate, ce nu ştie lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicaţii de la primari, de la preşedinţii de CJ, ei aşteaptă lucrări finalizate”, adaugă Rădulescu.

Acesta consideră că este nevoie de „legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea”.

El promite că va face publice detalii „despre fiecare caz în parte” cu privire la lucrările abandonate, subliniind că „soluţii pentru finalizarea lucrărilor există, însă sunt soluţii care ar trebui să fie ultima alternativă”.

„Este un semnal clar pentru cei care cred că pot merge cu ticăloşia până unde vor ei folosindu-se de tot felul de chichiţe legislative sau case de avocatură!”, explică Rădulescu afirmaţiile făcute pe reţeaua de socializare, conform news.ro

Sursa Foto: Consiliul Judetean Vâlcea/ Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. asta pt ca nu se introduc clauze de reziliere si penalitati in contractele respective
    si clauze de calitate si clauze de intarziere

    • Asta e consecința creșterii prețurilor, politicienii, cu lockdownul planetar, au distrus lanțurile de aprovizionare, la noi mai e si politica europeană de mediu, e din ce in ce mai scump să produci, facturile fabricilor de materiale sunt ametitoare, gazul, curentul, totul se vede in șantier…firmele de construcții renunța la șantiere….se reziliaza contracte…băgați la cap, firmele nu sunt societăți de binefacere, nu accepta nimeni sa aduca bani de acasa

    • Asta se întâmpla și înainte de lockdown. Atunci ce scuze aveau?

    • Mda, cred ca materialele de constructii in Romania sunt mai scumpe decat in vest cu cata mafie este in constructii. Daca esti corect, ar trebui sa spui si povestea asta.
      Da, cu pandemia au iesit la suprafata toate reumatismele globalizarii. Dar cu modul in care functioneaza Romania, nici invartindu-te local nu iesi bine. Cum de este un boom in constructii exact in pandemie in alte parti? Si ce boom respectand zone verzi, parcuri, planificari destepte ce tin cont de trafic, statii de colectare gunoaie, etc. Ce ne mai place sa fim victime in loc sa rezolvam probleme, vai ce rau iti pare ca esti in EU! Valabil pentru toti, administratie, politicieni si aici, constructori, va plangeti de mila ca scuze pentru a nu face treaba buna. De treizeci de ani.

  2. Mafiotii PSDisti sunt nemultumiti, nu sunt bani suficienti pentru famiilile lor mari …

    • CAT NE COSTA MINISTERUL INFIINTAT PENTRU firea SI MERCENARII VARANULUI ?
      PANA ACUM 1000 DE BAIETI SI FETE DIN CLIENTELA POLITICA. MINISTERUL familiilor LOR
      PATRIMONIUL PE MANA firei.
      ASTEPTAM TUNURILE

  3. o legislatie simpla le-ar da lor (sefilor de CJ) foarte multa putere discretionara. asta e mesajul din spatele povestii.

  4. PSD-im , PSD-im, PSD-im, PSD-imea PSD-ește fura tot ce găsește .

  5. Vad ca masti nu servesc……

  6. O fi fost nasul lui de a trebuit sa ii pupe mana!
    Nicio lucrare, niciun contract nu se atribuie DECAT in familie. Asta e regula.
    Asta ne crede p-r-o-s-t-i?

    • Ana ai făcut o singură greșeală: se scrie famiglie. Scrii familie când dai exemplu de oameni cinstiți.
      Pentru restul comentariului , felicitări!

    • Are un frate în bisnisul astaFamiglia PSD-PER.

  7. INTREBARE: Oare aceste lucrari erau finantate prin celebrele PNDL?!!!
    Nu m-as mira….

  8. Toti analfabeti si smenarii se oplosesc prin Primarii si fac niste contracte cu picioarele, iau spaga ca sa nu bage niste clauze normale de reziliere apoi vin si se lamenteaza ca vezi dom’e, e legea stufoasa. Pe ei ii doare capul doar daca citesc titlul legii. A vazut cineva un primar sarac? Dar consilieri saraci din primariile astea cu lucrari neterminate?

  9. Primarii ăștia ce fel de contracte semnează?? În toate contractele de prestare servicii unde beneficiarul e o primărie sunt incluse penalități de 0,5% PENTRU FIECARE ZI de întârziere. Poate dacă pămpilicii ăștia nu ar tot da ordine de sistare, și-ar recupera banii, ar rezilia contractele proaste și ar găsi niște constructori serioși cu care să finalizeze odată lucrările.

    Un penibilism execrabil. Cum naiba să spună că nu se pot face lucrările din cauza constructorului…

  10. Corupția distruge.