G4Media.ro

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord cu prezența fizică la…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord cu prezența fizică la școală pentru clasele a VIII-a și a XII-a în scenariul roșu, așa cum propune ministrul Sorin Cîmpeanu

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea prezentată de Sorin Cîmpeanu de a impune obligativitatea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală într-un context cu risc ridicat de infectare şi solicită Ministerului Educaţiei să adopte o măsură prin care elevii şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor, în localităţile unde se aplică scenariul roşu.

„În urmă cu puţin timp, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat faptul că ia în calcul ca elevii din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a să meargă la cursuri în format fizic, chiar dacă şcoala este încadrată în scenariul roşu de funcţionare, astfel încât să se poată pregăti temeinic pentru examenele naţionale. Conform rezultatelor ultimei consultări lansate de Consiliul Naţional al Elevilor, în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate în mod corespunzător”, arată un comunicat de presă al Consiliului Naţional al Elevilor remis duminică News.ro.

În acest context, Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea impunerea obligativităţii elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală într-un context cu risc ridicat de infectare şi, astfel, solicită Ministerului Educaţiei să adopte o măsură prin care elevii şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor, în localităţile unde se aplică scenariul roşu.

„Este important ca elevii care susţin examene naţionale la finele acestui an să poată avea posibilitatea de a se pregăti pentru acestea în spaţiul şcolar, însă, ţinând cont de riscurile pe care le presupune prezenţa în spaţiul şcolar a elevilor, într-o comunitate cu o rată de infectare crescută, considerăm că este important ca fiecare elev major/părinte să poată decide, de la caz la caz, dacă vor să susţină cursuri în format fizic, indiferent de scenariul în care este încadrată şcoala. Aducem în vedere faptul că există mii de familii formate din persoane cu boli cronice şi alte comorbidităţi şi chiar elevi aflaţi în ani terminali cu un risc de infectare crescut. Astfel, considerăm iresponsabilă o eventuală decizie în care aceştia să fie obligaţi să continue şcoala în format fizic indiferent de scenariul de funcţionare, pentru că ar expune mii de familii la posibilitatea infectării cu COVID-19”, mai arată sursa citată.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, a afirmat că e absurdă impunerea unor astfel de măsuri.

Integral pe News.ro

Citește și: 

Sorin Cîmpeanu: Vom propune și vom insista ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu, pentru că vor avea examene naţionale

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. De acord????

  2. Numai de invatatura nu le arde la „baietii”astia din Consiliu. Cine i-a pus acolo ?

    • PSD sunt pepiniera de activisti psd

    • Serios? Nu le convine , dar la terase , in parcuri cu dozele și țigările in mana le convine ?
      Cei de clasa a VIII -a și a XII-a trebuiau duși la școală! Nu cei mici !
      In zonele urbane unde majoritatea au posibilitatea desfasurarii orelor online trebuiau lăsați acasă ! Dar e greu pentru multi să își asume responsabilitatea pentru supravegherea lor și îndrumarea in privința educației !
      Doar in zonele rurale, cu lipsa de condiții (internet , tablete ) trebuiau duși fizic la școală, acolo și numărul de elevi era mai mic !

  3. Las la o parte ca consiliul asta (ce poetic suna) nu reprezinta pe nimeni, dar ii vad tari in statistici, ba chiar uimitori (au procente cu virgula cu care-i dau in cap Cimpeanului, asa ceva …), neaparat trebuie bagati in seama.

    • Cred că ,,trompeta,, acestui grup acel Dragoș Voicu ar cam trebui să și vadă de tinerețea lui să pună burta pe carte că este an terminal și să o lase mai ușor cu ,,ghidoanele,, politice. E păcat de el nu de altceva, se vede clar că este ,,dirijat,,.

    • Statisticile nu sunt greu de obtinut. E nevoie de cineva de pe la DSP sau primarie sa le dea sau la spitale CCOVID19 . Asa ca nu sunt asa destepti.. Nu fac decat sa incurajeze lenea si chiulul, precum si minciuna. Nu ajuta deloc pe colegii lor sustinund astea. Cei de acolo nu sunt decat manipulati de politic

  4. Rog pe Consilul asta sa publice numele sefilor lui si numarul de membri care a votat pentru inscaunarea lor

    Umbla o vorba ca e doar fiica judecatorului Pup, scriind de nebuna pe FB.

  5. Dar pe partie in inghesuiala nu ati avut vreo problema, corect?? Cum adica sa nu mergeti la schi?! Dar la scoala… e pericol! Lasa ca inchidem scolile dar deschidem restaurante, partii, cinematografe…
    Pe de alta parte: cum e cu scolile care si acum cheama in Bucuresti elevi de le toate clasele, nu doar de la aVIIIa si a XIIa, sub pretextul unui brusc inventat “before/ after school”?? Sa ne spuna Citu, ca are si el habar de o astfel de scoala… cu cazuri de covid ascunse sub pres!

  6. As fi fost surprinsa sa fie de acord!!! Prestație jalnica are acest consiliu!

  7. Au dreptate, risc inutil.

    • Si cand se da examen si nu il trece sau nu ia nota pe care o sperati , tot inutil a fost riscul ?

  8. Mai bine cereați să se aplice propunerea din Germania: elevii fricoși și cei care se simt nepregătiți pot cere să fie lăsați repetenți. Așa ați fi siguri că mersul la școală nu vă dăunează.

  9. Nu este corect pentru profesori si mai ales pentru elevii din clasele terminale, sa facă orele de curs în scenariu hibrid.Adica în clasa cu cei pe care ii lasă părinții și acasă cu cei pe care nu ii lasă părinții.
    Deci ori toti la scoala ori toți acasă.
    Insa tinand seama ca pentru a te putea prezenta la un examen, prima condiție este sa fii sănătos, cel mai corect este ca în scenariul rosu, elevii sa facă cursuri online.
    Nu folosește nici unui elev sa se contamineze în mijloacele aglomerate de transport cu covid, eventual chiar cu vreo tulpina agresiva pentru tineri.
    Iar elevii care chiar au tragere de inima pentru învățătură, învață și în sala de clasa, dar și acasă, la biroul lor de lucru.

    • Pe partiile de schii in inghesuiala de la telescaun nu e risc. In parc cand stau gramada nu e risc. Cand merg pe strada fara masca nu e risc sa ia unul de la alti. Pe terase cand stau fata in fata nu e risc? Nu nu e, doar la scoala e pericol…. hai sa fim seriosi. Sa vedem cat % din cei contaminati sunt elevi si cat din cei care sunt bolnavi au lut-o de la scoala. Oricum majoritatea elevilor nu vin la scoala cu mijloacele de transport in comun(e prea sub conditia lor) ci vin cu masina fie personala(cei peste 18ani)sau ii aduc parintii , ca saracii copii nu pot sa se trezeasca cu 30min mai iute ca noaptea dtau pana la ore mici

  10. Nu vreau sa-mi asum riscul de a merge in focar (risc pe care oricum suntem obligați să ni-l asumăm). Dacă nu cunoasteti situația reală din școli, mai bine nu comentați.

    • Corect! Toti isi dau cu parerea, dar pe elevi nu-i întreabă nimeni. Fiecare scoala ar trebui să facă un sondaj prin care elevii sa decidă dacă vor ore online sau fizic, iar decizia sa se ia la nivel de scoala (pentru gimnaziu și liceu).

    • Tocmai ca o cunosc. Nu stati cu masca decat in clasa si nici atunci corect. Sunteti stransi gramada la fumat sau la fastfood-urile de langa scola ca e sub statitul vostru sa va luati un pachet de acasa sau din drum sa luati ceva covrigi sau chestii de astea. Dar nu puteti sa luati aveti dreptate ca nu mai mergeti pe jos decat cu masina personala fie va aduc parintii daca aveti sub 18 ani iar daca aveyi carnet trebuie neaparat sa veniti singuri cu masina sa va etalati noua achizitie. Asa ca mai sunt si altii care stiu cum e cu scoala nu va mai vaitati atat. Riscul nu e la scoala daca respectati regulile ci atunci cand sunteti buluc pe partii in parc sau terasee cand nu respectati nici o regula elementara. Scuza de doi bani

  11. Daca tot. Ai.. Pe. Consiliu elevilor dece dracu nu rezolva cu. Programa elevilor si abuzurile facute de. Idioti de profesori.

    • Abuz a facut profa aia de română care te-a trecut clasa! Nu de alta, dar ti-a indus ideea ca profii sunt idioți și tu nu…

    • Si cand se da examen si nu il trece sau nu ia nota pe care o sperati , tot inutil a fost riscul ?

    • Oare pe „acei idioti de profesori” cine ii intreaba despre comportamentul elevilor. De faptul ca nu invata nici lucrurile elementare, ca intimpul orei trebuie sa faci politia telefoanelor, sa spui pana te doare gura sa nu mai vorbeasca si sa fie atent la ora, sa nu aiba alte preocupari decat lectia. Oare pe profesori cine ii intreaba cum se descurca cu elevii recalcitranti , cu cei ce mint cu nerusinare chiar daca le demonstrezi ca nu au dreptate si pe deasupra sunt sustinuti de parinti.

  12. Oare pe „acei idioti de profesori” cine ii intreaba despre comportamentul elevilor. De faptul ca nu invata nici lucrurile elementare, ca intimpul orei trebuie sa faci politia telefoanelor, sa spui pana te doare gura sa nu mai vorbeasca si sa fie atent la ora, sa nu aiba alte preocupari decat lectia. Oare pe profesori cine ii intreaba cum se descurca cu elevii recalcitranti , cu cei ce mint cu nerusinare chiar daca le demonstrezi ca nu au dreptate si pe deasupra sunt sustinuti de parinti.