G4Media.ro

Conferința de la Wannsee – Soluția finală și România – de ce…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nu “ arbitrajul de la Viena “ !
    Păcat ca g4media prezintă istoria așa cu vor maghiarii

  2. Intelegem din articol ca exista circumstante atenuante faptelor sau chiar de reabilitare a numelui maresalului. Istoria trebuie interpretata in contextul acelor ani, uitand de dezondamantul evebimentelor.
    Mai mult, observam un paradox. Numele maresalul este condamnat de catre 2 regimuri antagonice, cel comunist si cel (actual) democratic.

    • Nu există niciun fel de circumstanțe atenuante sau reabilitare. Ion Antonescu a fost condamnat pentru crime împotriva umanității – moartea a între 280 și 380 mii de evrei și 11 mii de romi, iar cultul său constiuie un delict penal în temeiul art. 5 al OUG 31/2002.

  3. Conceptele au rostul lor!

    Arbitrajul presupune ca cel de-al treilea, arbitrul, nu are interese in situatie si nu el dicteaza solutia problemei, solutia vine de la negocierile directe si ajungerea la o platforma comuna de intelegere a situatiei prin cedari reciproce si la o solutie pe baza acestei intelegeri reciproce, al treilea fiind garantul respectarii solutiei identificate de partile in cauza!

    in cazul a ceea ce s-a intamplat la Viena, daca suntem onesti, si nu formalisti vedem ca *al treilea* a avut interese in situatie ( solutia propusa avea in vedere capacitatea de a ajunge la resursele de petrol ale Romaniei intr-un timp record, in cazul in care tara nu se conforma angajamentelor luate) si a venit cu solutia la care au contribuit si sasii din Transilvania care au incercat sa-si salveze orasele ( sa nu intre sub guvernare maghiara) si au si reusit cu exceptia Bistritei!

    exista adevar si exista cuvinte…

    • Privire româno-centrică (singura care folosește termenul Dictat) cultivată de timp de zeci de ani de regimul național-comunist.