G4Media.ro

Conducerea Instanței Supreme critică proiectul de impozitare a pensiilor speciale: nu corespunde…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea Instanței Supreme critică proiectul de impozitare a pensiilor speciale: nu corespunde unor minime exigențe în privința procedurii legislative și conduce la soluții conjuncturale

Conducerea Instanței Supreme critică proiectul de impozitare a pensiilor speciale, susțin că lipsa consultărilor și a studiilor de impact, precum și urgența cu care se derulează procedura legislativă nu corespund unor minime exigențe în privința procedurii legislative, iar faptul că se au în vedere în special argumentele financiar-bugetare conduce la soluții conjuncturale.

Propunerea legislativă a ministrului Eugen Teodorovici prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%. Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaților este forul decizional.

Comunicatul Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție:

„În ședința din data de 30 septembrie 2019, Colegiul de conducere al înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie şi-a manifestat îngrijorarea față de procedura de adoptare a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (Plx nr. 396/2019).

Lipsa unor consultări reale a tuturor categoriilor de destinatari ale căror drepturi sunt vizate în mod direct, contextul şi urgența cu care se derulează procedura legislativă, lipsa unor studii de impact asupra efectelor generate de adoptarea proiectului, sunt aspecte care nu corespund unor minime exigențe în materia procedurii de modificare a legilor.

Susținerea proiectului de lege exclusiv prin prisma unor argumente de natură preponderent financiar-bugetară, potrivit materialelor supuse dezbaterii publice, conduce la soluții legislative conjuncturale, care nu au în vedere toate implicațiile pe termen lung ale unor modificări de substanță aduse drepturilor vizate de proiectul legislativ.”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Pensiile nesimtite cum sunt?
    Prea microscopice ca sa fie impozitare?
    Minime exigente privind impozitarea?
    Adică cum: vreti pensii nesimtite fara impozitare?
    Toți românii primesc pe principiul contributivitatii.
    Voi nesimțirii neamului vreti si pensii speciale si neimpozitate?
    Ce plusvaloare ati adus voi societatii romanesti?
    Sunteti niste javre in căutarea sinecurii!

    • Vrei sa spui ca sunt bulangii?

    • Instanța supremă a plii! Adică da,pe lângă faptul că sunt niste japite infecte mai sunt și bulangii. Ce morții lor le pasă că țara e in colaps financiar,110 mld de euro datorie externă, ei să aibă pensii speciale și cât mai mari. Nu își dau seama că o să vină cât de curând vremea când nici gardurile alea de 3 metri făcute în jurul palatelor nu o să îi mai scape.

  2. Instanța supremă a plii! Adică da,pe lângă faptul că sunt niste japite infecte mai sunt și bulangii. Ce morții lor le pasă că țara e in colaps financiar,110 mld de euro datorie externă, ei să aibă pensii speciale și cât mai mari. Nu își dau seama că o să vină cât de curând vremea când nici gardurile alea de 3 metri făcute în jurul palatelor nu o să îi mai scape.

  3. Stie cineva, daca se poate intampla ca din bugetul statului, vreodata, sa nu se poata sustine/platii, aparatul bugetar, subventiile, sau ce mai este, din ce se achita obligatiile? Sau asa ceva nu e posibil?

    • se numeste falimentul statului vezi argentina venezuela si aproape grecia
      urmeaza romania
      sa le spuna careva la aia ca nu mai sant bani

  4. Cineva scria aici de colaps financiar dar guvernul anunta majorari in draci…Si anul asta,pe ultima suta de metri dar si la anul…doar,doar vor vota romanii PSD_ul .Ala nu e colaps financiar ? Eu nu inteleg sarada asta stalinista cu asmutirea poporului…Corect ar fi sa avem o impozitare progresiva pe tot ce inseamna venituri…adica si salarii si orice alte incasari ce depasesc nivelul stabilit..Asta da,principiu echitabil..Altfel suna populist si electoral…adica,niste politicieni putrezi de bogati se fac ca iau de la bogatii pe care ei ii definesc si dau la saraci…Halal…Ati vazut ce repede a achitat bugetara Rovana Plumb niste sute de mii…? Asa ca sa fim mai atenti la ce ..face popa…nu la ce zice..

  5. Constituția României, art.16 alin.1: „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.
    Pensiile speciale ale CCR-iștilor, judecatorilor și procurorilor sunt cea mai bună dovada a respectării de către aceștia a Constituției, adică a voinței poporului, adică a democrației.
    Asta se-ntîmplă cînd scopul justiției nu mai este împărțirra dreptății!
    Cea mai flagrantă discriminare între cetățenii Romăniei o fac înșiși cei puși să vegheze la egalitatea acestora…

  6. Stați așa și nu vă ambalați fiindcă, de fapt, pe fond au dreptate. Evident că interesul lor e să nu le scadă pensiile speciale dar, pur din întâmplare, acum au dreptate când zic că metoda de impozitare e tâmpită.
    Treaba e așa:
    – totul trebuie făcut cu niște reguli generale, nu excepții;
    – pensiile speciale sunt niște excepții;
    – impozitarea lor diferită față de pensiile normale e o excepție la excepție, duce la un haos al regulilor;
    – soluția normală ar fi să se revizuiască pensiile speciale, să nu mai fie atâtea, nu să se adauge jdemii de excepții care să rezolve precedentele excepții.
    Got it?

    (da, evident că ei vor, de fapt, amânarea scăderii pensiilor lor speciale, sigur, numai că, întâmplător, au pus problema corect)

    • Odată ce cuantumul pensiei a fost stabilit, este ilegală SCĂDEREA acestuia. Acesta şi este motivul pentru care s-au gândit s-o facă prin creșterea impozitului: creșterea impozitului NU este ilegală.

  7. Solutii:
    1. Impozitare PS cu 90% daca nu se poate desfiintare.
    2. Intarire DNA in așa fel ca nimeni sa nu se gindeasca la ajustarea salarilui prinspaga
    3. Un mecanism care sa centralizeze toate informatiile de la toate serviciile de informatii apoi toate sectiile
    de procuratura inclusiv DNA sa poata folosi aceste informatii. Sa se abroge timpenia ca protocolul dna SRI este ilegal. Mai mult sa se amplifice aceste protocoale si cu alte servicii de informatii.
    4.Un serviciu ca sectia speciala ar fi indicat in aceste conditii dar cladit pe alte fundamente.

  8. Aoleeeeu! Indempendenta noastra! (financiara, bineinteles).

    • Sunt tare curios Marcelino, daca in joc ar fi fost pensia ta, ce ziceai atunci.Intotdeauna este usor si firesc cand vine vorba de altii.