G4Media.ro

Compania aeriană Dan Air anunţă că va continua zborurile de pe Aeroportul…

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Compania aeriană Dan Air anunţă că va continua zborurile de pe Aeroportul din Braşov / Cursele care se vor derula între orele 7.00 – 19.00 nu vor suferi modificări

Compania aeriană Dan Air anunţă că va continua programul de zbor adaptat condiţiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Braşov. Compania precizează că Aeroportul Braşov a transmis companiei, în cursul zilei de marţi, o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsărilor din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată. Zborurile care se vor derula în intervalul 07.00 – 19.00 nu vor suferi modificări, în timp ce zborurile care se vor derula cu depăşirea acestui program orar vor fi finalizate cu ajutorul transportului terestru pus la dispoziţie de companie în mod gratuit, relatează News.ro.

”Având în vedere situaţia creata până la acest moment ca urmare a problemelor ivite, respectiv lipsa aparaturii pentru îndepărtat păsările de pe raza aerodromului, lipsa organizaţiilor de întreţinere, precum şi refuzul extinderii programului operare de către controlorii de trafic, în situaţii de nevoie operaţională cum au fost întâmpinate în săptămânile anterioare, DAN AIR a luat următoarea hotărâre:

Prioritare fiind siguranţa pasagerilor noştri, ne asumăm pierderile adiţionale şi greutăţi întâmpinate şi vă anunţăm că ne vom continua programul de zbor adaptat condiţiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Braşov.

Menţionăm că în urma solicitărilor noastre, Aeroportul Braşov ne-a transmis în cursul acestei zilei o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsările din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată”, anunţă compania.

Cu privire la lipsa organizaţiilor de întreţinere, compania arată că este încă în aşteptarea unui răspuns.

”Referitor la extinderea programului de operare, compania noastră a înaintat doua adrese atât către Aeroportul Braşov, cât şi către ROMATSA, solicitând extinderea programului de operare astfel încât să fie respectate cele transmise iniţial de către toate părţile implicate. Arătăm că până la acest moment nu am primit încă un răspuns. De asemenea chiar şi în cazul unui răspuns nefavorabil dar justificat ne arătăm disponibilitatea în identificarea unor soluţii menite a rezolva problemelor pasagerilor”, spun reprezentanţii companiei.

În vederea prestării serviciilor de transport la care s-a obligat, Dan Air va continua să opereze zborurile de pe Aeroportul Braşov astfel: zborurile care vor se vor derula in intervalul 07.00 – 19.00 nu vor suferi modificări; zborurile care se vor derula cu depăşirea acestui program orar vor fi finalizate cu ajutorul transportului terestru pus la dispoziţie de companie în mod gratuit.

”În acest fel ne vom asigura ca pasagerii vor ajunge la destinaţia prevăzută iniţial”, spun ei, precizând că aceste măsuri sunt temporare, ”fiind încrezători că instituţiile implicate ne vor asigura sprijinul ca operaţiunile DAN AIR sa fie realizate conform programului de zbor stabilit si acceptat iniţial. Ne cerem scuze fata de pasagerii noştri şi îi asigurăm că depunem toate eforturile necesare soluţionării situaţiei de faţă”, mai arată compania.

Dan Air este singurul operator de pe noul aeroport din Braşov. Pe 24 iunie, o aeronavă Dan Air cu traseul Madrid-Braşov-Bucureşti a avut întârzieri de 16 minute la aterizarea pe aeroportul Braşov din cauza faptului că ROMATSA a acordat prioriate unei aeronave care decola. Compania acuza controlorii de traffic aerian că au menţinut avionul Dan Air în aer mai mult de 15 minute pe vreme periculoasă, timp în care ”putea fi adusă la sol în cel mai scurt timp, mai ales că avea prioritate”.

Cu câteva zile în urmă, compania aeriană Dan Air acuza ROMATSA că descurajează operatorii care vor să aibă zboruri de la Braşov, iar Ghimbavul devine o „haltă” a zborurilor de la Bucureşti către vestul Europei şi invers.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Normal ar fi fost ca G4media sa fi publicat si comunicatele Romatsa pentru ca publicul sa fie corect informat.
    Pe de alta parte compania dan air insista in acuzatii fara argumente serioase. Programul aeroportului nu il stabileste Romatsa ci aeroportul care nu va sta deschis peste ora 19 din cauza intirzierilor repetate ale curselor dan air, intirzieri care sint imputabile exclusiv companiei. Aeroportul nu poate sa stea deschis mai mult decit are zboruri programate conform planurilor de zbor. Romatsa lucreaza 24/24, dar sa tii un aeroport cu tot personalul care deserveste aeronavele si fluxul de pasageri deschis doar pentru ca o companie galagioasa nu isi respecta programul curselor… asta nu se va intimpla.