G4Media.ro

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti cere Prefecturii acordul pentru declararea stării…

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti cere Prefecturii acordul pentru declararea stării de alertă, din cauza gunoaielor care nu sunt ridicate la timp

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti solicită acordul Prefectului Judeţului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploieşti, în condiţiile în care operatorul de salubritate care are contract pentru gestionarea deşeurilor din localitate nu îşi mai onorează obligaţiile. Municipalitatea doreşte, de asemenea, rezilierea contractului cu firma Rosal Grup, relatează News.ro.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Ploieşti reunit, miercuri, în şedinţă extraordinară, a constatat ”menţinerea existenţei unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul Municipiului Ploieşti, ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie, în contextul epidemiologic existent, situaţie identică cu starea constatată în 04.05.2021”.

În acest context, membri CLSU Ploieşti au decis să solicite acordul Prefectului Judeţului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploieşti.

CLSU propune ca starea de alertă să fie declarată pentru o perioadă de 30 de zile şi adoptarea unor măsuri precum transmiterea unei adrese către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii contractului cu firma Rosal Grup, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către aceasta, sau ”adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgenţă pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploieşti”.

Pe de altă parte, la Ploieşti vor continua demersurile începute de către municipalitate pentru asigurarea serviciului de curăţenie căi publice la nivelul unităţii administrativ teritoriale.

Primarul din Ploieşti, Andrei Volosevici, anunţă că a solicitat Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova ”rapiditate şi măsuri concrete în luarea deciziilor legale care se impun împotriva operatorului local de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., care, prin nerespectarea programului de colectare a deşeurilor municipale, generează un grad de poluare crescut în oraşul nostru, în această perioadă”.

Integral pe News.ro.

Sursa foto: Primăria Ploiești / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Situatii identice, dar tratate diferit de banditii de la PNL!
    Adica primaria Ploiesti condusa de PNL cere stare de urgenta si sanctionarea operatorului de salubritate (Rosal) pentru neridicarea gunoiului, dar refuza sa faca acelasi lucru la Sectorul 1, in cazul prietenilor de la Romprest… 🙂
    Parandaratul de la Romprest sa traiasca! 😛

  2. Vrea șarlatanul de prigoana mai mulți bani…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.