G4Media.ro

Comitetul Internaţional Olimpic își reafirmă opoziția față de ”orice politizare” a Jocurilor…

Sursa foto: beijing2022.cn

Comitetul Internaţional Olimpic își reafirmă opoziția față de ”orice politizare” a Jocurilor Olimpice de la Beijing, după ce mai multe țări boicotează diplomatic acuzând încălcarea drepturilor omului

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a organizat sâmbătă, la Lausanne, a zecea sa reuniune anuală, iar în declaraţia finală şi-a reafirmat totala opoziţie faţă de orice politizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, referindu-se la ţări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie sau Australia, care au anunţat un boicot diplomatic, informează agenţia EFE.

„Suntem ferm împotriva oricărei politizări a Jocurilor Olimpice şi a sportului, subliniind totodată necesitatea neutralităţii politice în rândul CIO, la Jocurile Olimpice şi în întreaga Mişcare Olimpică”, se arată în declaraţia finală a reuniunii.

Acest apel la nepolitizare a avut loc în timp ce doi manifestanţi tibetani au protestat în imediata apropiere a sediului CIO din Lausanne, legându-se cu lanţuri de statuia cu inele olimpice aflată la intrarea în sediul forului olimpic internaţional, pentru a cere boicotarea Jocurilor de la Beijing.

Participanţii la reuniune au asigurat că Beijing 2022 va deschide o nouă eră în sporturile de iarnă, datorită angajamentului Chinei de a implica 300 de milioane din cetăţenii săi să pratice acest tip de sporturi.

După SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada a anunţat, miercuri, boicotul diplomatic al competiţiilor pentru a denunţa încălcarea drepturilor omului în China.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: beijing2022.cn

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rușine! Declarația universală a drepturilor omunului nu este politică? În CIO nu există noțiunea de demniate, solidaritate sau nu puteți depăși instinctul primar de conservare?

  2. Da, să excludem politizarea.
    Să luăm exemplul pozitiv al Jocurilor Olimpice de la Berlin, 1936, organizate de Germania nazistă a lui Hitler.