G4Media.ro

Comisia Europeană va lansa miercuri o dezbatere amplă privind inteligenţa artificială

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. SUA si China sunt in fata, dar UE vrea sa vorbim discutii.
    Cel mai prost din clasa vrea sa discute cum sa se imparta premiile 🙂

  2. Legislatia UE nu va ajuta cu nimic, ba mai complica si mai mult lucrurile, pentru simplul motiv ca toata discutiile actuale se bazeaza pe o uriasa confuzie generata de firmale mari. De fapt vorbim de diverse forme de AUTOMATIZARE, atat. Deci relatia automatizarii cu drepturile omului.

    Termenul de „Inteligenta Artificiala” nu are ce cauta in aceasta discutie. Termenul este unul stupid, o constructie verbala facuta de ingineri care nu inteleg notiunea de Inteligenta (cine vrea sa inteleaga aceasta notiune, sa intre in Cognitive Sciences – Psihologie, Neurobiologie (si Biologie in General), Antropologie, Lingvistica, Filozofie si … fundamentele matematice ale Informaticii (alea uitate de „virtuosii” actuali din IT care, incurcati in idiosincraziile din domeniul lor super-specializat se cred genii universale).

    Este vorba de aceeasi ingineri care numesc „neuron” un punct de information processing, adica ceva de cateva zeci de mii de ori mai putin complex decat un neuron adevarat (ala biologic) si apoi poreclesc un set automatizat de puncte de processing drept „artificial neural networks”, si au ajuns sa se ia in serios atat de tare incat nu-si mai dau seama nici cat de ridicoli au devenit, nici ca sunt intr-un drum infundat (chiar inginereste vorbind). Iar faptul ca nu pot sa monitorizeze toate operatiile statistice facute intr-un „neural networks” (mai ales ca acuma-s devenite „convoluted neural networks”, adica pe mai multe straturi etc, si datorita numarului prea mari de operatii statistice facute posibile de forta de computing bruta, au ajuns sa divinizeze aceasta incertitudine pana intr-acolo incat sa o numeasca „inteligenta”. Adica sa te tavalesti pe jos de ras, dar te pui cu „geniile” ?!