G4Media.ro

Coloană de mașini de un kilometru și jumătate la granița dintre Bulgaria…

Foto: Pexels.com

Coloană de mașini de un kilometru și jumătate la granița dintre Bulgaria și Grecia, la punctul de trecere Kulata – Promachonas. Timpul de așteptare este de aproximativ o oră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat sâmbătă, la ora 14:45, că s-a format o coloană de mașini de 1,5 kilometri la  granița dintre Bulgaria și Grecia, punctul de trecere a frontierei Kulata – Promochonas, timpul de așteptare fiind de aproximativ o oră.

”În ceea ce privește situația din punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ambasadei României la Sofia și Consulatului General al României la Salonic, aflați la fața locului, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 1,5 km, timpul de așteptare fiind de aproximativ 1 oră. Accesul autoturismelor se realizează pe două benzi.
Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas și continuă dialogul cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirii unor noi aglomerații în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

„Cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reamintește că, începând cu data de 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. De asemenea, conform informațiilor comunicate în mod public de către autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, MAE subliniază că formularul electronic (Passenger Locator Form) poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei”, se mai arată în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Frate, dar mai lăsați-ne cu excursionistii ăștia de pandemie, stau o oră la vamă, mare brânză. Au aglomerat centrele acreditate de testare, s-a declanșat o nebunie totală, haos, asta e tragedia ptr cei care sunt suspecti Covid, membrii ai familiilor lor, pacientii nonCovid internati ptr operatii care asteapta in zone tampon rezultatul testului zile in sir. In spitalele nonCovid din Bucuresti care nu au aparat propriu se așteaptă mai mult de 48 h rezultatul testului COVID pentru ca oamenii ăia să intre în operații.