G4Media.ro

CNSU: Toate școlile dintr-un județ trec în online, dacă se ocupă 75%…

sursa foto: Captura foto: Deutsche Welle

CNSU: Toate școlile dintr-un județ trec în online, dacă se ocupă 75% din paturile de spital destinate COVID-19 din județul respectiv, potrivit noilor scenarii care intră în vigoare de luni / Rata de vaccinare a profesorilor a fost eliminată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară să schimbe criteriile de la care școlile trec în sistem online. Acest lucru va depinde de rata de ocupare a paturilor ocupate cu bolnavi Covid-19, într-un județ. Elevii vor învăța de acasă dacă, în județ, rata de ocupare a paturilor din spitale este mai mare de 75%. (Hotărârea CNSU, la finalul articolului)

Măsura a fost propusă recent de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și a fost aprobată în ședința CNSU de joi seară. Sunt cel puțin 2 scenarii prevăzute în noua decizie:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

  • Școală online timp de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

  • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Până în prezent, deschiderea școlilor cu prezență fizică era condiționată de rata de vaccinare a profesorilor, dacă era peste 60% într-o unitate de învățământ și de incidența cazurilor Covid-19 în oraș (școlile treceau la educație online la o rată de 3 cazuri la mia de locuitori). Aceste criterii nu mai apar în noile scenarii aprobate de CNSU. Așteptăm precizările autorităților dacă aceste scenarii sunt o completare la cele vechi sau le înlocuiesc.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

sursa foto: Captura foto: Deutsche Welle

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Vii citiți ce scrieți? „Elevii vor învăța de acasă dacă în județ rata de ocupare a paturilor din spitale este de cel mult 75%” înseamnă că stau acasă până când gradul de ocupare atinge 75% și apoi pleacă toți voioși spre școală.

  2. Toate restrictiile ar trebui sa fie in functie de asta, nu doar functionarea scolii.
    Certificatul de sclav trebuie eliminat complet, in orice scenariu, este irelevant pentru omicron.

    • Nici la delta nu era bun de nimic.

      Țările cu certificat inregistrau rate de 6-10-12 la 1000 înainte de apariția răgușelii (omicron).

    • Ce citesc din articol, si din sugestia lui @altu

      E liber la infectare, cat timp va imbolnaviti si sunt decese in „limite” rezonabile:
      de exemplu: maxim 75% ocupare paturi, trei saptamani de crestere, confirmarea aia, confirmarea cealalta, in timp ce virusul asteapta cuminte la coada, sa completeze formularele cu cate paturi, cat e procentul de crestere, de deces, de infectare, medie, minima si maxima.

      Dupa aia, vom lua masuri „preventive” imediate, rapid si ferm.
      De genul:
      – cu atentie si ingrijorare
      – declaram cod rosu (galben/verde)
      – monitorizam
      – transferam pacienti de colo, colo.
      – avize de functionare
      – etc ….

      Si o observatie:
      Se confirma traditia romaneasca – romanului ii place sa stabileasca criterii, si cand se intampla, schimba criteriile cu altele.

    • DASCĂLII NEVACCINATI AU AJUNS CAMPIONII LA PROSTIE Din totalul de 36 de pacienți decedați, 34 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Cei 2 pacienți vaccinați aveau vârste peste 80 ani. Pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
      Mars la vacvinare

  3. Eu zic ca prima data ar trebui sa treacă in „online”: cârciumile, sălile de jocuri, barurile, discotecile, si altele asemenea si abia apoi școlile.
    Ca sa nu ajunge o tara de „sosoci” 100%.

    • Si fara transferuri de bolanvi intre judete – fiecare se trateaza in judetul in care are domiciliul (ca doar asa calculam rata de incidenta, dupa datele furnizate de Evidenta Populatiei. Deci trebuie ca sunt corecte si informative!). Eventual ii „repatriem” si pe cei din BUcuresti care n-au domiciliul/resedinta in Bucuresti.

      Altfel, Bucurestiul se inchide primul si se deschide ultimul, doar pentru ca are o capacitate de tratament mai mare si cam toti bolnavii din zona (mai putin aia de la Casa Poporului si Cotroceni, care se vor trata la AHK Viena in caz de necaz) se vor cere transferati in Bucuresti, avand sanse ceva mai bune de supravietuire.

      Nu este corect pentru elevi, dar pana la urma pe Stat nu-l intereseaza copiii ci sa nu zboare caramizi prin geamurile spitalelor si ale Guvernului cand se gripeaza sistemul medical. 🙁

  4. Ciuma rosie la putere!!Comunistii tot comunisti, pentru ei cifrele sunt doar statistici.Cum dsp-urile sunt in subordine a psd si pnl se vor juca cum vor ei cu nr de paturi.Cea mai aberanta lege din Europa.

  5. În sfârșit o măsură luata mai inteligent. E un progres. Trebuie sa învățăm sa trăim cu virusul asta. A zis și fauci, nu,?

    • Mie nu-mi pare o idee buna. Judetele care au sistem medical mai avansat vor primi mereu cazuri critice din judetele vecine. Si cand e sa se ridice presiunea de pe spitale, ultimele golite vor fi spitalele din orasele mari. Cei din orasele mari vor fi primii trimisi online si ultimii care se intor fizic la scoala.
      Nu inteleg de ce nu se pot face scenarii pe modelul celor care determina „culorile” tarilor. Acolo culoarea depinde de incidenta dar si de rata de pozitivare.

    • Singura grija a autorităților este blocarea sistemului medical.
      Incidenta poate sa fie si 1000/1000, atâta vreme cat nu sunt suprasolicitate spitalele totul este OK.

  6. Partea buna este ca se renunță la narativul aberant al vaccinării cu orice preț.
    In acest caz era vorba de a-i asmuții pe elevi/ părinti împotriva corpului didactic.

  7. Wow! Din nou propunerea USR de acum jumătate de an! PSD fura și idei, nu doar bani și viitorul copiilor din țara asta! Nu ca as fi de acord cu online-ul la scoala…

  8. Dictatorul de Viktor din HU, încă din 2014 a interzis în HU toate sălile de păcănele existente.

    Jocuri de noroc doar la Casinourile mari, cu vechime, vreo 7 la număr.

    Prin asta a salvat de la sinucidere, foamete pe familii, datorii etc etc negative, zeci de mii de familii, plus alte consecințe pozitive la osedatii de jocuri de noroc de genul asta.

    Un mare bine pe care l-a făcut societății din HU.

    IN rest un mare rahat cu ochi, omul.

    • M-aş mira s-o fi făcut din grijă pentru propriul popor. Dacă a gândit aşa, are tot respectul. Industria respectivă înseamnă tone de bani în Românica, probabil imediat după farmacii. Sute de licenţe, mii de sedii, zeci de firme suport IT şi invazie de publicitate agresivă prin toată media, mai nou totul se învârte în jurul pariurilor, semn că educaţia şi cultura sunt la cele mai înalte cote. Viitorul sună bine!

  9. Închideți restaurantele, nu școlile, boilor!

  10. Idioții naibii!!! Nu știu cum sa mai facă sa nu introducă noi restricții sa nu cumva sa supere alegătorii. Aceasta decizie le întrece pe toate. Cum ma sa aștepți sa se umple spitalele de bolnavi și pe urma sa închizi școala.
    Când ma gândesc ca mulți copii nu au putut intra la bacalaureat, o admitere la facultate in timp ce la păcănele intrai fără sa îți ia nimeni temperatura.

  11. Nu vă este rusine??! Pe ce va bazați cu aceste asa zise criterii??? Auzi trei cazuri! Sa murim pe capete??? Unde sunt testele????? Rușine!!!!