G4Media.ro

Ciucă, despre facilităţile din IT: Nu cred că cineva poate să se…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Atât îl duce capul! Ce pretenții să ai de la un militar pentru judecăți în finanțe?!
    El are impresia că IT – istul stă în 1000 – 1500 de lei cât e impozitul ăla 😅

  2. Deci dacă ”chestia” asta funcționează în IT, de ce nu o extindeți și la celelalte domenii, că așa ar fi normal cu o chestie care funcționează ? Salar mare și nici o taxă, nici un impozit. Și garantez că va funcționa.

    • Tu stii care e conditia pt a beneficia de scutire? Firma trebuie sa aiba un venit de minim 10000 (da, zece mii) de euro pe luna pentru fiecare angajat scutit. Adica 100 de angajati scutiti, venit declarat de 1 milion de euro pe luna. Asta nu e o masura de crestere a venitului angajatilor ci o masura impotriva migrarii veniturilor in alta tara. Stii cat de usor ii este unei firme de IT sa mute venitul in alta tara? Un controller poate muta zeci de milioane de euro in alta tara printr-o casuta de excel. Asa ca aceasta „facilitate” nu va disparea niciodata. Desigur, ideea ta e buna, sa se introduca si in alte domenii. In constructii nu prea cred ca exista conditia sa aiba firma venit 10keuro pt fiecare angajat. Si acolo oricum nu se vorbea de a scoate scutirea de impozit ci de a scoate scutirea de CAS…..

  3. Regimul fiscal favorabil a contribuit,indiscutabil,la dezvoltarea acestui domeniu de varf.Acest procent impresionant îi ajută pe politicieni sa se laude cu cresterea economica.Fiindca cu asta se justifică ei,desi n-au contribuit cu mai nimic la cresterea lui.Le-a cazut moca si in felul acesta se salvează,iar acum acestia vor sa-si taie „craca succesului” de sub picioare🤣!
    In fiscalitate inceputul este greu,crearea de precedent,caci ulterior cresterea procentelor devine o banalitate.Starea de neincredere pe care o genereaza acest inceput îi determină pe multi dintre cei mai buni IT-ist sa migreze,pentru ca ei oricum intra in contact cu tot felul de firme mari de pe Glob.

  4. Regimul fiscal favorabil a contribuit,indiscutabil,la dezvoltarea acestui domeniu de varf.Acest procent impresionant îi ajută pe politicieni sa se laude cu cresterea economica.Fiindca cu asta se justifică ei,desi n-au contribuit cu mai nimic la cresterea lui.Le-a cazut moca si in felul acesta se salvează,iar acum acestia vor sa-si taie „craca succesului” de sub picioare🤣!
    In fiscalitate inceputul este greu,crearea de precedent,caci ulterior cresterea procentelor(mai ales ca se vorbeste tot mai mult despre impozitarea progresiva)devine o formalitate.Starea de neincredere pe care o poate generea acest inceput îi poate determina pe multi dintre cei mai buni IT-ist sa migreze,pentru ca ei oricum intra in contact cu tot felul de firme mari de pe Glob.

  5. Vă dați seama dacă aproape 10% din PIB vine din acest domeniu pentru că dau la 1000 lei dati omului doar 600 la stat nu 900, ce s-ar întâmpla dacă ar deveni conditie generală in toate domeniile, statul și-ar tripla PIB-ul!

    • nu vine nicun 10% din PIB de la IT. 7.3% (din valoarea adaugata) este ponderea IT SI TELECOM (care nu e de neglijat), in 12 luni la martie 2023. dar asta nu inseamna ca nu ar fi IT important pt economie. numai ca atunci cand aud analfabeti precum ciuca si ciolacu cum ne explica ei chestii, ma ia cu ameteala. citesc mai sus o explicatie pertinenta pt pastrarea facilitatii, dar nu am auzit o discutie publica argumentata pe subiect.

  6. Cred ca se pot găsi masuri similare si pentru alte domenii. Detractorii măsurii în general nu sunt bine informați cu privire la detaliile și valoarea care se creează. Pe scurt cred ca s-ar putea găsi idei bune si in alte sectoare si toată lumea sa beneficieze. Visez prea mult nu?