G4Media.ro

Cîţu susține că doar 18 % din sumele alocate prin controversatul program…

Cîţu susține că doar 18 % din sumele alocate prin controversatul program de dezvoltare locală au fost destinate drumurilor judeţene şi comunale

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că doar 18% din sumele care au fost alocate în cele două programe naţionale de dezvoltare locală (PNDL) au avut ca destinaţie infrastructura rutieră și a promis că guvernul va aloca fonduri de la bugetul de stat pentru reabilitarea drumurilor comunale şi judeţene, potrivit Agerpres.

Cîțu, care e în turneu electoral în filialele PNL înaintea congresului partidului, a declarat în localitatea hunedoreană Romos că la Compania Naţională de Investiţii (CNI) au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei pentru care vor fi alocate resurse de la buget, deoarece nu se pot finanţa din fonduri europene.

„În România, în ultimii ani, deşi au fost două programe PNDL, doar 18% din bani s-au dus spre drumuri. Restul banilor au fost folosiţi, din punctul meu de vedere, ineficient. Şi atunci, astăzi, la CNI există proiecte depuse de 7 miliarde de lei, drumuri judeţene şi comunale, care nu pot fi finanţate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR, nici prin altceva. Pentru aceste drumuri vom aloca resurse de la buget pentru că este nevoie de aceşti bani, nu trebuie să sufere nimeni, şi pornim cu acest program”, a spus Florin Cîţu.

Şeful Executivului a arătat în cazul drumurilor comunale vor avea prioritate acele comune unde există deja introduse reţele de apă şi canalizare. (Foto: Drum comunal / Guvernul României)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Dar pentru poduri? De ce trebuie sa fie podurile peste Dunăre cu taxa? CCR ce spune?

    • @ Spark,
      CCR spune ca, insfarsit, romanii au obtinut ce si-au dorit: au primit o gramada de placute suedeze. Se intorc de unde au plecat in 2019-2020.

  2. „Şeful Executivului a arătat în cazul drumurilor comunale vor avea prioritate acele comune unde există deja introduse reţele de apă şi canalizare.”
    E drept că ordinea e canalizare, (gaze,) asfaltare. Dar pe o uliță uitată într-un colț de comună nu va ajunge în veci canalizarea, deci nici reabilitarea. Primarii promit asfaltarea care nu se va face niciodată, deși cu bani din programele astea ar putea amenaja ulițele să fie circulabile, civilizate, nu neapărat asfalt.

  3. În completarea domului spark, taxa de pod de la Cernavodă, respectiv Giurgeni :exista aici cineva care poate să facă ceva pt cineva ca mine? Eu stau în Constanța și socrii în Ialomița și părinții în Vrancea, trebuie să ma duc foarte des la ei să am grijă , m-am saturat de plătit fraților săptămânal aproape, taxa, ar trebui să faceți ceva reducere pt acest tip de caz exemplu