G4Media.ro

Cîţu: Nu vom permite în acest an o creştere a punctului de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Sictir, Catule!!
    Ne-am saturat sa ne spui ce NU puteti, spune ce POTI, ce FACI!
    Nimic, vorbarie goala!
    21 Septembrie 2020, HOTNEWS: „O treime din TVA lipsește din bugetul României, iar CE avertizează că statele UE nu-și mai pot permite aceste pierderi. Ce soluții există? Exemplul polonez.
    Bugetul României pierde anual 1/3 din TVA(ENORM, locul 1 in UE!!), arată Comisia Europeană în Raportul privind Deficitul de încasare al acestei taxe, consecința fiind că statul are dificultăți în îndeplinirea funcțiilor principale, respectiv oferirea de servicii publice. Indicatorul publicat de CE care măsoară diferența dintre TVA potențial de încasat la buget, estimată pe baza tuturor tranzacțiilor din economie și cea EFECTIV încasată în conturile trezoreriei statului, este ilustrativ pentru INcapacitatea de colectare a administrației fiscale. Deși România a experimentat de-a lungul timpului multe modificări legislative și proceduri sperând că va îmbunătăți nivelul încasărilor, rezultatele se lasă așteptate.
    Aceste deficiențe sunt cu atât mai vizibile în ultima vreme, cu cât veniturile bugetare au avut de suferit în contextul crizei COVID-19 și al majorării cheltuielilor.
    Deficitul bugetului național arată că, după primele 7 luni din 2020, statul a cheltuit cu 50 miliarde lei mai mult decât a încasat. În aceeași perioadă din anul trecut deficitul se afla la 18 miliarde lei. În vreme ce cheltuielile cu salariile din sectorul public și pensiile au crescut constant în ultimii ani, ajungând să reprezinte 96,3% din veniturile fiscale și contribuțiile sociale la buget, colectarea taxelor și impozitelor a rămas la aceeași pondere redusă, în jurul a 26% din PIB, care plasează România pe penultimul loc din UE.
    În contrapartidă cu majorarea cheltuielilor, administrația fiscală NU a fost întărită în acești ani prin implementare de sisteme IT, pregătirea personalului sau demararea unor procese de reformă coordonate.
    Având în vedere că guvernul prognozează un deficit bugetar de 8,6% din PIB la finele acestui an, se vorbește în spațiul public despre o posibilă majorare a fiscalității de anul viitor pentru compensarea golurilor și finanțarea cheltuielilor.
    Însă aceasta nu este o soluție pe termen mediu și lung pentru România, mai ales în contextul crizei când operatorii economici au nevoie de stimulente, nu de o împovărare fiscală suplimentară.
    O colectare mai bună a taxelor existente ar ajuta bugetul să se echilibreze, iar diminuarea decalajului de TVA este nu doar posibilă, ci necesară și obligatorie. De altfel, cuantificarea deficitului de încasare a TVA este realizată de CE tocmai pentru a ajuta statele membre să dezvolte măsuri bine direcționate și să le monitorizeze eficacitatea.
    Polonia demonstrează că se poate.
    Raportul CE arată că în Polonia deficitul de încasare a TVA a coborât la 9,9% în 2018 (anul analizat de cel mai recent raport CE din septembrie 2020), de la 24% în 2014. În același timp, România înregistra un decalaj de 33,8% (2018) față de 38% în 2014.”

    Nici o promisiune de la PNL privind TVAul incasat, Catule, NU poti!!
    Din acest motiv auzim mereu: NU putem, NU sunt bani, ne imprumutam zi de zi ca sa platim Salalriile si Pensiile!
    Plecati, daca NU puteti!

    • Nu vom avea colectare mai buna a taxelor asa ca abia astept cresterea cu 40% si sa vina inflatie de peste 50% anual. Am si eu un credit cu rata fixa si ma scap imediat de el cand vine hiperinflatia :))

      URAAAA!!! Se mareste pensia!!! URAAAA!!!

  2. Florin Câțu?😆😆😆 De ce nu florin pârțu sau Vasilică Câțu

  3. MU!E PNL!!! (nu m-am putut abține…)

    • Evident ca „nu va permite” dl Catu, in schimb, Guvernul PNL isi PERMITE sa tina o armata de bugetari, taietori de frunze la caini, pe salarii uriase, nici nu stiu cate Agentii sunt in Romania, nici cati anagajati sunt la Stat, rusine, dupa aproape 1 AN de guvernare, ati FACUT fix #NIMIC in acest scop:
      https://pressone.ro/dezvaluirile-unui-angajat-la-stat-chiar-daca-nu-faci-nimic-doar-cresti-in-varsta-devii-expert-cu-5000-de-lei-pe-luna
      „Salariile bugetarilor: Dublare în 4 ani.
      S-a ajuns în această situaţie în mare parte din cauza politicii foarte agresive a statului de a-şi majora câştigurile salariale. În doar 4 ani, Cheltuiala cu personalul bugetar s-a DUBLAT. La jumătatea anului 2015, chltuielile de personal ale statului erau de 25,1 miliarde de lei. După jumătate de an din 2019, execuţia bugetară arată o cheltuială pe acelaşi capitol de nu mai puţin de 50,9 miliarde e lei, în creştere cu nu mai puţin de 23,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când creştea cu un procent asemănător faţă de 2017.”
      NU te-am auziit ingrijorat de cifrele astea, Catule, NU ai venit niciodata nici tu nici Orban in data de 25 ale Lunii cand Ministerul de finante anunta public Executia bugetara pe Luna anterioara, sa spuneti ce CHELTUIELI si ce VENITURI aveti si ce FACETI sa SCADETI Cheltuielile aberante cu Statul bugetofag si plin de clientela politica!!

  4. Man, asigura generatiile tinere, cei la 20, 30, 40 de ani ca tara asta se va focusa pe investitii si nu pe pomeni electorale. Lasa agentiile de rating si partenerii, vbeste cu romanii!

    ROmanii sa inteleaga ca au de ales:
    1. Fie PNL, USRPLUS care se vor concentra pe investitii, pe viitor, etc
    2. Fie PSD care isi fac campanie electorala fix pe banii romanilor, adica e hilar.

    • Danieluta, dupa 10 luni de guvernare, am putut observa cum PNL-ul s-au concentrat pe furat pe angajat rubedeniile in aparatul bugetar, pe mituit toata mass media, pe cumparat sute de primari de la Ciuma Rosie, nu de investitii cum mananci tu cacao. Aaaa, ca a inaugurat proiectele de investitii ale PSD-ului care erau finalizate in proportie de 90%, aia este cu totul altceva. Meritul lor este fix 0.

  5. Singurul care trebuie sa plateasca este PNL. Iohanis cand a promulgat legea pensiilor si a salarizării trebuia sa ceara PSD-lui sa identifice sursa de venit pt toate acele majorări. Dacă era menționată, acum poate aveau acoperire motivînd ca a fost afectată de covrig. E, cum nu a facut-o, sunt buni de plată.

  6. Personal, ca pensionara in varsta de 70 ani, timp de peste 40 de ani am platit contributia pentru pensie (in procente variabile), contributie care a mers (sau ar fi trebuit sa mearga legal, ca altfel cum s-ar putea numi? cumva deturnare de fonduri?) catre cont/fond special pentru pensii, NU LA BUGETUL STATULUI (buget care acopera sau ar trebui sa acopere alte cheltuieli, si nu pe cele aferente pensiilor per contributivitate). Ce s-a intamplat cu fondul de pensii, imediat dupa 1990 (ca de atunci este buba!) ar trebui sa raspunda… Petre Roman, Ion Iliescu si … chiar Traian Basescu (dar el „nu stie” ce este cu flota nationala, nu se incurca cu niste parlite de pensii „pe puncte”…). Toti politicienii/parlamentarii, sunt „speciali” cand vine vorba de pensii („specialii’ sunt acoperiti prin bugetul de stat, adica fara contrubutie la bugetul de pensii). Nu asteptati de la acesti „gandaci de canal” (iertati-mi expresia), sa nu mai fure, sa intre in legalitate, sa faca investitii din bugetul de stat si sa plateasca pensiile „pe puncte conform contributiilor nu din bugetul de stat ci din bugetul specific constituit de la bun inceput!

  7. Cine sunteti voi,cei care NU PERMITETI???Nu va este rusine???Voi trebuie să aplicați legea!!!De vina sunt cei care v-au PERMIS să ajungeți la guvernare!!!

  8. Mai degraba scădere prin inflație e sigura.

  9. Farisei politici, PNL-istii! Când nu erau la guvernare au votat și ei, in Parlament, legea de majorare a pensiilor cu 40%, apoi a fost promulgată de președintele PNL al României. Acum, după un an, se dezic. Curat fariseism!