G4Media.ro

Cine sunt cei trei judecători care l-au condamnat la 3 ani și…

Cine sunt cei trei judecători care l-au condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pe Liviu Dragnea. Doi au vrut condamnare, unul a vrut achitare

Completul care l-a condamnat pe fond la 3 ani și jumătate de închisoare pe Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție este format din trei judecători. Președintele completului este judecătorul Ștefan Pistol. Din complet mai fac parte judecătorii Constantin Epure și Geanina Arghir. Decizia, care nu e definitivă, a fost luată cu 2-1, judecătorul Ștefan Pistol fiind cel care a avut o opinie separată – a cerut achitarea lui Liviu Dragnea.

Același complet l-a achitat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în procesul de mărturie mincinoasă privind retrocedarea fermei Băneasa. Judecătorul Pistol a făcut parte din completul care l-a achitat pe Gigi Becali în două dosare. Ulterior, la completul de 5 judecători prezidat de fosta șefă a ICCJ, Livia Doina Stanciu, Becali a fost condamnat.

Pistol este magistratul care a făcut opinie separată în procesul liderului PNL, Ludovic Orban, în sensul condamnării acestuia la 1 an de închisoare cu suspendare.

Magistraţii Ştefan Pistol şi Geanina Arghir au făcut parte din completul care l-a achitat anul trecut în instanța de fond pe Sebastian Ghiță într-un proces de corupţie în care mai este vizat și fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu. DNA a făcut recurs care se judecă acum la completul de 5 judecători de la Curtea Supremă.

Magistratul Constantin Epure a făcut parte din completul care l-a condamnat miercuri pe Dan Șova la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora pentru trafic de influenţă.

Acuzațiile DNA se referă la faptul că fostul președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, ar fi instigat funcționarii de la Protecția Copilului Teleorman, printre care și – la acea vreme – soția sa, Bombonica, să angajeze fictiv două secretare de la PSD. Cele două, Anisia Stoica și Adriana Botorogeanu, ar fi lucrat în realitate pentru PSD Teleorman, dar ar fi încasat salariile de la Protecția Copilului Teleorman, deși nu se duceau la serviciu. Adică, luau bani de la stat, deși lucrau pentru partid, o entitate privată. În total, ar fi primit, între 2006 și 2013, aproape 108.000 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. JUSTIȚIA ROMÂNĂ ȘI-A FĂCUT CU CORECTITUDINE DATORIA. BRAVO LOR.

  2. Eu sunt sceptic. Nu cred ca va face inchisoare.

  3. Mi-au dat lacrimile; la propriu. Tare prost sunt. Încă mai sper.
    Cu mult drag, tuturor!

  4. Stefan Pistol (fost presedinte al Tribunalului Militar si Curtii de Apel Militare Bucuresti); absolvent al Facultatii de Drept la fara frecventa in anul 1990, fost judecator la JS2, promovat la instantele militare in 1993, a dispus o achitare scandaloasa in dosarul Revolutiei de la Timisoara („Masacrul din Calea Lipovei”); a fost cadorisit pentru acea achitare cu gradul de maior; timp de 6 ani (1999-2005) a condus Curtea Militara de Apel.

  5. Lupta s-a dat pt convingerea judecatoarei Arghir !
    Acesta a fost motivul amanarilor repetate ale pronuntarii !

    PS. In general toate completele de judecata incearca sa pronunte hotarari cu unanimitate, intrucat acesta este idealul justitiei.

  6. Rezultatul fara-frecventei pe viu, ne arata si ne amintestc, dece suferinta de dupa `89, a devnit si mai mare, datorita si acestui tip de persoane, care in fapt nu se cunoaste cum au ajuns in magistratura., desi se cunosc situatii similare, care au fost f. paguboase ptr. evolutia democratica a Romaniei…