
Cine este Natalia Morari, fostă ziaristă suspectată de legături cu FSB care a primit interdicție de a intra în România / Are un copil cu oligarhul Veaceslav Platon și a realizat un interviu cu Călin Georgescu
Fostă ziaristă Natalia Morari, care a primit recent interdicție de a intra pe teritoriul României, a fost acuzată de relații cu serviciul secret rusesc FSB, are un copil cu controversatul om de afaceri Moldovea Veaceslav Platon, inculpat în dosarul “Furtul miliardului” și a realizat un interviu cu fostul candidat pro-rus la prezidențialele din România, Călin Georgescu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu mai are voie să intre în România, a anunțat ieri Ziarul de Gardă. Acestuia i-a fost interzis accesul pe teritoriul României, dar și în tot spațiul Schengen, pe o perioadă de 5 ani.
Pe lângă Ion Ceban, alți doi politicieni din R. Moldova s-au ales cu interdicție de a intra pe teritoriul României. Surse oficiale din România, consultate de ZdG, susțin că ar fi vorba despre fosta jurnalistă Natalia Morari și fostul premier Vasile Tarlev, în prezent lider al unui partid afiliat lui Ilan Șor.
Natalia Morari nu a răspuns apelurilor telefonice ale ZdG. Ulterior, ea a publicat o reacție pe rețelele sociale: „Știu că așteptați o reacție din partea mea, dar știrea e prea serioasă ca să comentez ceea ce a apărut doar pe surse. Nu am deocamdată nicio confirmare oficială. Dacă va apărea, neapărat voi veni cu o reacție”.
G4Media a relatat în luna martie a acestui an că Natalia Morari l-a intervievat pe fostul candidat pro-rus la prezidențialele din România Călin Georgescu. De remarcat că Georgescu a vorbit despre ”poporul moldovenesc” în interviu, potrivit unui promo publicat de Morari.
Natalia Morari este extrem de controversată peste Prut, ea fiind considerată o propagandistă pro-rusă și anti-română.
Ea are o relație cu Veaceslav Platon, un oligarh fugar condamnat pentru furtul a milioane de euro din Republica Moldova.
Ea a fost dată afară de la o televiziune în septembrie 2021, după ce s-a aflat despre relația sa cu Platon. Acesta ispășea pe atunci o pedeapsă cu închisoarea pentru spălare de bani, iar Morari a făcut un interviu în închisoare cu el pentru a critica decizia de condamnare, fără să spună că au o relație, potrivit Europa Liberă.
Platon a fost adus din Ucraina pe 25 iulie 2016 în urma unei operațiuni comune moldo-ucrainene. Opt luni mai târziu, acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.
Pe de altă parte, Veaceslav Platon a fost eliberat din arest pe 15 iunie 2020, după ce demersul de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost admis. Stoianoglo a fost candidatul susținut de Rusia împotriva Maiei Sandu la alegerile prezidențiale de anul trecut.
Ziarul de Gardă a realizat anul trecut un profil al Nataliei Morari:
2007. Natalia Morari a apărut în spațiul public în anul 2007, urmare a publicării mai multor articole despre banii partidului de guvernământ din F. Rusă.
Eveniment electoral organizat de oamenii lui Șor. Pe data de 6 octombrie, în incinta Casei de Cultură din localitatea Brăviceni, raionul Orhei, a fost prezentată candidatura fostei jurnaliste Natalia Morari la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Potrivit surselor ZdG, de organizarea evenimentului s-a ocupat Eugenia Băleanu, directoarea gimnaziului din localitate. Băleanu a fost președinta organizației teritoriale Brăviceni a fostului Partid „Șor”, declarat neconstituțional. În vara acestui an, Băleanu, conform surselor ZdG, a fost documentată de organele de drept după ce a adus bani din Federația Rusă în cadrul unei scheme puse la cale de oamenii lui Șor. Natalia Morari a confirmat informațiile, declarând că pentru ea nu contează „preferințele politice” ale oamenilor care lucrează împreună cu ea.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank