G4Media.ro

Cine este Dragoș Viorel Țigău, ambasadorul României în Kenya, chemat de urgență…

Sursa foto: ke.opera.news

Cine este Dragoș Viorel Țigău, ambasadorul României în Kenya, chemat de urgență în țară după ce a insultat populația africană / Nu a mai ocupat funcția de ambasador și a activat în Ungaria, Spania și Canada

Dragoș Viorel Radu Țigăau este diplomat de carieră și se afla în Kenya din 2021, fiind la prima sa funcție de ambasador, conform biografiei sale transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, în urmă cu doi ani.

”Dragoș Viorel Radu Țigău deține gradul de ministru plenipotențiar. A fost șef al Consulatului României de la Castellon, în perioada 2014-2019. A efectuat misiuni la Consulatul General al României de la Gyula, unde a îndeplinit funcția de gerant interimar, la Ambasada României de la Budapesta, în calitate de șef secție politică, la Consulatul General de la Montreal, Ambasada României de la Ottawa, îndeplinind rolurile de prim-colaborator și însărcinat cu afaceri a.i. (iulie 2002 – martie 2003), precum și la Ambasada României de la Londra. În Centrală MAE a lucrat la Direcția OSCE, Riscuri Asimetrice și Neproliferare, șef serviciu Direcția NATO, Direcția America de Nord, în cadrul căreia a îndeplinit funcția de director-adjunct. Cunoaște limbile engleză, franceză, spaniolă, germană și maghiară. Născut în 1967. Nu a mai ocupat funcția de ambasador”, se precizează în document.

Citește și:

UPDATE Ambasadorul României în Kenya, acuzat de un grup de diplomați africani că i-ar fi asociat cu maimuțele într-o reuniune diplomatică la sediul ONU din Nairobi/ Dragoș Viorel Țigău a fost rechemat de urgență de la post, anunță MAE

Ambasadorul României în Kenya, Dragoș Viorel Țigău, este acuzat de un grup de diplomați africani că i-ar fi asociat cu maimuțele într-o reuniune diplomatică la sediul ONU din Nairobi, notează kenyanforeignpolicy.com. Incidentul ar fi avut loc în 26 aprilie, în timpul discuțiilor cu grupul de diplomați din Europa de Est, unde ambasadorul s-ar fi referit la grupul african spunând: „Grupul african ni s-a alăturat”, după ce a observat o maimuță neagră în apropiere.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis pentru G4Media că ambasadorul a fost chemat de urgență de la post, în 8 iunie, și a precizat că instituția nu a fost informată cu privire la incident de către ambasador, conform regulilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Daca a fost asa,omul chiar are umor si este de apreciat daca te uiti cat de „amuzanti” sunt ministrii nostrii.

  2. Daca ma uit bine, cred ca e colegul meu de scoala din Ploiesti. Scoala 25. Un dus cu capu. Cum ajung in MAE ? Cred ca toti politicii de la noi tre sa mearga la psihiatru sa primeasca scorul tulburarilor cognitive mai intai.

  3. Bine, bine, da’ un ambasador n-ar trebui sa aiba si un cv pe undeva pe site? Zic… Io am cautat de mi-a venit acru si n-am gasit nicaieri un cv al individului, sa vaz si eu ce scoli a facut, unde etc.