G4Media.ro

Cinci apeluri la 112 pentru îndepărtarea urșilor, înregistrate în Harghita doar în…

sursa foto: Pixabay

Cinci apeluri la 112 pentru îndepărtarea urșilor, înregistrate în Harghita doar în ultimele 24 de ore

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita a primit, în ultimele 24 de ore, cinci apeluri pentru îndepărtarea urşilor din localităţile Dealu, Odorheiu Secuiesc şi Băile Tuşnad, relatează Agerpres.

„Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, la ora 9.17, ne anunţa prezenţa unui urs în curtea unei pensiuni din Băile Tuşnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie, dar apelantul a revenit şi ne-a comunicat faptul că ursul a plecat singur în pădure. La ora 13.34 a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat anunţându-ne despre prezenţa unei ursoiace cu pui într-o grădină din comuna Dealu. A fost trimis la faţa locului un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc. Ursoaica a plecat din zonă, nu înainte de a provoca unele daune materiale proprietarului. La ora 20.34, un al treilea apelant ne anunţa despre prezenţa a doi urşi în apropierea unor case de locuit din municipiul Odorheiu Secuiesc. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist care au trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice din apropierea zonei locuite, înspre pădure”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita.

De asemenea, alte două apeluri au venit la ora 21.38, când un bărbat a anunţat prezenţa unui urs în zona gării CFR din Băile Tuşnad, dar patrula ajunsă acolo nu a observat animalul sălbatic, respectiv la 22.34, când a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în apropierea unui bloc de locuinţe din Băile Tuşnad, aceasta fiind îndepărtată de către un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad.

Potrivit IJJ Harghita, de la începutul anului şi până în prezent, la nivelul dispeceratului instituţiei a fost înregistrat un număr de 84 de apeluri prin care a fost semnalată prezenţa urşilor, cele mai multe fiind în luna iunie, respectiv 54 de apeluri.

„Ca zonă de răspândire a acestora, cele mai multe au fost în zona localităţilor Băile Tuşnad şi Voşlăbeni, dar am înregistrat solicitări şi în zona localităţilor Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Izvoru Mureşului, Păuleni-Ciuc, Suseni, Sânmartin, Poloniţa, Sub Cetate şi Dealu. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, au mai precizat reprezentanţii Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita.

Citește și Autorităţile vor solicita împuşcarea ursului care vine în Miercurea Ciuc şi în zonele limitrofe

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. unde sunt padurile? ce ati facut cu ele, hotilor?

  2. Ce limba vorbesc ursii astia. Sa nu se stirneasca vreun conflict interetnic. 🙂

  3. Toți se concentrează pe înlăturarea efectelor dar unul nu vrea înlăturarea cauzelor! De ce se întâmplă așa ceva? Aia-i întrebarea care trebuie rezolvată, nu „Hai să împușcăm niște urși”!
    UNDE SUNT PĂDURILE UNDE HĂLĂDUIAU PÂNĂ ACUM ACESTE ANIMALE SĂLBATICE?
    Heiiii, U.D.M.R.-ul….?

  4. Să nu cumva să pună osul la treabă autoritățile locale și să facă rezervație ca la Zărnești. Nu, ei vor să-l împuște, ca la următori urși să procedeze la fel. La celălalt articol pe tema asta era cineva care plângea că nu poate face drumeții în siguranță ca în alte țări. Lipsă de educație! Păi hai să omorâm toți urșii, lupii, râșii ca s poată X să meargă la drumeție. Și apoi omorâm toate căprioarele și iepurii sălbatici ca să nu mai intre în grădini. Și apoi toate vulpile ca să nu mai fure găini. E bine?

    Și după aia ne mirăm că se înmulțesc necontrolat restul animalelor și păsărilor pentru că nu mai au prădători naturali, că o să vină și ele în orașe mai târziu, eventual cu vreun virus despre care nu știam că există, iar depre virus o să spunem că nu e real, e o conspirație și gata, am rezolvat problema.

  5. Chestia este că au afus din statele invevinate (Austria, Cehia, Polonia. …etc) fiindcă la noi e posibil să facem bine la orice străin dar nației căreia îi aparțin bandiți csre conduc țara și fac totfelul de netrebnicii numai buzunarele să și le umple.E mai presus animalul sălbatic decât românul. Nu xic faptul căci animalele sălbatice au și ele rolul lor in evosistemul planetar dar trebuie să fie un echilibru bine definit pe când la noi toți neisprăviți ajung in funcții pr bază de cumetrii ei fiind afoni și uni nici nu știu să scrie și să citească. Iată unde a ajuns România cu asemenea specimene in frunte in orice instituție. …