G4Media.ro

China: Xi Jinping ordonă continuarea politicii zero-Covid, în plin avans al numărului…

sursa foto: Agerpres.ro

China: Xi Jinping ordonă continuarea politicii zero-Covid, în plin avans al numărului de infectări

Președintele chinez Xi Jinping a ordonat joi continuarea politicii zero Covid, în momentul în care China se confruntă cu cel mai grav avans al epidemiei de coronavirus de la primul val din 2020, potrivit agenției France Presse, citată de Boursorama.com.

În condițiile în care mai multe voci au pledat în ultimele luni pentru o relaxare a restricțiilor, puterea comunistă promovează politica sanitară drept o dovadă a superiorității sistemului său politic, în comparație cu valurile epidemice din restul lumii.

La apariția oricărui caz de Covid, autoritățile chineze impun măsuri stricte de carantină și efectuează testări masive și repetate.

Potrivit datelor oficiale, China a înregistrat sub 5.000 de morți de la începutul pandemiei.

Dar tulpina Omicron este la originea unui nou val de infectări, cu 2.432 cazuri raportate joi pentru ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor ministerului Sănătății, un bilanț ridicat față de cifrele anunțate în general de China.

„Trebuie să punem întotdeauna oamenii și viețile lor pe primul loc, să ne menținem […] politica de zero Covid și să oprim răspândirea epidemiei cât mai curând posibil”, a ordonat joi președintele Xi Jinping, potrivit declarațiilor transmise de televiziunea publică.

În momentul de față, zeci de milioane de chinezi sunt în carantină. În doar câteva zile, cel puțin 17 orașe au fost plasate în carantină, printre care metropola Shenzhen (sud), cu 17,5 milioane de locuitori.

Shanghai, cel mai mare oraș din China, a raportat joi doar 165 de noi cazuri, dar autoritățile au carantinat numeroase cartiere.

Un cercetător chinez de rang înalt a pledat la începutul lunii pentru încercarea de a trăi împreună cu virusul și abandonarea politicii zero-Covid „într-un viitor apropiat”.

Foarte puțini chinezi au fost infectați, potrivit datelor oficiale, iar imunitatea lor colectivă provine aproape integral din vaccinuri de producție națională, a arătat acest expert, Zeng Guang, care consideră că țara sa are un dezavantaj din acest punct de vedere față de occident.

Acest avans vine în condițiile în care infectările par să fi scăpat de sub control în Hong Kong (sud), unde spitalele sunt depășite iar populația locală cumpără tot ce găsește în supermarketuri, de teama unei carantine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...