G4Media.ro

China raționalizează energia electrică pentru fabrici, în timp ce valul de căldură…

Sursa foto: Pixabay

China raționalizează energia electrică pentru fabrici, în timp ce valul de căldură face ca cererea de energie să crească vertiginos

Provincia chineză Sichuan, centru de litiu, va raționaliza furnizarea de electricitate către fabrici până sâmbătă, a anunțat presa de stat, în condițiile în care valul de căldură face ca cererea de energie electrică să crească vertiginos și usucă rezervoarele, relatează The Guardian.

Temperaturile din provincie – unde locuiesc aproape 84 de milioane de persoane – au depășit 40-42 de grade Celsius începând de săptămâna trecută, potrivit datelor Administrației de Meteorologie din China, ceea ce a dus la creșterea cererii de aer condiționat.

Regiunea se bazează pe baraje pentru a genera 80% din energia electrică, dar râurile din zonă au secat în această vară, a declarat Ministerul Resurselor de Apă de la Beijing.

Provincia din sud-vestul Chinei produce jumătate din litiul țării, utilizat în bateriile pentru vehiculele electrice, iar proiectele sale hidroenergetice furnizează electricitate pentru centrele industriale de pe coasta de est a țării.

Însă guvernul local a decis să acorde prioritate alimentării cu energie electrică a locuințelor, ordonând utilizatorilor industriali din 19 din cele 21 de orașe din provincie să suspende producția până sâmbătă, potrivit unui anunț emis duminică.

Mai multe companii, printre care producătorul de aluminiu Henan Zhongfu Industrial și producătorii de îngrășăminte Sichuan Meifeng Chemical Industry, au anunțat în declarații la bursă că suspendă producția.

O fabrică operată de gigantul taiwanez și furnizor al Apple Foxconn din provincie a suspendat, de asemenea, producția, a anunțat agenția de presă Central din Taipei.

Unele companii vor avea permisiunea de a funcționa la o capacitate limitată, în funcție de nevoile lor de producție.

„Sursele estimează că cel puțin 1.200 de tone de producție de litiu vor fi reduse din cauza întreruperii operațiunilor în aceste cinci zile”, a declarat pentru AFP Susan Zou, analist la Rystad Energy, adăugând că costul carbonatului de litiu a crescut de luni.

O vară de vreme extremă în China a făcut ca mai multe orașe mari să înregistreze cele mai călduroase zile din istorie.

Observatorul național al Chinei a emis din nou o alertă roșie pentru temperaturi ridicate luni, potrivit presei de stat, în timp ce mercurul a depășit 40 de grade Celsius în zone întinse ale țării.

Provinciile, inclusiv Zhejiang, Jiangsu și Anhui, care se bazează pe energia din vestul Chinei, au emis, de asemenea, restricții de energie electrică pentru utilizatorii industriali pentru a se asigura că locuințele au suficientă energie electrică, potrivit relatărilor presei locale.

Oamenii de știință spun că fenomenele meteorologice extreme din întreaga lume au devenit mai frecvente din cauza schimbărilor climatice și probabil că vor deveni mai intense pe măsură ce temperaturile globale cresc.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Parca erau lideri mondiali in panouri solare si energie verde, dau exemplu vestului cum trebuie facut. Pai sa le puna in functiune! Sau a, era doar gargara ca marii investitori din SUA si UE sa pompeze bani in industria chineza (si fondurile lor de investitii) in timp ce ei cresc cu nesimtire numarul de centrale pe carbune, pe care culmea il cumpara din Rusia.

  2. Putina ață alba.