G4Media.ro

China a fentat taxele europene anti-dumping pe oțel, Comisia Europeană introduce noi…

sursa foto: Pexels

China a fentat taxele europene anti-dumping pe oțel, Comisia Europeană introduce noi impozite

China a ocolit extrem de ușor taxele anti-dumping puse de Comisia Europeană pe produsele din oțel rezistent la coroziune, înlocuind exportul în UE al acestora cu exportul unor produse ușor modificate, dar care nu intrau sub incidența regimului de taxare.

Comisia Europeană a analizat comportamentul companiilor chineze și a descoperit că acestea au renunțat pur și simplu să mai vândă în Europa oțelul rezistent la coroziune, dar au crescut masiv vânzările de produse care aveau adăugiri minime de magneziu sau alte substanțe. Toate acestea aveau prețuri de dumping, posibile datorită ajutoarelor acordate de guvernul ghinez, ceea ce a făcut ca prețurile produselor chinezești să fie mult mai mici decât ale concurenței.

Ca urmare a acestor constatări, Comisia Europeană a extins taxele anti-dumping și asupra acestor produse, pentru a descuraja comportamentul al Chinei pe o piață în care principalii competitori europeni fac tot mai greu față concurenței.

Noile taxe se vor aplica tuturor companiilor chineze, cu o singură excepție – un producător care a cooperat cu Comisia Europeană în analizarea acestei piețe, potrivit unui comunicat al executivului european.

Foto: Muncitori chinezi / Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Au practicat price dumping la o multime de produse dar cu siguranta nu la otel.
    Productia otelului la pret redus a fost posibila multumita pretului mic al electricitatii, disponibilitatii carbunelui si al minereurilor de fier si importurilor de petrol la pret avantajos, tranzactionat in moneda nationala.

  2. Deci Europa cumpara otel din China la preturi de dumping.. si e rau?..
    Trebuie neaparat sa scoatem noi fier si carbuna din muntii nostri, sa-l ardem in fabricile noastre?

    Eu cred ca nu-i nici o problema daca importam otel din China, chiar si la preturi normale. Nu-i nici o problema, atata timp cat Europa este ce care „conduce” la inovatie tehnologica si China ne vinde otelul, dar cumpara de la noi produsul finit.
    Trebuie sa fim realisti… ori vrem munca de jos, ori ii lasam pe altii sa o faca?

    • @pehash
      Cred ca nu aveti idee cum functioneaza economia. UE are o abordare socialista asa ca impune taxe si impozite mari. Urmarea e ca pretul produselor si tarifele serviciilor sunt mai ridicate. In momentul in care cumpara ieftin produse din China, isi distruge propria industrie.
      Ideea ca am putea sa-i lasam pe chinezi la „munca de jos” e ridicola si vadeste, din nou, imaturitate. Am vazut unde duce dependenta de un singur producator: direct la control monopolist. Iti livreaza cand vrea, daca vrea si cum vrea. Fa-ti praf industria si o sa-ti livreze si la ce pret vrea.
      Gogorita asta cu „noi doar inovam” si „noi doar prestam servicii” a fost o aberatie socialista, o tampenie care a baga lumea civilizata intr-o situatie aproape fara iesire.
      Atunci cand China o sa aiba o democratie, atunci o sa mearga si ce spuneti dvs. Valorile comune sunt in UE, UK, America de Nord, Australia, Israel, Noua Zeelanda, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan si cam atat.
      Asta daca vreti sa ramaneti realist, altfel nu conteaza.

  3. Sau exista varianta : Europa s-a facut ca ploua ca sa fie bine si acum e fomitza si e nevoie de cash …

  4. Haha, le-a dat galbejitilor economie libera, de piata, pe model Tictoc. Nu ne trebuie noua otel ieftin daca nu e facut in Europa occidentala! Prin otelul chinez te poate spiona Csijingping.

  5. guvernul ghinez?

  6. Mihai, poza asta e folosita la toate articolele care au legatura cu industria.
    Baiatul asta e mai cunoscut decat orice candidat la primarie din tara asta, poate cu exceptia candidatei.
    : – ))