G4Media.ro

Cheltuiala Guvernului pentru educația preșcolară a copiilor din România s-a înjumătățit în…

Sursa foto: Pixabay

Cheltuiala Guvernului pentru educația preșcolară a copiilor din România s-a înjumătățit în ultimii 10 ani, ca procent în PIB – Raport Bertelsmann Stiftung

Cheltuiala guvernamentală pentru educația timpurie s-a redus la mai puțin de jumătate, raportată la PIB, față de acum un deceniu, potrivit raportului Justiție Socială în Uniunea Europeană și statele OECD 2019, al organizației Bertelsmann Stiftung.

Documentul critică autoritățile române pentru modul în care alocă resursele și pentru tăierea sau reducerea finanțării în domeniile educației și cercetării.

În raportul menționat România a fost depășită de Bulgaria, clasându-se pe locul 39 în clasamentul general care ia în calcul indicii de dezvoltare precum riscul de sărcie, educația, accesul pe piața muncii, incluziunea socială si non-discriminarea, sănătatea.

Guvernul din România „nu face nimic pentru a contracara ostilitățile îndreptate către comunitatea romă și marginalizarea masivă cu care aceasta se confruntă”, mai scriu autorii.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pamflet
    E normal odata ce grupa mare a devenit clasa zero deci prescolarii au devenit scolari.
    Pe alta pare e normal deoarece numarul copiilor mici din tara a scazut ca urmare a emigrarii masive in urma politicilor idioate si distructive duse de TOATE guvernele romaniei, ceea se se continua si in prezent .
    In alta ordine de idei, terminati cu cererea de bani pentru invatamant.
    In romania, in infatamant si in sanatatw se aloca foarte multi bani si sunt foarte multi bani, doar ca sunt fie furati, fie prost folositi. In urma imenselor cresteri de salarii in educatie si in sanatate, calitatea nu a crescut si nici nu au disparu. spaga, coruptia si nepotismul