G4Media.ro

CFR Marfă, în capul listei datornicilor pe care ANAF a trimis-o Poliției…

Sursa foto: CFR Marfă, Facebook

CFR Marfă, în capul listei datornicilor pe care ANAF a trimis-o Poliției pentru cercetări penale/ Peste 4.000 de firme cu restanţe mai mici de 100 de lei se află pe listă

Lista celor aproape 53.000 de contribuabili trimisă de ANAF Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru cercetări penale are în frunte, potrivit informaţiilor Profit.ro, o companie de stat, CFR Marfă, cu restanţe de aproape 22 milioane de lei intrate sub incidenţa prevederilor care au reincriminat, de la 1 martie, reţinerea fără virare la buget a unor contribuţii şi impozite cu reţinere la sursă, transmite News.ro.

La coada acestei liste sunt însă peste 4.000 de firme cu restanţe mai mici de 100 de lei.

Acestea riscă la rândul lor să ajungă în atenţia poliţiştilor, în funcţie de cum vor selecta aceştia dosarele pentru lucru, deşi logic ar fi ca cercetarea să înceapă întâi cu cei mai mari restanţieri.

Conform unei modificări legislative intrate în vigoare la 1 martie (prevăzută în OUG 130/2021), ANAF trebuie să depună automat sesizare penală pentru restanţe mai mari de 60 de zile la reţinerea şi nevirarea a 19 tipuri de contribuţii şi impozite.

ANAF a transmis către IGPR inclusiv sumele foarte mici, cum sunt cele sub 100 de lei, după ce o analiză internă a stabilit că nu există bază legală ca ANAF să stabilească un prag sub care să nu trimită către Poliţie informaţiile pentru iniţierea cercetărilor penale. Poziţia este susţinută şi de consultanţi, precizează Profit.ro.

Un document de la final de iulie al Ministerului Transporturilor menţionează CFR Marfă ca având restanţe la plata contribuţiilor la pensie şi sănătate pentru salariaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Probabil ca 50.000 sunt chioscarii care fara sa faca un pic de evaziune, nu ar putea trai. Profiturile sunt prea mici pentru a mentine cosmelia in functiune, dar omul se chinuie sa o duca de pe o zi pe alta. Mai bine cu marile lanturi de magazine care au profit zero dar, cica, legal. Si nu dau bani la stat dar probabil umfla buzunarele unor subordonati ai sefului ANAF. Dupa aceasta actiune vor exista 50.000 de someri, care vor trai din mila statului. Noapte mintii sefului ANAF nu se mai termina. Dupa ce a zis ca 500.000 de persoane din Romania traiesc din evaziune, acum incepe vanatoarea de vrajitoare. O minte ingusta ajunsa sef mare.

    • Pana la urma daca vrei firma trebuie sa respecti legile, ai datorii le platesti, nu esti capabil sa ai o firma o inchizi. Avem milioane de patroni pe hartie. Ramai sclav la patron, la ala care stie sa faca profit si gata.

    • 010 -in principiu este corect ce spui, daca toți ar fi tratați egal.

  2. Pai normal.
    Dupa ce lasa CFR Marfa sa moara ca marfa e carata de tiristii care merg in coasta noastra, sa faca patronii lor pro.fit, vin la mine sa fac eu economie la curent sa salvez eu planeta de ideile lor cr.ete.
    Asa ceva.

    • Lucreaza tu cu CFR Marfa, bine? Si ia-ti si un costum de Don Quijote.

    • De ce sa lucrez eu?
      Vorbesc din experienta, nu se deduce din mesaj?

  3. La ăia cu datorii mai mici de 100 de lei poate fi vorba de greseli neintentionate, inclusiv de-ale inspectorilor ANAF care au firma in grijă. Cunosc multi oameni, inclusiv persoane fizice, care nu se știau cu datorii, dar au descoperit cu stupoare că au datorii când au avut nevoie de diferite certificate de la fisc.
    Dacă ai datorii sub 100 lei(zice Heius, deci nu e neapărat adevarat), ai doua soluții: 1. Plătești suma si scapi de stres si de descinderi, statul face rost de bani luați cu japca.
    2. Nu plătești si începi corespondenta de tip kaftanian cu inspectorul de dosar. Stres si nervi la pachet, garantat 100%.

    Am niste intrebari:
    1. La ăia sub 100 lei, inspectorul ANAF responsabil de firmă a luat legătura cu „infractorii ” inainte de a trimite lista mai departe? Dar la modul serios, nu in bătaie de joc. Exista acum email, telefon de contact, spațiul virtual obligatoriu plus celebrele plicuri trimise prin poștă.
    2. Cât ar costa, în bani și persoane implicate, operațiunea de recuperare a celor sub 100 000 euro? Adică vorbim de eficienta operațiunii: ore de muncă implicate, consum de resurse, de salarii(politisti, inspectori de firmă, șefii ăstora etc).
    3. Heius era acum cateva luni toată ziua în spațiul public anunțând nspe mii de controale pe capul tuturor. Ce s-a ales concret de toate acele acțiuni anunțate cu pompa?
    4. A recuperat ANAF datoria de zeci de milioane de euro a lui Felix ?.

    • @Arici – Foarte corect ce spui acolo, imi permit o mica indreptare, cred ca ai vrut sa zici „de tip kafkian”…

  4. ANAF si nea Caciu sunt niste handi, daca datoria de 4 mil euro e cea mai mare un vax la nivelul CFR si alearga 4000 firme pentru datorii de 20 euro… lista de epitete e lunga… da de maciuca energatica Oltenia cu datorii de miliarde ? Gata au pus batista pe tambal, curge agentul termic spre partid? 🤮🤮🤮

  5. Intr-o țara corectitudinii absolute si cu resurse serioase ar avea sens o lista cu mii de mici datornici. pentru avertizare. la noi Anaf se ocupa serios si consuma toate resursele de timp in acest scop si in plus vrea ca si politia sa piarda timpul cu culesul ghioceilor. In schimb marii corupti, marii datornici, escrocii tva, firmele cu schema suveica scapa de anchetele derioase. au cale libera sa investeasca, sa spele banii.

  6. Si biata limba româna? „mai mari de 60 de zile” = corect este „mai vechi de”. Probabil cel care a scris e absolvent de filologie…